Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Τούρκοι στρατηγοί αμφισβητούν τις τελευταίες συλλήψεις

Μπασμπούγ: Θέλουν να μας δυσφημίσουν

Ο αρχηγός του τουρκικού στρατού αμφισβήτησε την αυθεντικότητα ενός στρατιωτικού σχεδίου που φέρεται ότι επιχειρεί τη δυσφήμηση του ισλαμικού Κόμματος της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης και την ενοχοποίηση ενός πανίσχυρου θρησκευτικού κινήματος, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ.
Ο στρατός, η ηγεσία του οποίου βρίσκεται από καιρό σε διαμάχη με την κυβέρνηση για τον προσανατολισμό της χώρας, πέρασε στην άμυνα για το σχέδιο αυτό.
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ότι θα ζητήσει τη δικαστική έρευνα για το σχέδιο που δημοσίευσε η εφημερίδα Ταράφ, σύμφωνα με το οποίο ο στρατός σκοπεύει να εμποδίσει το Κόμμα της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης και το θρησκευτικό κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν «να καταστρέψουν την κοσμική τάξη της Τουρκίας και να την αντικαταστήσουν με ισλαμικό κράτος».
Ανώτερος αξιωματικός του Ναυτικού κατηγορείται για τη σύνταξη του τετρασέλιδου αυτού σχεδίου, τον Απρίλιο.
«Πήραμε καταθέσεις από ανθρώπους που έχουν σχέση με το θέμα αυτό. Τούς ρωτήσαμε και μάς απάντησαν ότι δεν έκαναν κάτι τέτοιο. Κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές ύστερα από τεχνικές αναλύσεις διαπιστώθηκε ότι κανένα τέτοιο κείμενο δε γράφτηκε σε αυτούς», δήλωσε ο στρατηγός Ιλκέρ Μπασπούγκ, αρχηγός του τουρκικού στρατού στη συνέντευξή του στην εφημερίδα Χουριέτ.
Ωστόσο, ο Τούρκος στρατηγός αρνήθηκε να διευκρινίσει εάν πιστεύει ότι υπάρχει ή όχι ένα τέτοιο κείμενο και τόνισε ότι μόνο ο στρατιωτικός εισαγγελέας είναι αρμόδιος να κάνει μια τέτοια δήλωση.
Έτσι, και για τον πλέον αδαή επί των Τουρκικών θεμάτων και του πολέμου που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό της Τουρκίας μεταξύ Κεμαλικών και Ισλαμιστών (Στρατού και Ερντογάν), διαφαίνεται πλέον μία τάση των στρατηγών να μην αποδέχονται την συνέχιση της υπάρχουσας κατάστασης των διώξεων στρατιωτικών και της διαπόμπευσής τους στην τουρκική κοινή γνώμη, προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις, όπως άλλωστε σχολίασε και ο Τούρκος αρχηγός στρατού, Ιλκέρ Μπασπούγ.
Μέχρι στιγμής πάντως, δεν έχει υπάρξει η αντίδραση, που όλοι αναμένουν, από την πλευρά του στρατού και που ίσως να είναι ιδιαίτερα δυναμική και να έχει σαν σκοπό την κατάλυση του υπάρχοντος πολιτεύματος...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]