Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τρισέ: "Καμπανάκι" για τις ελληνικές τράπεζες

  • Περαιτέρω επιδείνωση στην κατάσταση των ελληνικών τραπεζών προβλέπει ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Πολ Τρισέ σύμφωνα με ομιλία του όπως μεταδίδει το Reuters
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είπε στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης ότι η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών παραμένει δύσκολη και μπορεί να επιδεινωθεί περαιτέρω.
Μάλιστα, δήλωσε πως το ελληνικό τραπεζικό σύστημα επωφελείται από τη ρευστότητα που προσφέρεται από την ΕΚΤ και από εθνικές κεντρικές τράπεζες ενώ οι πρόσφατες αλλαγές στους κανόνες για την αποδοχή ομολόγων ως εγγύηση σε αντάλλαγμα για δάνεια, αφαίρεσε τον κίνδυνο οι τράπεζες να μην μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν ως εγγύηση κυβερνητικά ομόλογα.
Παράλληλα, ανέφερε ότι οι ανησυχίες των αγορών παραμένουν μετά το πακέτο βοήθειας που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα ως αρωγή προς την Ελλάδα.
"Παρά τις δεσμεύσεις που εκφράσθηκαν στις δηλώσεις από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της περιοχής του ευρώ στις 25 Μαρτίου και από το Eurogroup στις 11 Απριλίου και παρά την αποφασιστικότητα που επεδείχθη από την ελληνική κυβέρνηση για την εφαρμογή των ανακοινωθέντων μέτρων προσαρμογής για το 2010 , οι εντάσεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές επιμένουν", δήλωσε ο Τρισέ.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]