Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επιστολή της Παμμακεδονικής προς τον κύριο Λοβέρδο για τις δηλώσεις του περί επαναπατρισμού των σλαβομακεδόνων

Αυτή την εξωτερική πολιτική θα εφαρμόσετε;

Οι πρόσφατες δηλώσεις του κυρίου Λοβέρδου, υπεύθυνου επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση και ανησύχησαν τους Έλληνες τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας. Οι δηλώσεις του αυτές μεταδόθηκαν και από σκοπιανά μέσα ενημέρωσης και αποτέλεσαν υλικό προπαγανδιστικού μηχανισμού κατά της χώρας μας.
Ευαισθητοποιημένη, όπως πάντα, σύσσωμη η Παμμακεδονική Ένωση απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας και έντονων προβληματισμών προς τον κύριο Λοβέρδο ζητώντας του να αναλογισθεί το βάρος των λεγομένων του έναντι των δικαίων της χώρας μας, αναλογιζόμενη ταυτόχρονα εάν αυτή θα είναι η γραμμή την οποία θα ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδας.
Η επιστολή της Παμμακεδονικής
Προς κ. Ανδρέα Λοβέρδο
Βουλευτή Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος
Αξιότιμε κύριε Βουλευτά,
Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια και ανησυχία του Ελληνισμού του Εξωτερικού για τις ατυχείς και στερούμενες ιστορικής τεκμηρίωσης δηλώσεις σας στην πρόσφατη συνέντευξη που παραχωρήσατε στον Τάκη Μίχα στην newstime.gr περί ελεύθερης επανόδου στην Ελλάδα των μεταλλαγμένων Σκοπιανών (πρώην Ελλήνων) αυτονομιστών και προπαγανδιστών.
Οι δηλώσεις σας αυτές εύλογα προκαλούν ανησυχία όχι μόνον στους Μακεδόνες, αλλά ευρύτερα σε κάθε Έλληνα και γνώστη της Ελληνικής ιστορίας.
Αναρωτιόμαστε εάν με τις θέσεις αυτές δίνετε το στίγμα της εξωτερικής πολιτικής που θα ακολουθήσει η ιστορική σας παράταξη, εάν λάβει την εξουσία; Έχουν οι θέσεις αυτές εγκριθεί από τα συλλογικά όργανα του κινήματος ή αποτελούν προσωπικές σας τοποθετήσεις; Τι άλλαξε από τότε που η κυβέρνηση του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου αποφάσισε να μην τους συμπεριλάβει στους δικαιούμενους ελεύθερης επιστροφής στην Ελλάδα;
Ο «επαναπατρισμός των ανθρώπων σλαβομακεδονικής καταγωγής», όπως εσείς τους αποκαλέσατε, όχι μόνον θα προκαλέσει αναστάτωση στον πληθυσμό των ακριτικών περιοχών της Βορείου Ελλάδος, αλλά θα ενδυναμώσει τα ψευδο-επιχειρήματα περί δήθεν «Μακεδονικής» μειονότητας στη Μακεδονία. Θα ενισχύσουμε εμείς οι ίδιοι τις αποσχιστικές τάσεις σε ελληνικό έδαφος;
