Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ΥΠΕΞ αποφεύγει τους στρατηγούς όπως ο διάβολος το λιβάνι!

Αυτό δεν είναι ΚΥΣΕΑ, αλλά παιδική χαρά!

Φαίνεται πως στη θέα και μόνον των Ανωτάτων Αξιωματικών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνατών, κάποιοι μέσα στην κυβέρνηση Καραμανλή... «αρρωσταίνουν»!
Κατόπιν πολλών αναβολών και «με τα χίλια ζόρια», κατόρθωσε και συνεδρίασε όπως-όπως τελικά, στις 8 Ιουλίου 2009, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας -το γνωστό σε όλους ΚΥ.Σ.ΕΑ- για να εξετάσει θέματα που άπτονται της Εθνικής Αμύνης και Ασφαλείας της χώρος. Το γεγονός αυτό, χαρακτηρίστηκε ως «μεγάλο» και σχεδόν «υπερβατικό» για τα μέτρα των... σύγχρονων πολιτικών μας.
Στο Μέγαρο Μαξίμου και όχι στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης...
Το συμβούλιο, είχε αρχικώς προγραμματισθεί να γίνει εντός του χώρου του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης στο Πεντάγωνο, διότι οι Επιτελικοί Αξιωματικοί ζήτησαν να ενημερώσουν την πολιτική «ηγεσία» μας για την οικτρή κατάσταση του στρατεύματος, με στοιχεία αδιάψευστα και αριθμούς!
Τελικώς, κατ' απαίτηση του Υπουργείου των Εξωτερικών, η συνεδρίαση έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία μόνον του Α / Γ.Ε.ΕΘΑ Στρατηγού (Τ/Θ) Δημητρίου Γράψα και του υπασπιστού του...
Αγωνιούν οι Αξιωματικοί
Τα πράγματα για την άμυνα. την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της πατρίδος, δεν είναι καλά. Η κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας είναι άνευ προηγουμένου πλέον, με υπερπτήσεις εχθρικών μαχητικών αεροσκαφών, ακόμη και άνω αυτού του αεροδρομίου της Σάμου προ ημερών! Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι, δύο τουρκικά πολεμικά πλοία της γείτονος, από την αρχή του έτους, έφθασαν προκλητικότατα μέχρι τη νήσο Κέα εντός πάντοτε των Εθνικών Χωρικών Υδάτων και πραγματοποίησαν επίδειξη σημαίας.
Από την άλλη, η επιχειρησιακή ετοιμότητα των ημετέρων δυνάμεων μαστίζεται από λειψανδρία, παντελή απουσία εκπαιδευμένης εφεδρείας, παραιτήσεις μονίμων στελεχών κατά χιλιάδες ανά έτος, σοβαρότατη έλλειψη ανταλλακτικών, ασαφές δόγμα, και μηδενική αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση των ιταμών προκλήσεων!
Μόνο με τη λαθρομετανάστευση καταδέχθηκαν να ασχοληθούν
Μετά οπό «σαράντα κύματα» τελικώς, το ΚΥΣΕΑ έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. Οι υπουργοί μίλησαν για την «ΜΗ ΝΟΜΙΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ» - όπως την αποκαλεί ο καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός των Εσωτερικών κ. Παυλόπουλος - και όχι βεβαίως για τον ΕΠ0ΙΚΙΣΜΟ που υφιστάμεθα ανοιχτά πια ως κράτος. Απουσίασαν προκλητικώς τα ελληνοτουρκικά υπό τύπον σοβαρής και εμπεριστατωμένης αναλύσεως τουλάχιστον. Αντιθέτως, όσα ειπώθησαν, ειπώθησαν «στο πόδι». Τους απασχόλησαν -όπως δήλωσαν- και θέματα πειρατείας στη... Σομαλία, αλλά και η νέα δομή του ΝΑΤΟ!
