Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες και εθνική ασφάλεια

Ένα συνεχώς διογκούμενο πρόβλημα

H εικόνα των ωρυομένων μουσουλμάνων λαθρομεταναστών έξω από τη Βουλή, οι οποίοι είχαν βγάλει τις ζώνες από τα παντελόνια τους και τις έσειαν στον αέρα κραυγάζοντας τη γνωστή ιαχή «Ο θεός είναι μεγάλος», ήταν ακόμη μια απόδειξη της πρώιμης μεν αλλά οργανωμένης κινητοποίησής τους.
Για πρώτη φορά οι δυνάμεις ασφαλείας βρέθηκαν μπροστά σε μια μικρή «έκρηξη» διαμαρτυρίας τμημάτων λαθρομεταναστών, μουσουλμάνων στο θρήσκευμα, η ύπαρξη των οποίων δεν μνημονεύεται από καμία συνθήκη αλλά οφείλεται στην ανικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει τα προβλεπόμενα από τον νόμο και να προστατεύσει τη δημόσια και την εθνική ασφάλεια από την αθρόα είσοδο δεκάδων χιλιάδων μουσουλμάνων.
Τα αρμόδια υπουργεία και συνολικά η κυβέρνηση διαδηλώνουν την αδυναμία τους να αντιμετωπίσουν ένα φαινόμενο το οποίο αποτελεί πρόβλημα συνολικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι (όπως ισχυρίζονται) ελληνικό.
Η Ελλάδα στερείται ενός αξιόπιστου συστήματος ελέγχου των θαλασσίων συνόρων της, με συνέπεια να αδυνατεί να ελέγξει την είσοδο λαθρομεταναστών. Αν και υφίσταται συμφωνία της Ελλάδας με την Τουρκία για την επαναπροώθηση όσων περνούν παράνομα τα σύνορα, η Αγκυρα αρνείται να τους δεχθεί πίσω και η Αθήνα απλώς επιβεβαιώνει το αδιέξοδο και, το κυριότερο, δεν ασκεί καμία απολύτως πίεση σε βάρος της πρώτης! Πρόκειται για μια περίτρανη απόδειξη της συνολικής αδυναμίας της χώρας μας να προασπίσει τα στοιχειώδη εθνικά της συμφέροντα. Αλλο ένα πρόσφατο παράδειγμα της «φινλανδοποιημένης» ελληνικής πολιτικής σημειώθηκε στις 4 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Α/ΓΕΝ στην Τουρκία (με σκοπό την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων…), όταν πραγματοποιήθηκαν πτήσεις μαχητικών πάνω από το Αγαθονήσι. Η Αγκυρα έχει στη «φαρέτρα» της, εκτός από την άσκηση στρατιωτικής πίεσης, και την επιλεκτική προώθηση μουσουλμάνων λαθρομεταναστών σε συγκεκριμένα νησιά στο Αιγαίο.
Αραγε γιατί οι μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες θα πρέπει να μας απασχολούν περισσότερο από ότι οι υπόλοιποι και με ποιόν τρόπο η αυξανόμενη ροή τους συνιστά απειλή για την εθνική ασφάλεια; Πριν απαντήσουμε, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι αντίπαλός μας δεν είναι η ισλαμική θρησκεία, μια από τις μεγαλύτερες του κόσμου, αλλά η πολιτική χρησιμοποίηση των Μουσουλμάνων στην παρούσα συγκυρία από χώρες των οποίων τα στρατηγικά συμφέροντα συγκρούονται με τα ελληνικά. Η Αγκυρα παρακολουθεί με ευχαρίστηση τα τελευταία πέντε χρόνια να δημιουργείται στο εσωτερικό της Ελλάδας ένα «παράθυρο ευκαιρίας», μέσω του οποίου μπορεί να παρεμβαίνει ακόμη περισσότερο, επηρεάζοντας έμμεσα την πολιτική σκηνή. Το πρώτο δείγμα της νέας τακτικής το διαπιστώσαμε κατά τη διάρκεια των ευρωεκλογών. Επειτα από τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας σχετικά με το κοράνι, η Συμβουλευτική Επιτροπή της Θράκης, ένα όργανο της μουσουλμανικής μειονότητας, προέτρεψε τους μουσουλμάνους της περιοχής να ψηφίσουν λευκό, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να καταγράψει, να χειραγωγήσει και κυρίως να κατευθύνει τη μειονότητα. Ηταν μια πρώτης τάξης ευκαιρία να χρησιμοποιηθεί το επεισόδιο στην Αθήνα για να συστρατευθούν οι μουσουλμάνοι στη Θράκη σε μια μαζική εκδήλωση διαμαρτυρίας με επίκεντρο τις ευρωεκλογές. Η αποχή στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης ήταν σημαντική (εντός του ευρύτερου εθνικού πλαισίου), περί το 48-49%. Παράλληλα σημειώθηκε μια εξέλιξη που αξίζει να αναφέρουμε. Κάποιοι, προφανώς ελλιπώς ενημερωμένοι, εξέλαβαν την υπόδειξη της παραπάνω επιτροπής «κυριολεκτικά» και ψήφισαν το κόμμα «Λευκό», το οποίο περιέργως στον νομό Ροδόπης ήλθε τέταρτο, λαμβάνοντας 2.591 ψήφους ή 4,84%!
