Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιώργο, τα λεφτά βρέθηκαν στα δάνεια, με τα (κ)λεφτά τι γίνεται όμως;

  • Ο Όλι αποφασίζει και ο Τζέφρι εκτελεί (σ)την Ελλάδα!!!
  • Εβδομαδιαία μέτρα-εντολές κάθε Τετάρτη θα ανακοινώνει η Ευρώπη μέχρι να βγούμε στους δρόμους
  • Νέο σχέδιο σωτηρίας διαρρέει η κυβέρνηση (όπως λέμε, πράσινες τηγανητές ντομάτες)
  • Νέα σκληρά μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν την Τετάρτη, ενώ ετοιμάζονται και άλλα για την επομένη εβδομάδα
Είναι γεγονός πως κανείς δεν περίμενε από τους έλληνες να έχουν τέτοια υπομονή και να μην έχουν αντιδράσει στα συνεχή μέτρα που εξαγγέλονται και που τους οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωση. Κι ενώ οι ευρωπαίοι ειδικοί έρχονται για να βάλουν μία τάξη στο δημοσιονομικό χάος (αυτό που όλοι οι έλληνες ήθελαν πάντα), η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου δείχνει να είναι θεατής και χωρίς καμία αντίσταση αποδέχεται οτιδήποτε εξωφρενικό "προτείνουν-επιβάλλουν" οι οικονομολόγοι ερευνητές των Βρυξελλών.
Ένα νέο σενάριο για το σχέδιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας διαρρέει η κυβέρνηση και μένει τις επόμενες ώρες να το επιβεβαιώσει ο κοινοτικός επίτροπος Ολι Ρεν που έρχεται στην Ελλάδα, αλλά και η Μέρκελ στη συνάντηση της Παρασκευής με τον Γ. Παπανδρέου.
Το σενάριο αυτό λέει ότι δεν θα δοθεί απευθείας κανένα δάνειο 20-25 δις ευρώ αλλά θα υπάρξει γερμανική δέσμευση ότι θα πέσουν τα spreads κάτω από τις 300 μονάδες, κι όταν θα πηγαίνουν αυτά να ανεβαίνουν θα παρεμβαίνουν τράπεζες να αγοράζουν ομόλογα και να ρίχνουν τις τιμές και τους κερδοσκόπους στο καναβάτσο.
Η γερμανική εγγύηση, φυσικά, δε σημαίνει τίποτε για τον ελληνικό λαό ο οποίος σε λίγα 24ωρα θα ακούσει πολύ δραματικά μέτρα. Αύξηση ΦΠΑ κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες, νέα αύξηση στους φόρους καυσίμων, ποτών και τσιγάρων, περικοπές σε επιδόματα αναδρομικά από τις αρχές τους έτους κ.λπ.
Η δήθεν «μάχη» που δήθεν δίνει η κυβέρνηση για να σώσει τον 13ο ή τον 14ο μισθό μοιάζει με κακόγουστο αστείο. Είτε έχουν αποφασίσει να τον κόψουν είτε το πιο πιθανό, ρίχνουν στο τραπέζι το επώδυνο αυτό μέτρο ώστε όταν εφαρμοστούν τα υπόλοιπα να πει ο κόσμος «πάλι καλά».
Με λίγα λόγια… πράσινες τηγανητές ντομάτες…
Βέβαια, με όλες αυτές τις μετακινήσεις για αναζήτηση χρήματος, υπήρξε αποτέλεσμα, αφού ουκ ολίγοι κερδοσκόποι (τράπεζες και ιδιώτες) βρέθηκαν να μας δανείσουν με υπερβολικά επιτόκια, τα οποία κάποια στιγμή πρέπει και να πληρωθούν... Αλλά, μέχρι τότε, ποιός ζει και ποιός πεθαίνει... Ο Γιώργος Παπανδρέου γνωρίζει πως τότε δεν θα είναι πρωθυπουργός της Ελλάδας και πιθανότατα ούτε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Όμως, δεν θα πρέπει να αναρωτιόμαστε κι εμείς (οι καλοπληρωτές) πως αφού τα λεφτά τα βρήκανε, τι θα γίνει επιτέλους με τα... (κ)λεφτά;



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Αλλά, μέχρι τότε, ποιός ζει και ποιός πεθαίνει... Ο Γιώργος Παπανδρέου γνωρίζει πως τότε δεν θα είναι πρωθυπουργός της Ελλάδας και πιθανότατα ούτε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ"

    Μπορει ομως να ειναι τα δισεγγονα του !!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]