Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ικανοποιημένος ο Έρογλου από την Τουρκία

Στήριξη και όχι υποδείξεις από Άγκυρα

"Η ένταξη των Ελληνοκυπρίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι που δυσχεραίνει την προσπάθεια για επίτευξη λύσης", ισχυρίστηκε ο Πρόεδρος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης Κοκσάλ Τοπτάν.
Ο Τοπτάν, που πραγματοποίησε παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα, είχε το Σάββατο συνάντηση με τον ψευδοπρωθυπουργό Ντερβίς Ερογλου. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο, στα πλαίσια της συνάντησης ο Πρόεδρος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης ανέφερε ότι η χώρα του επιδιώκει μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό και ότι η Τουρκία στηρίζει την επιθυμία του τ/κ "λαού" για λύση. Από την πλευρά του, ο κ. Ερογλου υποστήριξε ότι η Κύπρος είναι "εθνική υπόθεση" τόσο της Τουρκίας όσο και του τ/κ "λαού".
Πάντως λίγο ενωρίτερα ο Έρογλου σε δηλώσεις του στο παράνομο αεροδρόμιο της κατεχόμενης Τύμπου κατά την επιστροφή του από την Τουρκία, όπου πραγματοποίησε "επίσημη" επίσκεψη, είχε δηλώσει ότι ο ίδιος και η ψευδοκυβέρνηση γνωρίζουν το τι πρέπει να κάνουν και δεν χρειάζονται υποδείξεις από την Άγκυρα.
Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της τ/κ εφημερίδας "Κίπρις" ο Έρογλου είπε επίσης ότι η Άγκυρα θα τους παράσχει την απαιτούμενη βοήθεια, ενώ εξέφρασε ακόμη την ικανοποίησή του από τις επαφές που είχε στην τουρκική πρωτεύουσα. Πρόσθεσε ότι η θερμή υποδοχή διέψευσε τα όσα λέγονταν για τις σχέσεις του κόμματός του με το κόμμα του Τούρκου Πρωθυπουργού.
Απέδωσε τέλος την υποδοχή με στρατιωτικές τιμές που έτυχε στην Άγκυρα, στη σημασία που αποδίδει η Τουρκία στο ψευδοκράτος. Να σημειωθεί ότι ο κ. Έρογλου, σύμφωνα με την "Κίπρις" είχε στην Τουρκία συναντήσεις με τον Τούρκο Πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιούλ, τον Πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν και τον Αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Τζεμίλ Τσιτσέκ.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Οσα χρονια και να διεξαγονται συνομιλιες το προβλημα δεν προκειται να λυθει.Το προβλημα δημιουργηθηκε απο την Τουρκια με την παρανομη εισβολη για να εκβιαζουν και απο την στιγμη που καθομαστε στο ιδιο τραπεζι με εκβιαστες χανουμε το παιχνιδι.Χρειαζεται δυναμικοτητα και πυγμη απο πλευρας Ε/Κ.Το γεγονος οτι μπηκαν στην ΕΕ, αρνηθηκαν το κακιστο σχεδιο Αναν και το γεγονος οτι εκμεταλλευονται τον ορυκτολογικο πλουτο της χωρας ειναι πολυ καλα σημαδια.Η Τουρκια δεν μπορει να παει σε διχοτομηση ,διοτι θα εχει απεναντι της το Συμβ.Ασφαλειας(Ρωσια,Γαλλια,Κινα).
    Στο δικαστηριο της Χαγης να παει ,θα βρεθει με 30 ψηφισματα του ΟΗΕ εις βαρος της.
    Το ενδεχομενο πολεμου απορριπτεται, διοτι δεν το θελουν οι Αμερικανοι και αυτο γιατι μπορει μεν οι Αμερικανοι να θελουν μια ισχυρη Τουρκια , αλλα σε τετοιο βαθμο που να μπορουν οπωσδηποτε να την ελεγχουν.
    Το προβλημα το εχουν οι τουρκοι ειδικα με τη δικαιωση ευρωπαικου δικαστηριου σχετικα με την υποθεση Οραμς.Ο χρονος κυλα εις βαρος τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]