Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γίνονται πάρα πολλά και οι μέρες είναι... γκαστρωμένες!

Βιώνουμε συνθήκες μιας πρωτόγνωρης

οργής για όσα μεθοδεύονται

του Κ. Κυριακόπουλου
Αβεβαιότητας και χαρακτηριστικής ανασφάλειας για το αύριο που ξημερώνει, σε μια χώρα που βασιλεύει ο ενδοτισμός, η εγκληματικότητα και η διαφθορά...
Σε ένα κράτος που υπάρχει για να εκδικείται τον πολίτη του, και που το μόνο που λειτουργεί με συνέπεια σ αυτό, είναι μια κάστα, ένας μηχανισμός «διαχειριστών» που είναι ικανοί και πρόθυμοι να φορολογούν ακόμα και τους φόρους που μας επιβάλλουν, ενώ την ίδια στιγμή λυμαίνονται και κατασπαταλούν το δημόσιο χρήμα με μια μανία πρωτόγνωρη και εγκληματική.
Στις μέρες μας ο καταγγελτικός λόγος δυναμώνει, οξύνεται και αποκτά πολυεπίπεδα χαρακτηριστικά.
Είναι δεικτικός πλέον της αγανάκτησης και της οργής για όσα συντελούνται.
Στην ιστορία όμως ο καταγγελτικός λόγος όσο σαφής και ξεκάθαρος, όσο στοχευμένος και αν υπήρξε - ακόμα και στο «ανάθεμα» που εν δυνάμει κουβαλά - κατά κανόνα παρέμενε αδιέξοδος στο βαθμό που διαπνεόταν κυρίως από αντίθεση και δε σηματοδοτούσε μια συνολικότερη και γενικευμένη πολιτική θέση.
Ήταν καταδικασμένος να εξαντλείται στη μονομέρεια που ενίοτε τον οδηγούσε και στον αποπροσανατολισμό, αυτοακυρωνόταν και αποδυνάμωνε τη θέση του στη ροή των πολιτικών εξελίξεων.
Κατά κανόνα αποκτούσε στοιχεία γραφικότητας και δεν ενέπνεε για δράση και ουσιαστικές πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές.
Ο ΚΑΤΑΓΓΕΛΤΙΚΟΣ λόγος λοιπόν για να μην είναι ΑΔΙΕΞΟΔΟΣ και γραφικός, οφείλει να υπερβαίνει την ΑΝΤΙΘΕΣΗ που τον ετεροκαθορίζει και να μετουσιώνεται σε ΘΕΣΗ ικανή να καθορίζει και να αποσαφηνίζει την κατεύθυνση και το περιεχόμενο των πολιτικών εξελίξεων.
Να μετουσιώνεται σε θέση που θα διαπνέεται από ρεαλισμό.
Από την ικανότητά της να καταδεικνύει με σαφήνεια για τους πολιτικούς βηματισμούς και τους πολιτικούς στόχους, και μάλιστα με τρόπο που να γίνεται κτήμα της κοινωνίας την οποία αφορά, των τμημάτων της στα οποία κατά τεκμήριο απευθύνεται, να σηματοδοτεί και να σφραγίζει όχι μόνο τα οράματα αλλά και την καθημερινή της δράση.
Σε ένα ρεαλισμό που θα χαρακτηρίζεται κυρίως από τη βιωσιμότητα της πρότασης του.
Κι αυτή η ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ που δε θα εξαντλεί ΤΗΝ ΟΡΓΗ σε ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, αλλά θα την μετατρέπει σε δυναμική ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΕΞΟΔΟΥ, θα σφυρηλατεί την ικανότητά της να συνιστά ΘΕΣΗ, που θα τη χαρακτηρίζει ο ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ και η ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ, μόνο στο βαθμό που δε θα είναι καιροσκοπική και μετέωρη αλλά θα «ακουμπά» σε ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΕΣ, διότι μόνο έτσι θα συνιστά ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ και ΟΧΙ ΣΥΓΚΥΡΙΑΚΟ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑ της στιγμής.
Από την άποψη αυτή οφείλει να ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ:
- Ούτε αποχρωματισμένη ιδεολογικά.
- Ούτε εφήμερα ουδέτερη.
- Ούτε μονομερής στην παρουσία και στο περιεχόμενο των πολιτικών της προτεραιοτήτων.
Κυρίως όμως οφείλει να είναι, ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΜΕΝΗ από κοντόφθαλμους εκλογικούς τακτικισμούς, γιατί μόνο έτσι μπορεί ν αποτελέσει λύση ΜΑΚΡΟΠΝΟΗ πολιτικής και ελπίδας.
Στο παραπάνω στίγμα με δυο λόγια περιλαμβάνονται όλα όσα δεν τόλμησαν, όλα εκείνα που δεν έκαναν, η ουσία αυτών που δεν κατάφεραν, όλοι εκείνοι που επεχείρησαν ν αποτελέσουν μια ντε-φάκτο εναλλακτική πολιτική πρόταση.
Η ασυνέχεια στη δράση, η μονομέρεια σε στόχους και προτεραιότητες, και η έλλειψη «ζωντανής» πολιτικής παρουσίας, τους καταδίκασε - ανεξάρτητα από προθέσεις - να μην αποτελούν ΟΥΤΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ αλλά ΟΥΤΕ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ βιώσιμης προοπτικής και ελπίδας.
Οι καιροί ωρίμασαν.
Οι μέρες είναι «γκαστρωμένες».
Κάτι νέο και δυνατό πρέπει να γεννηθεί. με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον!!!
Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Η αποψη του συγκεκριμενου blogger ειναι απολυτως σωστη, αλλα σε πρακτικο επιπεδο τι προτεινει?
    Αν θυμαμαι καλα, ο ιδιος blogger κατακεραυνωσε το ΛΑΟΣ μονο και μονο απο το "αποτυχημενο" συνεδριο του, αφου συμφωνα με την δικη του παντα (υποκειμενικη?)αποψη αυτο το συνεδριο ηταν η "αρχη του τελους".
    Ποιος πολιτικος φορεας πιστευει οτι μπορει να προσφερει διεξοδικες προτασεις και γιατι?
    Ποια στελεχη γνωριζει ο ιδιος και ποιες αποψεις και ιδεες εχουν διατυπωσει??
    Πως μπορουν να εφαρμοσθουν σε πρακτικο επιπεδο οι αποψεις και οι ιδεες αυτες??
    Πιστευει μονο σε εναν πολιτικο φορεα, η σε εναν συνασπισμο δυο η και περισσοτερων φορεων???
    Αν ναι, ποιοι θα μπορουσαν να ηταν???