Δηλώσατε επίσης ότι θα επικεντρωθείτε μόνον στην επίλυση του ονόματος. Δηλαδή θα αδιαφορήσετε για τις κατηγορίες για την δήθεν γενοκτονία των Σκοπιανών από τους Έλληνες, για τους χάρτες της λεγόμενης «Αιγιατικής Μακεδονίας» η οποία, όπως αυτοί λέγουν, βρίσκεται υπό Ελληνική κατοχή;
Οι δηλώσεις του Σκοπιανού Υπουργού Εξωτερικών κ. Μιλοσόσκι περί «καταπιεσμένης «Τουρκικής» και «Μακεδονικής» μειονότητας, η κλοπή της Μακεδονικής ιστορίας, οι προκλήσεις και οι προσβολές των Σκοπιανών με τη σβάστικα στην ελληνική σημαία και τον Πρωθυπουργό κ. Καραμανλή ντυμένο Ναζί, σας αφήνουν αδιάφορο; Γιατί θέλετε να επικεντρωθείτε μόνον στο όνομα;
Πεποίθησή μας είναι ότι οι κινήσεις αυτές όχι μόνον δεν θα βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων μας με τα Σκόπια, αλλά θα ενθαρρύνουν τις παράλογες απαιτήσεις τους. Δεν θα αρκεστούν πλέον στις μετονομασίες αεροδρομίων και σταδίων, στην προπαγάνδα περί ανύπαρκτων μειονοτήτων και στην κλοπή των εθνικών μας συμβόλων, αλλά θα προχωρήσουν σε πιο ακραίες διεκδικήσεις.
Μπορεί τόσο οι δηλώσεις στο newstime.gr όσο και στην Staina Todorovska της εφημερίδας SPIC στις 14 Σεπτεμβρίου 2009 να χαροποίησαν τους Σκοπιανούς. Σκεφθήκατε όμως ότι αποκαρδιώνετε τουλάχιστον τρία εκατομμύρια Μακεδόνες και εν δυνάμει το 85% του ελληνισμού εντός και εκτός χώρας;
Για τους Έλληνες, κ. Λοβέρδο, όπως και για τους ιστορικούς και τους επιστήμονες «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» σημαίνει, τμήμα, περιοχή, κομμάτι, διαμέρισμα, περιφέρεια της Ελληνικής Επικράτειας εδώ και χιλιάδες χρόνια!
Δεν κατανοούμε πως, ένας εύελπις πολιτικός σαν κι εσάς μπορεί να αγνοήσει την ιστορία της χώρας, διεκδικεί να υπηρετήσει μέσα από το ελληνικό Κοινοβούλιο, τη στιγμή που 346 διακεκριμένοι καθηγητές ανά τον κόσμο από Πανεπιστήμια διεθνούς κύρους την υπερασπίζονται και με επιστολή τους προς το νέο Αμερικανό πρόεδρο ζητούν την επαναθεώρηση της πολιτικής των ΗΠΑ στο Μακεδονικό ζήτημα.
Κ. Λοβέρδο, ακόμη και οι καθηγητές στην π.Γ.Δ.Μ. έχουν αρχίσει να εκφράζουν δημόσια την ανεδαφικότητα των ισχυρισμών των κυβερνήσεών τους. Θα τους ενισχύσουμε εμείς;
Ευχόμεθα να ανακαλέσετε τις ατυχείς αυτές δηλώσεις και σε όποια θέση σας φέρει το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών να υπηρετήσετε την Ελλάδα και τα ιστορικά της δίκαια με υπευθυνότητα και σεβασμό στην ελληνική και παγκόσμια ιστορία.
Με εκτίμηση,
Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής
Νίνα Γκατζούλη, Ύπατη Πρόεδρος - Πρόεδρος των Παγκοσμίων Παμμακεδονικών Ενώσεων


