Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άκρως επικίνδυνο το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής για την Θράκη και την Ελλάδα!!!

Οι πολίτες της Θράκης ξεσηκώθηκαν
κατά του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής
Ζητούν να δοθεί τέλος στη λειτουργία του

Η σταγόνα που θα ξεχείλιζε το ποτήρι της υπομονής των πολιτών της Θράκης, απέναντι στην ύπαρξη και τη δράση του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής, φαίνεται πως έχει ήδη πέσει.
Η δράσεις που αναπτύσσει, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής, έχουν φέρει στα όρια της αγανάκτησης και του θυμού τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι διαπιστώνουν πως τα σχέδια για τον εκτουρκισμό, της ακριτικής αυτής περιοχής της Ελλάδας, προχωρούν χωρίς να συναντούν ιδιαίτερα εμπόδια από την Αθήνα.
Ξεσηκώθηκαν πολίτες της Θράκης, πλέον, και ζητούν την απομάκρυνση του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής!! Ζητούν να φύγει από αυτή την εθνικά ευαίσθητη περιοχή της πατρίδας μας, όχι μόνο ο Τούρκος Πρόξενος κύριος Σαρνίτς (ο οποίος τυγχάνει να μην ανήκει στο διπλωματικό σώμα της Τουρκίας, αλλά είναι εγγεγραμμένος επίσημος πράκτορας της ΜΙΤ –Τουρκική Μυστική Υπηρεσία Πληροφοριών-), αλλά το ίδιο το Τουρκικό Προξενείο, το οποίο προσπαθεί να δημιουργεί εστίες πόλωσης και έντασης μεταξύ των χριστιανών και των μουσουλμάνων κατοίκων της Θράκης. Τα «κηρύγματα» περί «μητέρας πατρίδας», περί «τουρκισμού», που αναφέρονται σε «Τούρκους της Θράκης», δεν σταματούν στην καταφανέστατη προσπάθεια της Άγκυρας να δημιουργήσει ένα τοπικό ανάχωμα ανθελληνισμού μέσα στην ίδια την Ελληνική Επικράτεια.
Οι διάφορες εκδηλώσεις που γίνονται με την ευγενική «χορηγεία» του Τούρκου Προξένου και οι λόγοι ανθελληνισμού που εκστομίζονται σε δημόσιους χώρους, υπό την παρουσία πλήθους μετακινούμενων ακροατών από την Τουρκία (η φύλαξη των υψηλών προσώπων στις εκδηλώσεις αυτές ανατίθεται σε Τούρκους αστυνομικούς που έρχονται ως τουρίστες στη χώρα μας και υπό την ανοχή του Ελληνικού κράτους που βλέπει να αντικαθίσταται και δεν αντιδρά), ήταν φυσικό να δημιουργήσουν ένα κλίμα ανησυχίας που ολοένα και μεγάλωνε ανάμεσα στους κατοίκους της Θράκης.
Η έλλειψη παντελούς μέριμνας εκ μέρους της Αθήνας, έχει μεταφέρει στους κατοίκους (ιδιαίτερα της Κομοτηνής) την αίσθηση πως θα πρέπει μόνοι τους να βρούνε τρόπους –πάντα μέσα σε ειρηνικά πλαίσια και χωρίς να διαταραχθεί η συμβίωση με τους μουσουλμάνους συμπολίτες τους- αντιμετώπισης του φαινομένου εκτουρκισμού της Ελληνικής Θράκης.
Πριν από πολλά χρόνια, και όταν η (τότε) Γιουγκοσλαβία δεχόταν επίθεση από τον δυτικό κόσμο αλλά και από τους έμμισθους ή φανατικούς μουσουλμάνους μουτζαχεντίν, δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι Σέρβοι που προειδοποιούσαν την χώρα μας πως σύντομα θα γίνει το νέο θύμα επίθεσης του φανατικού ισλαμισμού και των συμφερόντων των «φίλων και συμμάχων». Μάλιστα, οι αναφορές τους εστιάζονταν ιδιαίτερα στη Θράκη, προειδοποιώντας μας πως «η Θράκη θα γίνει το επόμενο Κόσοβο»!!!

Οι κάτοικοι της Κομοτηνής αντέδρασαν στην ολοένα και αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα και αποφάσισαν να κοινοποιήσουν σε όλη την Ελλάδα την απόφασή τους να αντισταθούν και να μην αφήσουν στα χέρια της Άγκυρας την Θράκη. Αποφάσισαν να ειδοποιήσουν και την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και να προειδοποιήσουν για τα ταχύτατα ερχόμενα, ζητώντας την βοήθεια των απανταχού Ελλήνων στον αγώνα που κήρυξαν κατά του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής, που δρα ως «στρατηγείο πολέμου» και που σχεδιάζει και συντονίζει τις πράξεις ανθελληνισμού στην ευρύτερη περιοχή.