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1. Την ανάγκη να συμφωνήσουμε πως πρέπει ν απαλλάξουμε την πολιτική σκέψη απ όσα τη φρέναραν και την εμπόδισαν να "γεννήσει" πραγματικά εναλλακτικές και βιώσιμες πολιτικές προτάσεις, με αποτέλεσμα οι επιμέορυς αναλαμπές κατά κανόνα να ταυτίζονται με εφήμερα πυροτεχνήματα καταδικασμένα να μην έχουν προοπτική.

    2. Φυσικά και βρίσκομαι σε διάλογο μ έναν κόσμο που αντιλαμβάνεται την ανάγκη να προκύψει κάτι διαφορετικό που θα επιχειρήσει να κερδίσει το νου και την καρδιά της ελληνικής κοινωνίας καταδεικνύοντας στα πλαίσια μιας συνολικότερης πρότασης μια διαφορετική προοπτική.

    3. Αισθάνομαι πεισμένος πωσ η εκλογική συμπεριφορά του Ελληνικού λαού σ αυτές τις εκλογές, θέτει εξ αντικειμένου αυτό το ζήτημα ως πρώτο στην ημερήσια διάταξη, κι αυτό θεωρώ πως οφείλουμε να μη το προσπεράσουμε. Διότι αν η διέξοδος δεν δοθεί τώρα, τότε ο κίνδυνος να μεταλλαχθεί η αντίδραση σε καθολική απάθεια είναι πίθανός.