Η Τουρκία των Ερντογάν και Νταβούτογλου έχει ήδη προδιαγράψει την πολιτική που θα ακολουθήσει στα Βαλκάνια με αιχμή την προστασία των θρησκευτικών μειονοτήτων. Μάλιστα ο Νταβούτογλου στο βιβλίο του «Στρατηγικό Βάθος» έχει επισημάνει ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί νομικό έρεισμα που να δικαιολογεί την επέμβαση της Τουρκίας, φέροντας ως παράδειγμα την επιχείρηση στην Κύπρο. Αφού οι προθέσεις της τουρκικής ηγεσίας είναι σαφείς, καλό θα είναι να προετοιμαστούμε για τα επόμενα στάδια υλοποίησής τους. Στην Ελλάδα υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες προερχόμενοι από τα Βαλκάνια, την Ασία και την Αφρική. Με την πάροδο του χρόνου τους δίδεται η ευκαιρία καλύτερης οργάνωσης, η οποία θα περάσει από το στάδιο των ενώσεων, των συλλόγων και των επιτροπών» σε αυτό της χρηματοδότησής τους από ξένα κέντρα (π.χ. από την πανταχού παρούσα Σαουδική Αραβία) και κατ’επέκταση του ασφυκτικότερου ελέγχου τους. Τα ανθρώπινα δικαιώματα χρησιμοποιούνται πολιτικά από τις ισχυρές περιφερειακές/παγκόσμιες δυνάμεις για την προώθηση ευρύτερων γεωπολιτικών σχεδίων, όπως έχει αποδειχθεί από την ιστορία. Ετσι και στην περίπτωση των μουσουλμάνων προτάσσονται τα δικαιώματά τους σε βάρος της εθνικής ασφάλειας, σε μια περίοδο αναθέρμανσης του αμερικανικού ενδιαφέροντος για τον ισλαμικό κόσμο. Ταυτόχρονα οι ΗΠΑ προωθούν πιέζοντας το «δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού» σε συνδυασμό με την υποχρέωση αποδοχής ενός πολυφυλετικού-πολυθρησκευτικού μέλλοντος.
Παρατηρούμε μια πορεία σύγκλισης των αμερικανο-τουρκικών συμφερόντων, που φθάνει μέχρι την ταύτιση όσον αφορά την Ελλάδα και το πρόβλημα των λαθρομεταναστών, που δεν πρέπει να αγνοηθεί από τους Ελληνες επιτελείς. Η σύγκλιση αυτή λαμβάνει σταδιακά μεγαλύτερες διαστάσεις και αναμένεται να κλιμακωθεί σε μεγαλύτερες πιέσεις τους αμέσως επόμενους μήνες, με αφορμή και άλλα ζητήματα (Κυπριακό, Αιγαίο, Ζώνη Αποκλειστικής Οικονομικής Εκμετάλλευσης κλπ.).
Στον επικοινωνιακό τομέα η Άγκυρα απολαμβάνει την υποστήριξη επιφανών Αμερικανών, που φαίνεται ότι είτε αγνοούν την Ιστορία είτε προχωρούν εσκεμμένα στην παραποίησή της, προκειμένου να υποστηρίξουν τον σημαντικό γεωστρατηγικό ρόλο της Τουρκίας. Στις 2 Ιουνίου ο αρχηγός του μικτού επιτελείου των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ναύαρχος Μιούλεν, μιλώντας σε εκδήλωση της 28ης Ετήσιας Συνόδου για τις αμερικανο-τουρκικές σχέσεις, ανέφερε ότι η Τουρκία πολέμησε μαζί με τις ΗΠΑ στην πλευρά των Συμμάχων κατά τη διάρκεια του Β’ ΠΠ!! Το αναφέρουμε διότι στο μέλλον θα πρέπει να αναμένουμε και άλλες τέτοιες «αθώες» δηλώσεις, οι οποίες σε συνδυασμό με την πολιτική εκμετάλλευση και την καθοδήγηση των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών θα έχουν ακόμη πιο σαφείς στόχους. Ηδη έχει καταγραφεί προσπάθεια παρουσίασης αλβανικής μουσουλμανικής μειονότητας, η οποία θα πρέπει να αποκτήσει περισσότερη «έκφραση» μέσω της απόδοσης πλήρων πολιτικών δικαιωμάτων.
Συμπερασματικά διαπιστώνουμε ότι η πατρίδα μας έχει αποκτήσει ακόμη ένα πρόβλημα εθνικής ασφαλείας, αυτό το μουσουλμάνων, το οποίο τα επόμενα χρόνια θα διογκωθεί, ανάλογα με τις αφίξεις νέων λαθρομεταναστών.
Ιωάννης Σ. Θεοδωράτος
(dιευθυντής σύνταξης “Αμυντικής Επιθεώρησης”)

Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]