Μέσα στα πλαίσια αντιμετώπισης, αλλά κυρίως ενημέρωσης, δημιουργήθηκε ιστοσελίδα η οποία και πρωτοβγήκε στη δημοσιότητα τη βραδιά του αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ Πανθρακικού - Παναθηναϊκού και πήρε πανελλαδική δημοσιότητα όταν αναρτήθηκε πανό στην είσοδο της πόλης και πάνω από το στάδιο την ώρα του αγώνα. Η εκμετάλλευση μίας αθλητικής δραστηριότητας, έγινε και το σημείο εκκίνησης τόσο των κατοίκων της Κομοτηνής όσο και των κατοίκων όλης της Θράκης, που πήραν την απόφαση να αντισταθούν στους σχεδιασμούς της Άγκυρας και των φίλων της που θέλουν μία Ελλάδα μικρότερη, αμφισβητούμενη και υπό την απειλή ποικίλων κινδύνων.
Όπως ανέφεραν οι ίδιοι οι πολίτες που ξεκίνησαν την πρωτοβουλία αυτή, η κίνησή τους δεν έχει να κάνει με κανένα κόμμα ενώ διέψευσαν τα όσα γράφτηκαν από τοπική τουρκόφωνη φυλλάδα πως πρόκειται για υποστηρικτές του Γιώργου Καρατζαφέρη.
Πρόκειται απλά για μία διαμαρτυρία πολιτών που απλά, όπως και χιλιάδες άλλοι, θέλουν να ακουστούν. Τους το ευχόμαστε όπως ευχόμαστε η όποια κίνηση πολιτών να γίνεται πάντα με αγνούς σκοπούς και να μη καπελώνεται από πολιτικά και δημοσιογραφικά συμφέροντα.
Να σημειώσουμε πως το γεγονός έχει ήδη απασχολήσει τα ΜΜΕ της Τουρκίας αφού λίγες ώρες μετά το συμβάν ανταπόκριση της τοπικής τουρκόφωνης «Μπιρλίκ» στο τουρκικό «TRAKYA NET HABER» (δικτυακά νέα της Θράκης) συσχέτιζε την κίνηση πολιτών με την υποψηφιότητα στη Ροδόπη του Γιώργου Καρατζαφέρη.
Η απουσία του κράτους σήμερα αντικαθίσταται (και δεν αποκαθίσταται) από όλους εκείνους που διαπιστώνουν πως η έλλειψη διάθεσης και ειλικρινούς προβληματισμού για το μέλλον και την ελληνικότητα της περιοχής πρέπει επιτέλους να σταματήσουν.
Σε αυτόν τον αγώνα, καλούνται όλοι όσοι θέλουν να αγωνιστούν για την Ελληνικότητα της Θράκης αλλά και που επιθυμούν να στείλουν ένα δυνατό μήνυμα στους «στρατηγούς» του νεοταξισμού: Η Θράκη ήταν, είναι και θα παραμείνει Ελληνική!!! Το Τουρκικό προξενείο αποτελεί μία επικίνδυνη σφηκοφωλιά που ενοχλεί και που απειλεί την ειρήνη στην περιοχή. Εμείς οι Έλληνες είμαστε σε θέση να το διώξουμε και να συμβάλλουμε στην αρχή μίας νέας και ισότιμης επικοινωνίας και συνδιαλλαγής με όλους εκείνους που σχεδιάζουν χωρίς να μας υπολογίζουν…
Οι χριστιανοί κάτοικοι της Θράκης πάντα σεβόντουσαν και συνεχίζουν να σέβονται τους μουσουλμάνους συντοπίτες τους. Τον ίδιο σεβασμό όμως δεν τον έχει η Άγκυρα, ούτε φυσικά και το Τουρκικό προξενείο με τα «όργανά» του, που επιθυμεί να διαβάλει την ειρηνική σχέση μεταξύ των κατοίκων της περιοχής. Αυτόματα και με αποκλειστική υπαιτιότητα της Άγκυρας και του εκάστοτε Τούρκου Προξένου της Κομοτηνής, οι ενέργειες αυτές εις βάρος του συνόλου του Θρακικού πληθυσμού (χριστιανών και μουσουλμάνων) κρίνονται ως άκρως επικίνδυνες και απαιτείται ο άμεσος τερματισμός τους, ο οποίος θα ξεκινήσει με την οριστική παύση της λειτουργίας του Τουρκικού Προξενείου και όχι απλά με την απομάκρυνση ενός πολύ καλού πράκτορα αλλά και προξένου, όπως είναι ο κύριος Σαρνίτς.