Αυτό, το τελευταίο, είναι εξαιρετικώς ύπουλο θέμα, διότι οι πολιτικοί προσπαθούν να εφεύρουν τρόπους για να μας πείσουν ως προς την αποδοχή της επικείμενης τοποθετήσεως Τούρκου αντιπτεράρχου ως διοικητού του CAOC Λαρίσης. Πρόκειται για το μοναδικό Κέντρο Συνδυασμένων Αεροπορικών Επιχειρήσεων που απέμεινε στην ευρύτερα περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου μετά από την κατάργηση του αντιστοίχου κέντρου στο Εσκι-Σεχίρ. Να σημειωθεί δε, ότι, διαταγές το εναπομείναν Κέντρο θα συνεχίσει να λαμβάνει από το Αεροπορικό Στρατηγείο της Σμύρνης, όπως γίνεται από το 2003! Παλαιότερα, το Στρατηγείο αυτό ήταν στην Ιταλία, αλλά ο κ. Παπαντωνίου δέχθηκε να μεταφερθεί στην Τουρκία! Κάτι που ήταν πάγιο αίτημα των Τούρκων, από τη δεκαετία του '50...
Κατά τα άλλα, διαβουλεύθηκαν για τους «γονίμους πλην μη νομίμους μετανάστες» και απεφάσισαν να τους συγκεντρώνουν στο στρατόπεδο της Ριτσώνας και... «καθάρισαν»! Για όλα τα υπόλοιπα θέματα που μας κατατρέχουν, πορευόμαστε με σύντροφο τον «αυτόματο πιλότο» και βρισκόμαστε στο έλεος του Θεού και της «καλής» θελήσεως των δύστροπων γειτόνων μας...
Αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις των Αξιωματικών
Με τις απίστευτες φράσεις «δεν θα στρατιωτικοποιήσουμε το ΚΥ.Σ.Ε.Α. χωρίς να υπάρχει λόγος» και «εδώ ούτε ο Σημίτης δεν έκανε το ΚΥΣΕΑ, στο ΥΠ.ΕΘΑ στην κρίση των Ιμίων, θα κάνουμε εμείς τώρα;» κύκλοι του ΥΠ.ΕΞ., προσπάθησαν να δικαιολογήσουν την ούτως ή άλλως απαράδεκτη στάση τους, ασπαζόμενοι πλήρως -και συμμεριζόμενοι- τη νοοτροπία και του υπευθύνου επί των εξοπλιστικών προγραμμάτων κ. Ευαγγέλου Βασιλάκου, ο οποίος αρέσκεται στο να απευθύνει στον Α / Γ.Ε.ΕΘΑ τη φράση που μπήκε στην Ιστορία, «σιγά κύριε Αρχηγέ μη γίνει πόλεμος»!
Τα πράγματα, είναι εξαιρετικώς σοβαρό -κρίσιμα - και ο αστάθμητος παράγων, πρέπει πλέον να γίνει η οργή των εντίμων Αξιωματικών στις αμέσως πιο κάτω βαθμίδες από αυτές των Αρχηγών των Επιτελείων. Μάλιστα, όπως λέγεται ήδη, η οργή τους στρέφεται και κατά του ιδίου του Στρατηγού Γράψα! Δεν πράττει τα όσα επιτάσσουν οι περιστάσεις, λένε όσοι γνωρίζουν τα εντός του Πενταγώνου.
Η Πατρίδα χάνεται, κι εκείνος δεν επιδεικνύει την απαραίτητη πυγμή, προσθέτουν οι ίδιες πηγές. Όσο για το κύρος των ένστολων πολιτών της «Ελληνικής Δημοκρατίας», αφήστε το καλύτερα. Κατρακυλά ασταμάτητα, από τα πρώτα χρόνια της μεταπολιτεύσεως...
Νικόλαος Μακρής

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Δυστυχως το προβλημα στην Ελλαδα ειναι ,οτι κυβερνουν ανθρωποι που δεν εχουν δουλεψει στη ζωη τους, δεν εχουν εμπειριες, εχουν μαθει να τρωνε με χρυσα κουταλια και φερουν απλως ενα ονομα.Το πιο τραγικο ειναι το γεγονος οτι συνεχιζουμε να τους ψηφιζουμε.

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΟΙ ΚΥΦΗΝΕΣ.
    ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΣΑΛΟΝΙΩΝ.
    Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]