Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απλώς προεδρεύει και... ταξιδεύει (γενικώς)

  • Ο πρωθυπουργός που έχει τη λύση για όλα, αλλά δεν μπορεί να την εφαρμόσει επειδή έχει βαρύ φόρτο... ταξιδίων
Προεκλογικά, η «πασοκική» προπαγάνδα, με αριστοτεχνικό τρόπο είχε φιλοτεχνήσει το πορτρέτο του «Μεγάλου Τιμονιέρη» Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος:
- ήξερε πως να διαπραγματευτεί σκληρά με την Ε.Ε.
- θα αποκαθιστούσε το κύρος και την αξιοπιστία της χώρας,
- είχε πρόγραμμα για έξοδο από την κρίση, που «δε θα έθιγε κατακτήσεις και ώριμα δικαιώματα».
Μετεκλογικά, απεδείχθη πανηγυρικά ότι η πασοκική προπαγάνδα κορόιδεψε για μια ακόμα φορά το λαό.
Η κυβέρνηση εδώ και πέντε μήνες τρομοκρατεί τον κόσμο με μέτρα, παρέδωσε τη χώρα βορά στα νύχια των κερδοσκόπων και την έθεσε υπό κηδεμονία.
Την ευθύνη για όλα αυτά τη φέρει αποκλειστικά ο κ. Παπανδρέου. Με τις δηλώσεις του, την ατολμία του και την πρωτοφανή αναποφασιστικότητά του, έριξε άφθονο νερό στο μύλο των κερδοσκόπων. Αν είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα από το φθινόπωρο η κατάσταση δεν θα είχε ξεφύγει.
Παρ’ όλα αυτά όμως, τα ΜΜΕ, έχουν υψώσει γύρω του ένα δίχτυ ασφάλειας, για να τον προστατέψουν από τη ραγδαία φθορά.
Έτσι, έχουμε έναν πρωθυπουργό, ο οποίος παριστάνει τον «ανεύθυνο άρχοντα» και κατά τη διάσημη ρήση του πατέρα του, «απλώς προεδρεύει»! Που αντί να παίρνει αποφάσεις, κάνει διαπιστώσεις!
Αντί να κυβερνά, λέει γενικολογίες. Κι, όμως, παραμένει στο απυρόβλητο!
Παπανδρέου ο… πορθητής
Αν ρίξει κανείς μια ματιά στα πρωτοσέλιδα του Σαββατοκύριακου, θα νομίσει ότι ζει σ’ άλλη χώρα! «Σκληρές διαπραγματεύσεις Γιώργου» και σχέδια σωτηρίας παντού! Λίγο-πολύ μας εμφανίζουν ένα Παπανδρέου ο οποίος έχει πάρει αμπάριζα τη Μέρκελ και τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες και τους έβαλε τα δυο πόδια σ΄ ένα παπούτσι! Και έλυσε τα προβλήματα της χώρας! Δεν το αποκλείω, μετά την επιστροφή του πορθητή από το Βερολίνο, να πάμε στο αεροδρόμιο να τον υποδεχθούμε!
Για να σοβαρολογήσουμε:
Η Ελλάδα πέρυσι δανείστηκε περίπου 52 δις από τις διεθνείς αγορές, εκδίδοντας ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. Ασχολήθηκε ποτέ κανένας, εκτός από τον υπεύθυνο για τη Διαχείριση του Δημοσίου Χρέους;
Πέρυσι το Σεπτέμβριο μιλούσε κανένας για τα spreads και για τους όρους δανεισμού; Τώρα ασχολείται ο Πρωθυπουργός! Εκεί μας έφτασε!
Το 2010 η Ελλάδα θα χρειαστεί να αντλήσει περίπου 60-65 δις! Για να αντιληφθείτε το μέγεθος, το ποσό αυτό ανέρχεται περίπου στο ετήσιο ΑΕΠ της χώρας μας!
Τι έγινε την βδομάδα που μας πέρασε;
Ήρθαν οι αρμόδιοι για την οικονομία ελεγκτές της Ε.Ε. Έκαναν φίλο και φτερό τον προϋπολογισμό και το ΠΣΑ, μας άφησαν τη «λυπητερή» και αναχώρησαν.
Την επομένη η κα. Μέρκελ, έστειλε τον Κεντρικό της Τραπεζίτη, τον κ. Ακερμαν να «κλειδώσει το deal».
Στη συνέχεια η γερμανίδα καγκελάριος, κάλεσε τον κ. Παπανδρέου στο Βερολίνο για να ολοκληρωθεί η σεμνή τελετή.
Η Ε.Ε. θα παράσχει την εγγύησή της για να μπορέσουμε να δανειστούμε 20-25 δις ευρώ.
Περί αυτού πρόκειται!
Αυτός είναι ο επερχόμενος θρίαμβος του Γιώργου! Αυτό είναι το μέγιστο επίτευγμα της κυβέρνησής του.
Τη χώρα την κυβερνούν πλέον οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών. Αυτοί αποφασίζουν!
Και η Κυβέρνηση συμμορφώνεται προς τα υποδείξεις!
Αυτές είναι οι διαπραγματεύσεις που διεξαγάγει ο Γιώργος Παπανδρέου, ο νικητής, ο τροπαιούχος, ο θριαμβευτής.
Και όσο για τις ικανότητες του "προεδρεύοντα", θέλει τρομερές ικανότητες να ρημάξεις έναν λαό στη φορολογία, θέλει τρομερές ικανότητες να αυξήσεις τα όρια συνταξιοδότησης, θέλει τρομερές ικανότητες να μειώνεις τους μισθούς, θέλει τρομερές ικανότητες να αυξάνεις δραματικά την ανεργία και, τέλος, θέλει τρομερές ικανότητες να σου έχουν μείνει ακόμη κάποιοι, έστω λίγοι, οπαδοί μετά από τόσα προεκλογικά ψέματα και παραμύθια.
Αλήθεια, περίμενε ποτέ κανείς τόσες ικανότητες από τον ποδηλάτη ταξιδευτή προεδρεύοντα της σημερινής κυβέρνησης;