Η Θράκη κινδυνεύει και αυτό οφείλουν να το κατανοήσουν όλοι οι Έλληνες και να στηρίξουν κάθε είδους προσπάθεια που γίνεται, προκειμένου να αναδειχθεί η σωρεία των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η λειτουργία του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής.
Η ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας πολιτών
Η συλλογή υπογραφών γίνεται εδώ
Κωνσταντίνος

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Καί μετά αυτοί οί δύο(τήν βρισιά δέν τήν γράφω σεβόμενη τό ιστολόγιο,για αυτό πήτε ό,τι σάς αρέσει)ζητούν τήν ψήφο μας.Νά μή γράψω τί θά πάρουν.Φαντασία έχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ Ελλαδίτσα μου, ποιός θα το έλεγε ποτέ ότι θα έφτανες αυτά τα χάλια.
    "...όχι μόνο ο Τούρκος Πρόξενος κύριος Σαρνίτς (ο οποίος τυγχάνει να μην ανήκει στο διπλωματικό σώμα της Τουρκίας, αλλά είναι εγγεγραμμένος επίσημος πράκτορας της ΜΙΤ..."
    Ο Σαρνίτ δεν είναι κύριος, ούτε στα άρθρα μη τον αναφέρεται ως τοιούτο.
    Αν όντως είναι εξακριβωμένα πράκτορας της ΜΙΤ, τι κάνετε κύριοι, τρελαθήκατε;
    Κόψτε του τ' αρ..δια αμέσως!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν πρεπει να ειναι μονο αγωνια των Θρακων να κλεισει αυτο το "κωλοσπιτο" ,αλλα ολων των Ελληνων!!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. AFOU DEN HNE ELLINES H TOURKI THS THRAKIS GIATI TOUS VAFTIZETE ME TO ZORI TOUS KAHMENOUS KE AFTI EXOUN XAZEPSI DEN XEROUN TH HNEEEEEE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ ανώνυμε αναγνώστη 2:55 π.μ.
    Θα ήθελα να σου ξεκαθαρίσω πως εμείς λέμε πως είναι έλληνες, οι ίδιοι το αποδέχθηκαν με τη συνθήκη της Λοζάνης και η ελληνικότητά τους αποδεικνύεται από τα έγγραφα τα οποία κατέχουν οι ίδιοι... Κάποιοι άλλοι έχουν βαλθεί να τους λένε ότι είναι Τούρκοι. Ξέρεις εσύ ποιοί... Και μάλιστα το λένε τόσο άγαρμπα, που ενώ οι μουσουλμανοι της Θράκης καταλαβαίνουν το ψέμα, μπερδεύονται (όντως) με την αδικαιολόγητη απραξία υπεράσπισής τους από τις ελληνικές κυβερνήσεις. Δυστυχώς, το ίδιο συναίσθημα έχουν και οι χριστιανοί κάτοικοι της Θράκης. Το "μπέρδεμα", λοιπόν, είναι εισαγόμενο και αποσκοπεί στη δημιουργία εντυπώσεων και στον προσεταιρισμό των μη σκεπτόμενων αλλά και εκείνων που για τα χρήματα θα πουλούσαν και τη μάνα τους. Αυτοί οι τύποι υπάρχουν και στους χριστιανούς και στους μουσουλμάνους. Αν παρατηρήσεις, σειρά πολιτικών έχουν ξεπουλήσει τον πλούτο της Ελλάδας, προκειμένου να κερδίσουν οι ίδιοι... Προσωπικά, δεν τα βάζω με αυτούς που δίνουν τα φράγκα, ούτε και με τους (αρχικά) φτωχούς (σε πνεύμα αλλά και σε χρήμα) έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης. Τα έχω με τους απερίγραπτους "άρχοντες" των Αθηνών, που ενώ μπορούν δεν θέλουν να "τακτοποιήσουν" τα πράγματα και να σταματήσουν οι "στρεβλώσεις" που γίνονται από τους "αντιπροσώπους" της Άγκυρας εις βάρος της ελληνικότητας των μουσουλμάνων της Θράκης. Αλλά, με έχεις κάνει να απορήσω (πραγματικά) με την ευκολία που ΕΣΥ προσεταιρίζεσαι τον "τουρκισμό" ελλήνων κατοίκων. Δεν περιμένω να είσαι ειλικρινής, αλλά δεν μπορώ και να αποφύγω την ερώτηση: Είσαι έλληνας; Αν όχι, κατανοώ τα λεγόμενά σου. Αν είσαι όμως έλληνας, και πάλι σε καταλαβαίνω. Γεννήθηκες έλληνας, ζεις σαν έλληνας, αλλά δεν είσαι και υποχρεωμένος (ή δεν έχεις τη δύναμη) να πεθάνεις σαν έλληνας... γιατί, αυτό το τελευταίο, είναι βαρύ και απαιτεί πολλές θυσίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]