Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κρίση ξεπερνάει τα όρια της Ελλάδας και η ιστορία διδάσκει πως η καλύτερη λύση είναι ο... πόλεμος!

  • "...ας μην βιαστούν να σβήσουν την Ελλάδα από το χάρτη. Δεν είναι η Ελλάδα το πρόβλημα και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά.Αν οι διεθνείς αγορές δήθεν κρυολόγησαν με το «ελληνικό ζήτημα», η πιθανή εισαγωγή στην εντατική ενός πιο ισχυρού μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επιφέρει επιδημία..."
Τα spreads δείχνουν την πόρτα του ΔΝΤ. Η ευρωβοήθεια με την «τεχνική βοήθεια» του ΔΝΤ είναι η μόνη λύση για να αποφύγουμε αυτή την ώρα το χρεοστάσιο. Οι ξένοι Οίκοι, πάντως, δεν πείθονται ότι θα τα καταφέρουμε μέχρι τέλους και αντιμετωπίζουν την παροχή βοήθειας όπως η παράταση ζωής ενός κλινικά νεκρού ανθρώπου με την παροχή μηχανικής υποστήριξης.
Οι οικονομολόγοι αλλάζουν εύκολα άποψη και σε κάθε περίπτωση έχουν αποδειχτεί ανίκανοι να προβλέψουν το μέλλον. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος και είναι χαρακτηριστική η επιμονή τους να βλέπουν συνεχώς το ποτήρι μισοάδειο.
Δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Γνωρίζουν όλοι ότι η αύξηση των φόρων δεν είναι η λύση στο πρόβλημα και ότι σύντομα θα αναγκαστούμε «υπό την πίεση του ΔΝΤ» να λάβουμε σκληρά μέτρα που θα έχουν κοινωνικές επιπτώσεις.
Παρ΄ όλα αυτά, ας μην βιαστούν να σβήσουν την Ελλάδα από το χάρτη. Δεν είναι η Ελλάδα το πρόβλημα και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά. Αν κάτι, λοιπόν, θα έπρεπε να τους ανησυχεί περισσότερο δεν είναι η Ελλάδα, όπου τα πράγματα έχουν πάρει με τον άλφα ή βήτα τρόπο τον δρόμο τους, αλλά η πιθανότητα να επέλθει το χάος από μία μεγαλύτερη χρεοκοπία. Αν οι διεθνείς αγορές δήθεν κρυολόγησαν με το «ελληνικό ζήτημα», η πιθανή εισαγωγή στην εντατική ενός πιο ισχυρού μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επιφέρει επιδημία...
Το μεγάλο ερώτημα που θα έπρεπε να απαντήσουν οι διεθνείς Οίκοι είναι το πώς τα κράτη, ανάμεσα σε αυτά οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Μεγάλη Βρετανία θα μπορέσουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους. Το να κηρύξει στάση πληρωμών η Ελλάδα είναι ένα σοβαρό θέμα, αλλά το να συμβεί κάτι τέτοιο με έναν από τους στυλοβάτες του καπιταλισμού, αυτό ξεπερνά τους εφιάλτες και των πιο απαισιόδοξων.
Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι δεν καταλαβαίνουν ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα. Είναι έξυπνοι άνθρωποι με πολλά ντοκτορά και επιστημονικές διατριβές επί αυτών των αντικειμένων. Αυτό που μπορούμε να υποψιαστούμε είναι ότι αυτή τη στιγμή παίζεται ένα μεγάλο παιγνίδι με στόχο ακριβώς το να διασωθούν τα προσχήματα σε μία πιθανή διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την μορφή που τη γνωρίζουμε σήμερα.
Χρειάζεται ένα άλλοθι για να μπορέσουν να συγκροτήσουν μία νέα Ε.Ε. με μέλη τον σκληρό πυρήνα των χωρών της Ευρωζώνης. Θα πουν δηλαδή ότι για την διάλυση δεν έφταιγε ο τρόπος συγκρότησης της Ε.Ε., αλλά οι «απατεώνες οι Έλληνες και μερικοί ακόμη». Πιστεύουν ότι με τον τρόπο αυτόν θα διασώσουν ό,τι μπορούν περισσότερο. Ακόμη κι αυτό το σενάριο, όμως, δεν απαντά στο βασικό ερώτημα: Πως θα αποπληρωθούν τα τεράστια χρέη των χωρών.
Η Ιστορία, όμως, άλλα μας διδάσκει. Ότι οι κρίσεις αυτής της μορφής οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε ακραίες καταστάσεις που μπορεί να φτάσουν ακόμη και μέχρι τον πόλεμο...
Πηγή



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Καποτε τα τυμπανα πολεμου ακουγοντουσαν στο Ιραν,τωρα στην ΕΕ???!!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κυβέρνηση του Γιώργου ναζί Παπανδρέου υποδέχθηκε την κρίση με θερμή υποδοχή επίσημα από το Καστελόριζο στην χωρά μας.

    Από την πρώτη μέρα σηκώσαμε τα μανίκια και με σκληρή δουλειά βαλθήκαμε να αναστρέψουμε αυτό το αρνητικό κλίμα. Καταστρώσαμε σχέδιο, πήραμε δύσκολα μέτρα που πολλές φορές πόνεσαν, αλλά ανακτήσαμε την αξιοπιστία μας.