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Θα ήθελα να μου πήτε πως είναι δυνατόν να είμαστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς μας, όταν αναφερόμαστε στον ...αβάπτιστο!
    Που καταντήσαμε, σαν λαός, να έχουμε το συγκεκριμένο άτομο για πρωθυπουργό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. στους τυφλους βασιλευει ο μονοφθαλμος! αλλα μην ειστε μονοπλευροι! καποιοι βλεποντα το καραβια να βουλιαζει το εβαλαν στα ποδια! και βεβαια πρεπει να κανει ταξιδια ο λιγος ο γεωργακης! στο Νταβος γιατι δεν πηγε ο Κωστακης; προφανως θα επαιζε πλευ στεισον! η πολιτικη θελει γνωριμιες, ανοιγματα στο εξωτερικο, κλεισιμο συμφωνιων, σωστες διπλωματικες κινησεις! το μεγαλο σφαλμα της ελλαδας ηταν οτι ποτε δεν διεθετε σωστη διπλωματια! ουτε σημερα διαθετει! κανεις δεν παει στο εξωτερικο! σε ολα τα εθνικα θεματα δεν μας υποστηριζει κανεις! οχι εσωστρεφεια! εστω και με τον 'λιγο ' τον γεωργακη, μηπως υπαρχει και αυτη τη στιγμη μια εναλλακτικη λυση! διαφωνω εν μερει με το αρθρο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ αναγνώστη, κι εμείς μαζί σου ειμαστε για τα ταξίδια που πρέπει να γίνονται. Αλλά, αυτά τα ταξίδια πρέπει να είναι αποδοτικά. Δεν συζητώ για τον ΚΚ, αυτός ζούσε σε εικονική πραγματικότητα... Νομίζεις όμως πως ο Γιώργος μπορεί να χειριστεί υποθέσεις; Απλή ερώτηση κανω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς τον ανωνυμο 1/3 6'46 μμ,

    αναφερεσαι σε "ανοιγματα",κλεισιμο "συμφωνιων" και σωστες διπλωματικες "κινησεις"

    σου ανταπαντω:
    -Λαθρονομοσχεδιο,
    -συνθετη ονομασια,
    -υιοθετηση σχεδιου Αναν(σε ανανεωμενη εκδοση)και συνδιαχειριση στο Αιγαιο και στην Θρακη!!
    -τα λεφτα υπαρχουν

    Ειπες τιποτα???

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σου ειπα στους τυφλους βασιλευει ο μονοφθαλμος! ο κωστακης τα παρατησε και εφυγε! υπαρχει αλλος; ποιος ειναι και δεν τον ξερουμε; αυτον εχουμε διστυχως!!
    μην μπερδευεις αγαπητε του την εξωτερικη πολιτικη με την οικονομικη, ειναι διαφορετικο πραγμα!! η μονη σχεση ειναι οτι αδυνατιζοντας οικονομικα τα εθνικα θεματα δισκολευουν!! η Ιταλια, σε μια χωρα που εζησα και ξερω καλα εχει εναν γελοιο πολιτικο και ομως και στο απυροβλητο ειναι και κυρος πολιτικο εχει! για δεκαετιες ολοκληρες το κρατος αυτο επασχε απο μια σταθερη κυβερνηση! ειναι ομως κουρυφαια οικονομια στο κοσμο!!
    πολιτικους συμμαχους εχουμε; ολοι μα βλεπουν με εχθρικο ματι!! ειναι πρωτογνωρο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς τον ανωνυμο 1/3 10'54μμ,

    το οτι "αυτον εχουμε δυστυχως" ειναι δικο σου συμπερασμα!
    Το "οτι αυτον εχουμε δυστυχως" μας το εχει επιβαλλει το αθλιο πολιτικο συστημα!
    Αποδειξη οτι μονο 3 στους 10 ψηφοφορους ψηφισαν ΠΑΣΟΚ!
    Ας κρινει ο καθενας μας για το ποιος ειναι ικανος!!
    Οσον αφορα την "μονη" σχεση μεταξυ οικονομικης και εξωτερικης πολιτικης ειναι εν τουτοις και η πιο σημαντικη!!
    Διοτι μια Ελλαδα αυταρκης δεν θα ειχε αναγκη δανεισμου σε αυτο τον βαθμο που εχει σημερα και θα ειχε και την δυνατοτητα να επιβληθει στα πολυ σημαντικοτερα απο της Ιταλιας εθνικα θεματα!!
    Η Ιταλια δεν ειναι η κορυφαια οικονομια στον κοσμο!!Δεν ξερω που εζησες,αλλα οι Ιταλοι αντιμετωπιζουν τοσα προβληματα που ο δεικτης υπογεννητικοτητας χτυπα ηδη κοκκινο!!
    Να σου θυμισω οτι στην τελευταια προεκλογικη αναμετρηση σε ερωτηση μιας ψηφοφορου πως μπορει να κανει οικογενεια με 600 ευρω μισθο τον μηνα, ο Καβαλιερε της ανταπαντησε "παντρεψου εναν πλουσιο"!!
    Πολιτικους συμμαχους δεν ειχαμε ποτε!!!
    Γιατι να εχουμε τωρα που γιναμε και επαιτες??

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]