Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μήπως υπάρχει πολιτειακό ζήτημα για παράβαση καθηκόντων;

  • Αυτό ήταν λοιπόν. Η προσφυγή στον περιβόητο μηχανισμό οριστικοποιήθηκε με την σημερινή ανακοίνωση του Πρωθυπουργού απο το ακριτικό Καστελόριζο
  • Το μέλλον δεν μένει πια εδώ...
Eλπίζω μόνο η επιλογή του τόπου να μην είναι σημαδιακή και παράλληλη της χρεωκοπίας του πολιτικού συστήματος μεταπολιτευτικά.
Ας προσπαθήσουμε να κάνουμε μια πρώτη κατα το δυνατό ψύχραιμη θεώρηση της πραγματικότητας που ακολουθεί.
Καταρχάς φαίνεται πως ο ρόλος της Ε.Ε. θα είναι μάλλον περιορισμένος και κυρίως σε ότι έχει να κάνει με τα μέτρα που θα πρέπει να εφαρμοστούν.
Ας μην ασχοληθούμε με τους κρατούντες που χρεωκόπησαν την Ελλάδα έτσι και αλλιώς αυτοί δεν θα επηρεαστούν ιδιαίτερα αλλά με όλους εμάς τους ανθρώπους του μεροκάματου.
Ξεκινάμε με τις δεδομένες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα.
Οι πάγιες επιδιώξεις της εργοδοσίας είναι η μείωση του εργατικού κόστους και η ανατροπή κάποιων κεκτημένων όπως ο 13 κ 14 μισθός.
Φαίνεται πως τουλάχιστον ο ένας είναι ήδη παρελθόν μάλλον απο το 2011.
Κανείς βέβαια δε λέει πως οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα στην πλειοψηφία είναι ήδη χαμηλoi και τα επιδόματα είναι προαπαιτούμενα επιβίωσης και όχι πολυτέλειας.
Είναι λοιπόν σαφές πως οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας θα καταργηθούν και οι απολύσεις θα απελευθερωθούν με παράλληλη μείωση της αποζημίωσης.
Στον δημόσιο τομέα θα υπάρξει κατάργηση πολλών οργανικών θέσεων σε υπηρεσίες και οργανισμούς που δεν έχουν λόγω ύπαρξης με την παράλληλη απόλυση πολλών συμβασιούχων.
Σε δεύτερο χρόνο είναι δεδομένο πως μια σειρά κυριαρχικών θεμάτων θα τεθούν επι τάπητος κυρίως σε ότι έχει να κάνει με περιοχές που ενδεχομένως κρύβουν πλουτοπαραγωγικούς θησαυρούς.
Είναι δεδομένο πως αυτό θα συμβεί ειδικά αν καταφύγουμε σε επαναδιαπραγμάτευση του χρέους.
Το ζήτημα είναι όμως κάτι που δε λέει κανένας και έχει να κάνει με τον χρόνο και το αποτέλεσμα.
Είναι φύσει αδύνατο μέσα σε 3 χρόνια να αποπληρωθεί ένα κομμάτι χρέους απο το διαστημικό νούμερο των 350 δις €.
Τι γίνεται λοιπόν αν η είσοδος του ΔΝΤ δεν φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
Θα έχουμε μια χώρα που σε 3-5 χρόνια θα έχει απωλέσει μέρος της εθνικής κυριαρχίας της και στο τέλος δεν θα έχει καταφέρει τίποτα.
Θα έχει εκχωρήσει κυριαρχικά της δικαιώματα, πλούτο του λαού ο οποίος όμως δεν θα επιστρέφει σέ αυτόν.
Ίσως λοιπόν ο Πρωθυπουργός θα έπρεπε να μας πει τι άλλο ακολουθεί, και αν τελικά έχόυν συμφωνηθεί παραχωρήσεις σε κυριαρχικά διακαιώματα που θα οδηγήσουν στο τέλος της προσπάθειας μια χώρα να μείνει στάχτη, κατεστραμμένη και με ακρωτηριασμένη εθνική και εδαφική κυριαρχία.
Ελπίζω πως όχι.
Υ.Γ.1: Είναι σίγουρο το πολιτικό κατεστημένο της χώρας πως θα μπορέσει να αντεπεξέλθει της λαικής οργής;
Υ.Γ..2: Είναι σίγουρο πως η εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας χωρίς την έγκριση της Βουλής είναί συνταγματικά δυνατή;
Μήπως έχουμε ήδη πολιτειακό ζήτημα.
Πηγή


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Μπορουμε να μην κατηγορησουμε τον παπανδρεου για εσχατη προδοσια?ΟΧΙ!!!
    Οταν αποδεδηγμενα πλεον και για τον πιο χαζο πολιτη της χωρας ο παπανδρεου ειναι ο μεγαλυτερος προδοτης που γνωρισε ποτε ο τοπος εδω και χιλιαδες χρονια,το προβλημα δεν ειναι αυτος αλλα εμεις.
    Εμεις που δεν εχουμε το θαρρος να αλαξουμε το αθλιο (με μαθηματικη ακριβεια πλεον)μελον των παιδιων μας.
    Τι περιμενουμε? Ξεπουλαει το κρατος,δινει τα παντα στους τουρκους,βαφτιζει επικηνδυνα ατομα Ελληνες και μεις απλα τα αναφερουμε.
    Δεν καταλαβενουμε οτι αυριο θα ναι αργα?
    ΠΑΡΤΕ ΘΑΡΡΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΜΕΤΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΝΑ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΚΟΣΜΟ, ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΕΚΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]