Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκόπια: "Το θέμα της ονομασίας πρέπει να αποσυνδεθεί από τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις"

Δηλώσεις Μπότσεφσκι για την ονομασία

Την πεποίθησή του ότι η ΠΓΔΜ θα κάνει ό,τι μπορεί για να προχωρήσει η διαδικασία ένταξής της στην ΕΕ, υπογραμμίζει ο υπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων της ΠΓΔΜ Ίβικ Μπότσεφσκι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο έγκυρο πληροφοριακό δελτίο για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, Europolitique, η οποία δημοσιεύεται σήμερα.
Στη συνέντευξή του ο υπουργός επισημαίνει ότι η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ πρέπει κυρίως να επικεντρωθεί στη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και του δικαστικού τομέα, καθώς και στη μάχη κατά του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς.
Τονίζει, ακόμη, ότι το 2010,με την ολοκλήρωση της διαδικασίας εναρμόνισης της εθνικής με την κοινοτική νομοθεσία, η ΠΓΔΜ θα είναι "νομικά έτοιμη" να ενταχθεί στην ΕΕ.
Σε ό,τι αφορά το θέμα της ονομασίας, ο κ. Μπότσεφσκι τονίζει ότι η χώρα του επιθυμεί έναν λογικό συμβιβασμό.
Σημειώνει, ωστόσο, ότι η αντίθεση της Ελλάδας στην ονομασία "Μακεδονία", παραμένει το μεγαλύτερο εμπόδιο για το άνοιγμα των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.
Σύμφωνα με τον υπουργό το θέμα της ονομασίας πρέπει να αποσυνδεθεί από τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις και να συζητηθεί με ηρεμία στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.
Εξ άλλου,ο κ. Μπότσεφσκι εκφράζει την ικανοποίησή του από την πρώτη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με την χορήγηση βίζας στους πολίτες της ΠΓΔΜ από το 2010, τονίζοντας ότι η απόφαση πρέπει να ληφθεί από το Συμβούλιο των Υπουργών με ειδική πλειοψηφία.
Τέλος, χαρακτηρίζει "καλές" τις σχέσεις της ΠΓΔΜ με την Αλβανία, σημειώνοντας ότι η συμφωνία της Οχρίδας που διασφαλίζει τα δικαιώματα της αλβανικής εθνοτικής μειονότητας της ΠΓΔΜ σχετικά με την εκπροσώπηση και τη χρήση της γλώσσας "λειτουργεί καλά".

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]