Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ενώπιον των ευθυνών του

  • Εδώ και καιρό φωνάζουμε για την ανεπάρκεια και τις ευθύνες του υπουργού οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου
Δείτε και τι έγραφε χθες η «ναυαρχίδα» του ΔΟΛ, το ΒΗΜΑ στη σελίδα Α8: «…οι αποφάσεις που έχει εξαγγείλει παραμένουν ανεφάρμοστες και σε μεγάλο βαθμό προξενούν ζημιά» (και φυσικά παίρνουμε εμείς το μήνυμα πως η πόρτα εξόδου για τον κύριο Παπακωνσταντίνου έχει ήδη ανοίξει και απομένει η αναγγελία της... "πτήσης" του).
Η εξαγγελία της αύξησης της τιμής των καυσίμων: δεν συνοδεύτηκε από άμεσες ενέργειες, με αποτέλεσμα την κερδοσκοπική έξαρση ώσπου να έρθει στη βουλή η σχετική νομοθετική πράξη
Η εξαγγελία για την αύξηση της τιμής των τσιγάρων δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί. Οι προαναγγελίες του κ. Παπακωνσταντίνου για τη φορολόγηση των καταθέσεων προκάλεσαν μαζική φυγή κεφαλαίων από τη χώρα, ενώ ζητούμενο ήταν η προέλευσή τους.
Στο ίδιο πλαίσιο, μια από τις κρίσιμες ημερομηνίες στις οποίες πολλοί εντοπίζουν μια από τις μεγαλύτερες μέχρι στιγμής γκάφες του οικονομικού επιτελείου είναι το διήμερο 25-26 Ιανουαρίου.
Την πρώτη ημέρα η Ελλάδα εξασφάλισε κεφάλαια συνολικού ύψους 8 δις ευρώ μέσω της έκδοσης κοινοπρακτικού δανείου, αλλά με ιδιαίτερα υψηλό επιτόκιο της τάξεως του 6.25%. Την επομένη ημέρα ο πρόεδρος του ΟΔΔΗΧ κ. Παπανικολάου, τον οποίο ο κ. Παπακωνσταντίνου κληρονόμησε από τη Ν.Δ. και διατήρησε στη θέση του, αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει εντός του Φεβρουαρίου σε μια ακόμη σχετική συμφωνία, ύψους 3-5 δις ευρώ.
Αντίστοιχες δημόσιες δηλώσεις είχε κάνει και στο τέλος του προηγουμένου έτους: από τις 3 Νοεμβρίου είχε περιγράψει επακριβώς τις προθέσεις της κυβέρνησης να δανειστεί περί τα 8-9 δις ως το τέλος του 2009.
Η κριτική για όλες αυτές τις πρωτοβουλίες εστιάζει στο γεγονός ότι η επίσημη ενημέρωση για τα χρονοδιαγράμματα δανεισμού του ελληνικού δημοσίου στην ουσία συνέβαλε στη διαιώνιση του φαύλου κύκλου: τα spreads ανεβαίνουν, τα αρνητικά δημοσιεύματα πλήθαιναν, η συζήτηση για τα νέα μέτρα εντείνονταν , τα ασφάλιστρα του δανεισμού εκτοξεύονταν στα ύψη και η διεθνής κερδοσκοπία αποκόμιζε κέρδη εκατομμυρίων χωρίς καν να αγοράζει ομόλογα».
Χρειάζονται άλλα σχόλια;
Η ΝΔ πότε θα αρχίσει να βάλλει εναντίον του; Ή μήπως θα ήταν καλύτερα εάν η ΝΔ άρχιζε να χτυπάει τον πολιτικό προϊστάμενο του κυρίου Παπακωνσταντίνου, δηλαδή τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος φέρει πλήρη την ευθύνη των επιλογών της κυβέρνησής του;



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]