Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όνειρο του ΠΑΣΟΚ η πολυπολιτισμική Ελλάδα

Έρχονται «γκρίζα» χρόνια...

«Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ότι μας ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας»
Γιώργος Παπανδρέου, ως Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Σημίτη, το 1999 στο Τορόντο.
Αυτός λοιπόν ο αμερικανοτραφής τύπος, με τη «ρευστή εθνική συνείδηση» ,σε λίγες εβδομάδες θα είναι Πρωθυπουργός και θα διαφεντεύει τις τύχες της χώρας…. Ελέω ονόματος και των πολλών αστοχιών και σκανδάλων της κυβέρνησης Καραμανλή και των απερίγραπτων τύπων που την απαρτίζουν. Αλλά λόγω και της λήθης και της ενασχόλησης κάποιων Ελλήνων με όλα τα θέματα (κυρίως τσέπης και στομαχιού), εκτός των εθνικών. Κάποιος, δεν είπε σε αυτούς τους συμπολίτες μας ότι ευημερία χωρίς ασφάλεια, δεν υπάρχει. Ότι αν ανοίξουν οι μπουκαπόρτες, θα μπει πολύ νερό και θα πνιγούμε όλοι!
Κάποιοι συνεργάτες…
Στο πλευρό του, θα έχει πιθανώς ως ΥΠΕΞ, τον Ανδρέα Λοβέρδο (εκτός του Ρόντου και του Βαλλιανάτου), τον άνθρωπο που συνάντησε τα στελέχη της αποσχιστικής οργάνωσης «Ουράνιο Τόξο» και έκανε λόγο για επιστροφή των Σλαβομακεδόνων «προσφύγων» (κοινώς, εγκληματιών και προδοτών) και προσφυγή των στην ελληνική Δικαιοσύνη για τις περιουσίες τους. Ο κ. Λοβέρδος έκανε τα ίδια και το 2003 ως υφυπουργός (ψάρεμα σε θολά και επικίνδυνα νερά λέγεται αυτό), αλλά τον «μπλόκαραν» με πολλές ερωτήσεις για το θέμα οι δημοσιογράφοι, παρά τις «προσπάθειες» του τότε εκπροσώπου Τύπου και νυν βουλευτή Πάνου Μπελγίτη, που τσαμπουνούσε κάτι αρλούμπες περί «ανθρωπισμού» στα briefings του ΥΠΕΞ. Η ΣΥΝΈΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Ανδρέα Λοβέρδου στο newstime.gr και στο γνωστό για τις απόψεις του δημοσιογράφο Τάκη Μίχα, ανέδειξε εκ νέου τις προθέσεις του ΠΑΣΟΚ, στο θέμα αυτό: ουσιαστικά, μιλάμε για την κατάργηση της τροπολογίας Γεννηματά στο νόμο του 1982, που εξαιρούσε από την επιστροφή των «πολιτικών προσφύγων» τους «αλλογενείς». Φαίνεται, ότι κατά τον κ. Λοβέρδο, οι Γιώργος Γεννηματάς και Ανδρέας Παπανδρέου, ήταν …«εθνικιστές»! «Με αυτό το πράγμα πρέπει να τελειώνουμε», είχε πει ο κ. Λοβέρδος, μιλώντας στην Κύρα Αδάμ και στον Planet 99,5 FM στις 8 Αυγούστου 2003.
Περί Τουρκίας
Για τα ελληνοτουρκικά, δεν υπάρχει λόγος να πούμε κάτι. Το αλήστου μνήμης τσιφτετέλι ενώπιον του μακαρίτη Ισμαήλ Τζεμ και οι γελοιότητες (που συνοδεύτηκαν από χοντρό κράξιμο και ρίψεις αντικειμένων στον Γιωργάκη από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού) στην Κωνσταντινούπολη (εκεί ήταν μαζί με την Μαρία του ΚΚΕ, του ΣΥΝ και τώρα του ΠΑΣΟΚ) στον αγώνα του ΠΑΟ με την Φενέρ Μπαχτσέ, είναι απόλυτα χαρακτηριστικές των μακροπρόθεσμων προθέσεων του επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ, όσον αφορά τις σχέσεις με την Άγκυρα. Ήδη, οι πληροφορίες για τον επικείμενο διορισμό μουσουλμάνου περιφερειάρχη στη Θράκη, προβληματίζουν πολλούς, Φανταστείτε μια ακριτική περιφέρεια, προπύργιο του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής! Μίλησε κανείς για συνδιοίκηση; ΝΑΙ, με τον τρόπο του το ΠΑΣΟΚ! Επίσης, οφείλουμε να θυμηθούμε την υποστήριξη στο εθνοκτόνο Σχέδιο Ανάν από τον Γιωργάκη και την αμέριστη στήριξη του στον εθνομηδενιστή και φιλότουρκο κομμουνιστή Πρόεδρο της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια.
Περί Αγωγών…!
Τη συμφωνία με τους Κινέζους για τον ΟΛΠ, το λένε καθαρά στο ΠΑΣΟΚ: δεν θα ισχύσει, θα παραπεμφθεί στις καλένδες, γιατί έτσι επιθυμεί η Ουάσιγκτον. Το μήνυμα το έχουν ήδη λάβει στην εν Αθήναις κινεζική πρεσβεία. Όμως, το μεγάλο διακύβευμα είναι ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη. Για το συγκεκριμένο θέμα, ο Γιωργάκης μιλώντας στη ΔΕΘ, επανέλαβε (αντιγράφοντας και υιοθετώντας τα πλήρως) τα αμερικανικά επιχειρήματα, υπονομεύοντας (χέρι –χέρι με την Ντόρα Μπακογιάννη) την ίδια την πολιτική που εγκαινίασε ο πατέρας του και την οποία γεωπολιτική και γεωοικονομική προοπτική και αναβάθμιση της χώρας μας. Η απόλυτη πρόσδεση στο άρμα των ΗΠΑ…! Και αν η ομοϊδεάτισσα του Γιωργάκη Ντόρα επικρατήσει μετά τις εκλογές στο εσωτερικό της Ν.Δ, τότε το παιχνίδι με τα σημαδεμένα χαρτιά θα ολοκληρωθεί. Νέα Τάξη Πραγμάτων , καλημέρα!
Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]