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. πολυ σωστη η επιστολη! Αλλα ας ακουσουμε και την απαντηση του κ. Λομβερδου, εχει σημασια, για να μην υπαρχουν παρερμηνειες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς Ανώνυμο 21 Σεπτέμβριος 2009 1:24 μμ
    Σιγά ρε φίλε μη σου εξήγηση τα ανεξήγητα.
    Αφού τον ψηφήσεις θα καταλάβεις τι εστί αυτός και η παρέα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιαλλαντζοι Σλάβοι

    Δεν υπάρχουν σλάβο – μακεδόνιοι υπάρχουν σλάβοι που διεκδικούν διεκδικούσαν τα βόρεια σύνορα του βυζαντίου – το ότι ο Τίτο ένωσε τους σλάβους στην ενωμένη Σλάβια (Yugoslavia) αυτό ήταν προς τιμήν του.
    το ότι ονειρεύονται Σλαβομακεδόνες οι νέο ταξική Ιοί της αριστεράς αυτό είναι φυσικά νέο ταξικό πυροτέχνημα . θα πουν κάποιοι ότι αυτοί (οι Σκοπιανοί) είναι ποιο μακεδόνες και από του Έλληνες μακεδόνες διότι λέει αλλοιώθηκε το DNA (δεν μα ς ξενίζει άλλωστε από τον σοσιαλισμό γεννήθηκαν δυο τέρατα με κοινή Μάνα την Σοσιαλιστική της Γερμανίας – Χίτλερ και την Σοσιαλιστική Του Στάλιν και του κολλητού του Τίτο .

    αυτό είναι ακόμα μια ρατσιστική επίθεση στην συνείδηση του μέσου Έλληνα φυσικά και υπήρχαν σλάβοι στα βυζαντινά βόρεια σύνορα και αν έτυχε να μην κατάφερε να συγκράτηση μακριά από την γεωγραφική ιστορική Μακεδονία το βυζάντιο τώρα θα τα πληρώσουμε και αυτό μα φυσικά και το Βυζάντιο πάτησε πάνω στην Ρώμη για να γεννηθεί μα φυσικά και η Ρώμη πάτησε πάνω στην Μεγάλη αυτοκρατορία του Έλληνα Αλέξανδρου όπου ο τέως βασιλιάς – Έ Ν Ω Σ Ε τις Πόλης και τα την τότε αρχαία Ελλάδα να λιπών ποιος ήταν ο ενοποιός της Ελλάδας Ο Μ. Αλέξανδρος και ποιοι ήταν οι συνεχιστές της κλασικής Ελλάδος .
    Μα φυσικά και ονομαζόταν το τμήμα της τότε μεγάλης ενωμένης Σκλαβιάς (Vardakaska) μα αν θέλετε γεια 10ν-20 χρόνια ονομαζόταν έτσι λένε τα Ιό πούλα του Λαμπράκη και ο Καραμανλής ο τέως έκανε συμφωνίες από το 1963 Ε ΚΑΙ ?
    Να ονομαστούν Σλάβο – Βαρδάριοι και η γλώσσα τους Σλαβικά και Αν κάποιοι Σκοπιανοί το 75 % του πληθυσμού φυσικά είναι Βούλγαροι άλλωστε Και ο ίδιος τους ο πρωθυπουργός Βουλγαρικό διαβατήριο έχει Νιώθουν Βούλγαροι μα τότε να Ενωθούν Με την Βουλγαρία . Τουλάχιστον οι παλαιοί λαοί των Σλάβων παραδέχονταν ότι είναι Σλάβοι και πολεμούσαν το Βυζάντιο με λύσσα και ήταν και περήφανοι τούτοι οι νεότεροι είναι γιαλλαντζοι Σλάβοι .

    Φιλικά.
    s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. προς ανωνυμο. Δεν καταλαβες φιλε μου το σκεπτικο μου. Οι δηλωσεις Λομβερδου ειναι ακρως ανησυχιτικες! μηπως ειναι προεκλογικο πυροτεχνημα; επειδη αυτα που ειπε ειναι πολυ ασαφη, και καπως θολα, ειναι καλο να εξηγησει τι εννοει! Οσο πιο πολυ μιλα κανεις τοσο πιο πολυ 'εκτιθεται'! Γιατι απο οτι ξερω προσπαθησε να ανασκευασει!! Δεν ειμαι υποστηρικτης του κ. Λομβερδου, καθε αλλο! Ειναι λυπηρο για τα οσα ειπε! Τελικα μονο η Πανμακεδονικη Ενωση κανει εξωτερικη πολιτικη , με μεγαλη επιτυχια! Και δεν εχει βοηθεια απο το επισημο ελληνικο κρατος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]