Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΔΝΤ: «Είσαστε σε χειρότερη κατάσταση από την Αργεντινή»!

  • Ανθρωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ανέφεραν σε Ελληνα αξιωματούχο ότι «η κατάσταση της Ελλάδος είναι χειρότερη ακόμα και από εκείνη της Αργεντινής»
Πάντως η αντιπροσωπία των κοινοτικών ήδη έχει παραδώσει στον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων κ. Ολι Ρεν την έκθεσή της για την Ελλάδα, η οποία αναφέρει ότι η ελληνική οικονομία βυθίζεται στην ύφεση και για τον λόγο αυτό απαιτούνται πρόσθετα μέτρα 3,6 δισ. ευρώ, πέραν όσων έχουν ανακοινωθεί ήδη, προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα στο προβλεπόμενο 8,7% του ΑΕΠ. Σημειώνεται ότι ο κ. Ρεν φθάνει σήμερα το πρωί στην Αθήνα.
Τέσσερις ενστάσεις διατύπωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι κοινοτικοί ως προς τις προβλέψεις του Προγράμματος Σταθερότητας (ΠΣΑ) και λόγω αυτών των θεμάτων οδηγήθηκαν στην εκτίμηση ότι απαιτούνται πρόσθετα μέτρα.
Η κυριότερη αφορά στο μέγεθος της ύφεσης. Η κυβέρνηση εκτιμά στο ΠΣΑ ότι το ΑΕΠ θα υποχωρήσει μόνο κατά 0,3%, αλλά -με βάση και τα τελευταία στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για το 2009οι Βρυξέλλες πιστεύουν τώρα ότι το ΑΕΠ θα υποχωρήσει κατά 2%. Αυτό θα προκαλέσει μείωση των προσδοκώμενων εσόδων και αύξηση των δαπανών, άρα μεγαλύτερο έλλειμμα.
Η δεύτερη ένσταση αφορά στην πρόβλεψη για τις δαπάνες τόκων, που θα είναι μεγαλύτερες κατά 1 δισ. λόγω της αύξησης των επιτοκίων δανεισμού του Ελληνικού Δημοσίου.
Επίσης, οι κοινοτικοί θεωρούν υπεραισιόδοξη την πρόβλεψη του ΠΣΑ για τη σύλληψη της φοροδιαφυγής.
Τέλος, εξέφρασαν επιφυλάξεις για την προβλεπόμενη απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ.
Τα επιδόματα θα κοπούν διαπαντός.
Η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ καθώς και της φορολογίας των καυσίμων και η περαιτέρω περικοπή των επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων παραμένουν τα βασικά μέτρα που εξετάζονται, ενώ τονίζεται ότι οι επιπλέον περικοπές επιδομάτων θα είναι μόνιμου χαρακτήρα.
Πηγή: Πρώτο Θέμα



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]