Το μεγάλο ξεπούλημα της χώρας άρχισε... Βγάζουν στο σφυρί 14.500 δημόσια κτήματα
- Άρχισαν να σχεδιάζουν ήδη τι θα ξεπουλήσουν!!!
- Κτηματομεσιτική πλέον η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου
- Πόση γη στο νομό Ροδόπης θα ξεπουληθεί και σε ποιούς; Θα υπάρξουν όρια και περιορισμοί σε πιθανούς αγοραστές ή περιοχές εθνικού συμφέροντος θα πουληθούν στον οποιονδήποτε;
Στόχος της κυβέρνησης είναι η εξασφάλιση ενός σταθερού εισοδήματος από τη μακροχρόνια μίσθωση αυτών των ακινήτων, στα οποία υπολογίζεται ότι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια μπορούν να ανεγερθούν ξενοδοχειακές μονάδες, τουριστικά συγκροτήματα, χιονοδρομικά κέντρα, θεματικά πάρκα και επιχειρήσεις αναψυχής.
Πρόκειται για 27 οικόπεδα-φιλέτα που, βρίσκονται σε 15 νομούς της χώρας, μεταξύ των οποίων: Αττικής, Χαλκιδικής, Ροδόπης, Αιτωλοακαρνανίας, Μαγνησίας, Αργολίδας, Φθιώτιδας, Φλωρίνης Καβάλας, Δωδεκανήσου, Ευβοίας, Ζακύνθου, Σάμου, κ.α. Ορισμένες από αυτές τις εκτάσεις δεν αποκλείεται ακόμη και να πουληθούν.
Βασικός όμως στόχος του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΚΕΔ Κ. Φωτόπουλου είναι η μακροχρόνια μίσθωση αυτών των ακινήτων (από 25 έως 40 χρόνια), που θα εξασφαλίσουν ένα σταθερό εισόδημα στο Δημόσιο, το οποίο θα κυμαίνεται μεταξύ 500 εκατ. ευρώ και 1 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.
Στο Υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι τα ετήσια μισθώματα που θα εισπράττονται από τους ιδιώτες επενδυτές θα συμβάλλουν στην υλοποίηση των στόχων του Προγράμματος Σταθερότητας, ιδιαίτερα δε στη μείωση του δημοσίου χρέους. Πηγές προσκείμενες στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου αναπαράγουν με τον καλύτερο τρόπο τη θεωρία του υπουργού, που λέει ότι «η ακίνητη περιουσία του Δημοσίου έχει πολλά να δώσει (!), και να συμβάλλει στη μείωση των κρατικών ελλειμμάτων».
Από τις επαφές που έχουν με τα στελέχη της ΚΕΔ, υπολογίζουν ότι η περιουσία αυτή φτάνει τα 300 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό ισοδυναμεί με το ελληνικό χρέος, το οποίο σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου, το 2009 διαμορφώθηκε στα 298,5 δισ. ευρώ. Στο Υπουργείο Οικονομικών ενεργά διατηρούν ακόμη τα σχέδια για τη σύσταση εταιρείας συμμετοχών ακινήτων που θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο με σκοπό να φέρει έσοδα στα άδεια κρατικά ταμεία.
Επί του παρόντος η κυβέρνηση κάνει σχέδια για την εμπορική αξιοποίηση κρατικών εκτάσεων, εκτιμώντας ότι θα εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον από πλευράς επενδυτών για τα 3.136 στρέμματα γης που βρίσκονται στα Νέα Στύρα της Εύβοιας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκταση που διατίθεται για αναπτυξιακούς σκοπούς.
Ακολουθούν η Αμφιλοχία στην Αιτωλοακαρνανία με 3.000 στρέμματα, ο δήμος Μελιταίων στην Κέρκυρα με περισσότερα από 1.800 στρέμματα, τα οποία βρίσκονται στη διάθεση των επιχειρηματιών που αποβλέπουν στην κατασκευή ξενοδοχειακών μονάδων ή ήπιων τουριστικών εγκαταστάσεων.
Τουριστικά θέρετρα και επιχειρήσεις αναψυχής θα προσελκύσει η έκταση των 1.390 στρεμμάτων πέριξ της Λίμνης Πετρών στο Αμύνταιο Φλωρίνης, κατά την ΚΕΔ. Από τη Βόρεια Ελλάδα, η ΚΕΔ διάλεξε 98 στρέμματα στο Δήμο Αιγείρου στο παραθαλάσσιο τμήμα του νομού Ροδόπης, 842,5 στρέμματα στην Καβάλα και άλλα 133 στρέμματα στην εκπληκτική Χαλκιδική (Σιθωνία).
Στο πρόγραμμα θα περιληφθούν επίσης η Σάμος όπου η προς αξιοποίηση κρατική περιουσία καλύπτει 1.160 στρέμματα στο Βαθύ. Ακόμη η πανέμορφη περιοχή των Αλυκών Ζακύνθου με 170 στρέμματα.
Την διερεύνηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος έχει αναλάβει η Εθνική Τράπεζα με τις εταιρείες Συμβούλων Planet AE, CSF AE και Savills Hellas Ε.Π.
