Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εντείνεται η προκλητικότητα της Αγκυρας στο Αιγαίο

Παρενόχλησαν και σκάφος της FRONTEX

Οπλισμένα τουρκικά μαχητικά πραγματοποιούν συνεχείς πτήσεις πάνω από κατοικημένα νησιά στο ΝΑ Αιγαίο,παρά το θερινό μορατόριουμ ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. Οκτώ τουρκικά F16 πέταξαν πάνω από το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι ενώ πριν από λίγη ώρα νέος σχηματισμός έκανε υπέρπτηση πάνω από τους Λειψούς.
Συγκεκριμένα,ο σχηματισμός των μαχητικών αεροσκαφών αφού παραβίασε τα όρια του εθνικού μας εναέριου χώρου νοτίως της Σάμου, πραγματοποίησε διπλή υπέρπτηση, όταν δυο από αυτά πέρασαν πάνω από το Φαρμακονήσι και έξι πάνω από το Αγαθονήσι.
Ακολούθησαν αναχαιτίσεις από ελληνικά μαχητικά και τα τουρκικά αεροσκάφη εγκατέλειψαν τον εθνικό ενικό εναέριο χώρο από τη βόρεια πλευρά της Σάμου.
Επίσης το πρωί της Πέμπτης συνέβει προκλητική ενέργεια τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους σε βάρος ενός σλοβάκικου αεροσκάφους, το οποίο επιχειρούσε, εναέρια επιτήρηση μεταξύ των νησιών Κω, Σάμου και Χίου στο πλαίσιο του προγράμματος FRONTEX της ΕΕ για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης.
O Τούρκος πιλότος ζήτησε από τον Σλοβάκο πιλότο να απομακρυνθεί με το αιτιολογικό ότι "πετούσε εντός τουρκικού εναέριου χώρου". Ο πιλότος του σλοβάκικου αεροσκάφους, ανέφερε το περιστατικό στις αρμόδιες ευρωπαϊκές και ελληνικές αρχές.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]