Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η άμυνα της χώρας δεν είναι παιχνίδι

Η γκομενοφυλακή δεν φέρνει αποτροπή!

O λαϊκισμός και οι εφηβικές συνήθειες έχουν βαθιές ρίζες στο πολιτικό σύστημα. Εξαγγέλθηκε νέα μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 9 μήνες. Εν ολίγοις οι στρατεύσιμοι δεν θα προλαβαίνουν να κάνουν ούτε δύο πλήρεις κύκλους εκπαιδεύσεως.
Τα περί επαγγελματικού στρατού είναι τρίχες, ενώ είναι πασίγνωστο ότι ο θεσμός των ΕΠΟΠ απέτυχε παταγωδώς, κυρίως ποιοτικά. Μόνο η άντληση ανθρώπινου δυναμικού από το σύνολο της στρατευόμενης νεολαίας μέσω της υποχρεωτικής θητείας παρέχει την απαραίτητη ποσότητα και ποιότητα. Αν έχεις και τον απαραίτητο χρόνο να τους εκπαιδεύσεις και να τους ενώσεις σ’ ένα σώμα με σκοπό και ηθικό, τότε φτιάχνεις ΑΠΟΤΡΟΠΗ.
Ο χρόνος της θητείας πρέπει να είναι συνάρτηση των αμυντικών αναγκών της χώρας και μόνον αυτών. Αν απαιτείται θητεία 2 χρόνια, ας είναι 2 χρόνια. Οι μόνοι που πρέπει να ερωτώνται είναι οι επαγγελματίες στρατιωτικοί, οι Έλληνες Αξιωματικοί, ούτε οι χρεωκοπημένες κομματικές και φοιτητικές νεολαίες ούτε κανένας άλλος. Πρέπει να ερωτώνται μόνον οι εκπαιδευτές στην ειρήνη και ηγήτορες στον πόλεμο.
Ο διακομματικός διαγωνισμός για το ποιος θα προσφέρει μικρότερη θητεία βλάπτει σοβαρά τα Εθνικά Συμφέροντα και την Εθνική Ασφάλεια.
Κάποιος βέβαια πρέπει να ψιθυρίσει στην πολιτική τάξη, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν καμμία σχέση με την Γκομενοφυλακή στην οποία υπηρέτησαν αυτοί, πίνοντας καφέ ή στοιβαζόμενοι σε επιτελικά γραφεία, επιδιδόμενοι σε διαγωνισμούς κνησμού, ενώ στην προκάλυψη βαράγανε άλλοι τα νούμερα τους στην σκοπιά.
Παρά τα ισχύοντα στην Γκομενοφυλακή, ο πραγματικός Στρατός ασχολείται με εκπαίδευση, βολές, πορείες, ασκήσεις και διάφορα άλλα αντρικά και εθνικώς και ατομικώς επωφελή πράγματα.
Ας ρωτήσουν λοιπόν κάποιον που έχει υπηρετήσει στον πραγματικό Στρατό, κατά προτίμηση Αξιωματικό και θα μάθουν τι σημαίνει αποτροπή, ελάχιστη οροφή, ανάγκες εκπαίδευσης, πληρότητα μονάδων, πνεύμα μονάδος και πως δημιουργείται, γιατί κατά κανόνα οι Εθνικοί Στρατοί υπερτερούν των μισθοφορικών κλπ.
Αν θέλουν, ας παίξουν με τίποτε άλλο.
Δεν θα τους παρεξηγήσουμε. Αλίμονο.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]