    Τώρα πλέων οι τράπεζες θα μπορούν πολύ ποιο εύκολα να πάρουν τα σπίτια όσων δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν στηρίζοντας έτσι τον εισοδηματία που ενοικιάζει σπίτια και βλέπει να χάνεται σιγά σιγά ένα μέρος του εισοδήματος του αφού ο κόσμος το είχε ρίξει στα στεγαστικά.

    Επίσης λόγω ότι η αστυνομία δεν είχε πολύ δουλειά τώρα τελευταία, είπαν πως με την αύξηση τις ανεργίας και την μείωση μισθών, λόγω ότι θα αυξηθεί η εγκληματικότητα θα μπορείτε πλέον να περνάτε ευχάριστα το 8ωρο σας συλλαμβάνοντας τον απελπισμένο κόσμο που θα προσπαθεί να επιβιώσει… αφού στην φυλακή έχει τσάμπα τροφή και δωμάτιο για ύπνο, θα μπορούν πλέον οι πολίτες αφού δευτέρα έως Σάββατο δουλεύουν και ούτως σι άλλος δεν πάνε πουθενά, να έχουν μια έξοδο την Κυριακή να περάσουν καλά και να μην ανησυχούν έτσι για το που θα βρουν τροφή και τα λεφτά του ενοικίου τις επόμενες ημέρες!!

    Αύξησαν την τιμή τις βενζίνης διότι με αυτό τον τρόπο πλέον λόγω ότι δεν θα φτάνουν τα λεφτά να πας μια εκδρομή, θα μειώσει και την πιθανότητα να γίνει ατύχημα αφού ο κόσμος θα είναι κλεισμένες σε σπίτια και άντε μια επίσκεψη εκεί κοντά σε κάποιο φίλο η συγγενικό πρόσωπο….

    Μειώνουν την σύνταξη του ανθρώπου που τόσα χρόνια πλήρωνε τις ανάλογες εισφορές όχι γιατί δεν θέλουν να ζήσει καλά, άλλα για να μην γίνεται στόχος του κακοποιού που θα ήθελε μην δουλεύοντας να ζει με τον εύκολο τρόπο τις κλοπής… έτσι θα αναγκαστεί και ο κακοποιός να κάνει κανένα μεροκάματο αλλού μιας και αν πάει να κλέψει λόγω ότι δεν θα έχει λεφτά να πάρει θα πρέπει να συνεισφέρει οικονομικά το ονομαζόμενο θύμα του….

    Οι βουλευτές και οι δικαστικοί όμως θα πρέπει να έχουν τα προνομία που διατηρούν γιατί σου λέει το εξής, αν ένας πολίτης πάει στο Άγιο Πέτρο από πείνα, θα πούμε κρίμα τον άνθρωπο άλλα λόγω ότι θα κάνει μια απλή εργασία θα μπορούν να τον αντικαταστήσουν οι υπόλοιποι… ο πολιτικός όμως δεν μπορεί να αντικαταστεί εύκολα μιας και τόσα χρόνια ο κύκλος τους, τους μετέδιδε την εμπειρία της κλοπής και τις διαφθοράς, έτσι μπορούσαν όλοι πίνοντας και τρώγοντας τσάμπα όπου πάνε να ζουν με αρμονία και να κάνουν κοινωνικό λειτούργημα διότι τα χρήματα του λαού πάνε στις βίλλες τους βοηθώντας έτσι τον οικοδόμο να έχει δουλειά, και τα υπόλοιπα χρήματα να είναι σε τράπεζες βοηθώντας έτσι τον επενδυτικό τομεα τους… οι δικαστικοί πρέπει να στηρίζουν το έργο τους αφού δεν τους ενδιαφέρει ο λαός διότι φυλάγονται καλά από personal security… έτσι συνεισφέρουν και στους φύλακες υψηλών προσώπων να διατηρούν την δουλειά τους…..

    Τώρα φίλοι του πασοκ και τις νέας δημοκρατίας θα δείτε τι θα πει κρίση μιας και βγάλατε τα ματιά σας μονοί σας… στο αίμα σας ρέει η κοινωνική αδικία γιατί στην θέση τους θα κάνατε το ίδιο, αφού και εσάς δεν σας ενδιαφέρει τίποτα… έχετε φετίχ να τα τραβάτε αυτά διότι τέτοιοι που είστε τέτοιους πολιτικούς έχετε….
    Τι έγινε τώρα?? Που ήταν το σχέδιο του πασοκ που έλεγε για έξοδο από την κρίση της επόμενες 90 ημέρες από την εκλογή του??? Για τι έλεγαν εγκληματίες την κυβέρνηση καραμανλη όταν είπε για αύξηση φ.π.α στο 21% και τώρα το έκαναν αυτοί???? Ψέματα σωστά??? Αλλά καλά να πάθουμε όλοι, και έρχονται και χειροτέρα, αφού η η έλλειψη νοημοσύνης τρέχει στο αίμα του ανθρώπου…

    Γι’αυτο έλεγαν παλιά, πολλοί θα δουν λίγοι θα καταλάβουν….

    Το μεγάλο ποσοστό της χωράς είναι από αυτούς που βλέπουν, και όχι που καταλαβαίνουν…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]