Ο Σύμβουλος (Ένωση Εταιρειών) θα προτείνει τους όρους και τις προϋποθέσεις των αναπτύξεων και θα παράσχει συμβουλευτική υποστήριξη σε εξειδικευμένα θέματα όπως επίλυση νομικών ζητημάτων, έρευνα αγοράς, συνεργασία με τοπικούς φορείς και κοινωνικές ομάδες για τους αναπτυξιακούς σκοπούς.
Η συμφωνία που υπέγραψε η ΚΕΔ με την Ένωση Εταιρειών προβλέπει ότι οι αναπτύξεις θα βασιστούν κυρίως στο μοντέλο της μακροχρόνιας μίσθωσης για 25-40 χρόνια. Όταν αυτή λήξει, η χρήση των ακινήτων θα επιστρέφει στο ελληνικό δημόσιο.
Θα εξεταστούν επίσης εναλλακτικά σχήματα σύμπραξης του Δημοσίου με τον ιδιώτη ανάδοχο, όπως σύσταση εταιρειών ειδικού σκοπού, με συμμετοχή του Δημοσίου στα έσοδα της ανάπτυξης.
Το έργο του Συμβούλου θα ολοκληρωθεί εντός 4,5 ετών, ενώ η αμοιβή του, εφόσον υλοποιηθεί το σύνολο των προγραμματιζόμενων αναπτύξεων, θα ανέλθει σε 2,4 εκατ. ευρώ.
Πηγή
Αυτό που πάνε να κάνουν είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ τουρισμός όπως των ξέραμε, πέθανε, λόγο τιμής πετρελαίου και οικονομικής κρίσης.
Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ
Αυτοί που θα αγοράσουν-νοικιάσουν-χτίσουν θα θελήσουν να τα νοικιάσουν σε κάποιους, π.χ. περιπλανώμενους εργαζόμενους σε όλη την ελλάδα.
Πρόβλημα: Που θα βρεθούν ενοικιαστές;
Από τις μειώσεις μισθών πολλοί δεν θα μπορούν να πληρώσουν τα στεγαστικά δάνεια και οι τράπεζες θα τους κάνουν κατάσχεση.
Λύση: Η τράπεζα θα τους νοικιάσει τα σπίτια ή θα νοικιάσουν "τουριστικά δωμάτια" από τους επενδυτές.
Όσο για τον τουρισμό αν κοιτάξει κάποιος στο google maps θα δει ένα τοίχος από ξενοδοχεία γύρω από τα νησιά μας. Πως ακόμα ξενοδοχεία χρειαζόμαστε;
http://to84nhsi84tou84hliou.blogspot.com/2010/04/blog-post_17.html
ΑπάντησηΔιαγραφή........................επειδή δεν μπορούν να μεταθέτουν στον λαό την ευθύνη των δικών τους αποφάσεων ή μη αποφάσεων μείωσης της διαφθοράς, και αφού ο λαός δεν έχει το δικαίωμα των δημοψηφισμάτων, την ψήφιση νόμων, και την εφαρμογή τους έχουμε:
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Άρα ο λαός δεν έχει την ευθύνη της απόφασης διεύρυνσης της διαφθοράς.
Εμείς (η κυβέρνηση) την έχουμε μόνο.
ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Άρα καταλήγουμε ότι ήταν απόφαση των κυβερνήσεων η αύξηση της διαφθοράς και όχι των πολιτών,
επειδή για αυτές, το ξεπούλημα της Ελλάδας είναι εργαλείο ανάπτυξης και ειρήνης που φέρνει η πολυπολυτισμικότητα για το μεγάλο κεφαλαίο, ένα εργαλείο που πλάθουν με με τα δικά τους τα χέρια και που το βελτιώνουν συνεχώς.
Η μετεξέλιξη της διαφθοράς, (δραστική μείωσή της ανεπίσημης διαφθοράς και άνοδος της επίσημης διαφθοράς)
μέσω της αποπληρωμής του χρέους, που οι κυβερνήτες κυρίως δημιούργησαν, και των τόκων τους
είναι το τωρινό ζητούμενο, για την συνεχή αποπληρωμή της αεριτζίδικης οικονομίας
1). χρεών από δάνεια,
2). χρηματιστήριο,
3). ομόλογα,
4). πράσινα τέλη σε υπηρεσίες και προϊόντα,
5). κοπή χρήματος
6). ξεπούλημα του υπόγειου ορυκτού πλούτου (πετρέλαιο & άλλα ορυκτά) σε εταιρίες και τράπεζες
7). μελλοντική υπερτιμολόγηση προϊόντων και ορυκτών (χρυσός, πετρέλαιο κ.α.) ελέγχοντας τις ποσότητες και τους κατόχους πολύτιμων αγαθών
που χρησιμοποιεί η ανεπίσημη παγκόσμια κυβέρνηση για την διεύρυνση της εξουσίας της.
Η αεριτζίδικη οικονομία (τραπεζών και πολυεθνικών) είναι ένα αδηφάγο τέρας που δεν χορταίνει ποτέ και με εργαλείο την πολυπολυτισμική ισοπέδωση θέλει να κάνει την αυτοδιάθεση των εθνών αδύνατη.
Άρα το ξεπούλημα της Ελλάδας από τους πολιτικούς, είναι εργαλείο ανάπτυξης της αεριτζίδικης οικονομίας, και ειρήνης στον πολυπολιτισμικό κόσμο.