    4. Νέες δυνάμεις θα δώσουν τη λύση. Νέοι πολιτικοί σχηματισμοί που θα ξεπηδήσουν σαν ώριμη πλέον ανάγκη της εποχής. Τη συνασπισμένη τους έκφραση προσωπικά δε την αποκλείω, αντίθετα τη θεωρώ υγεία πολιτική. Σε κάθε περίπτωση όμως οφείλουν να έχουν σαφέστατο στίγμα και ξεκάθαρο προσανατολισμό. Τα στοιχεία που κατά τη γνώμη μου θα συνθέτουν και τα δύο αυτά, συνοπτικά τα αναφέρω στη συγκεκριμένη δημοσίευση.

    4. Ναι. Η γνώμη μου είναι αυτή για το πολιτκό μέλλον του ΛΑΟΣ, όπως και για κάθε πολιτική δύναμη που ετεροκαθορίζεται από τα ελλείμματα της πολιτικής των άλλων ακριβώς γιατί στερείται δικής της ολοκληρωμένης πολιτικής επεξεργασίας - πρότασης.

    5. Τέλος, είμαι σε θέση να ξέρω ότι ο πολιτικός προβληματισμός για το τι πρέπει να γίνει βρίσκεται σε καό σημείο. Σύντομα θα μετουσιωθεί σε πρωτοβουλία συγκεκριμένη. Και αισθάνομαι πεισμένος ότι θα αγγίξει ουσιαστικά κάθε πολιτικά προβληματισμένο πολίτη ο οποίος μπορεί να έχει τη δική του πολύτιμη συμβολή σ αυτή την υπόθεση...

    Φιλικά...

    Κυριάκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Blogger Kυριακο,
    ειμαι συμφωνος με τις περισσοτερες(οχι με ολες) τοποθετησεις σου, αλλα στα ερωτηματα μου δεν απαντας με σαφηνεια. Μιλας τελειως θεωρητικα ενω σου θετω ερωτηματα που απαιτουν πρακτικες απαντησεις.
    Μιλας για "νεες δυναμεις" και "νεους πολιτικους σχηματισμους"( 4η παραγραφος).
    Ποιες ειναι αυτες η θα μπορουσαν να ηταν(ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ) κατα την ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΟΨΗ????
    Στις Ευρωεκλογες ελαβαν μερος 27 κομματα.
    Εσυ ποιο θεωρεις το ικανοτερο???
    (η μηπως δεν θεωρεις κανενα)???
    Θες εσυ ο ιδιος να αναλαβεις η να συμμετεχεις στην δημιουργια ενος "νεου πολιτικου φορεα"???
    Αναφερεσαι σε "εφημερα πυροτεχνηματα τα οποια δεν εχουν προοπτικη" (1η παραγραφος).
    Αν καταλαβα καλα αναφερεσαι στο ΛΑΟΣ.
    Μπορεις να μου αναφερεις ενα τετοιου ειδους "πυροτεχνημα"?
    Ισχυριζεσαι για το ΛΑΟΣ οτι,
    "για κάθε πολιτική δύναμη που ετεροκαθορίζεται από τα ελλείμματα της πολιτικής των άλλων ακριβώς γιατί στερείται δικής της ολοκληρωμένης πολιτικής επεξεργασίας - πρότασης."
    Μπορεις να αναφερεις ενα παραδειγμα???
    Θεωρεις οτι 370.000 ψηφοφοροι ψηφισαν μονο το ΛΑΟΣ λογω αντιδρασεως στο πολιτικο κατεστημενο και οχι εξαιτιας των ιδεολογιων του???
    Τι ειναι αυτο που πιστευεις οτι ειναι "καλπικο" στο συγκεκριμενο κομμα?? Γιατι????
    Μπορεις να αναφερεις ενα παραδειγμα???

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]