Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το λογικό αδιέξοδο στις συζητήσεις για την ονομασία των Σκοπίων

Νέα διαπραγμάτευση από το μηδέν

H σύνθετη ονομασία την οποία η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με αξιοζήλευτη συνέπεια επιχειρεί...να επιβάλει στο γειτονικό κρατίδιο, μόνον ζητήματα πρόκειται να μας δημιουργήσει στο άμεσο αλλά και στο απώτερο μέλλον.
Η διαπραγμάτευση περί την μορφή της σύνθετης ονομασίας , δηλαδή αν αυτή θα είναι επιθετική ή συνοδευτική είναι για την πατρίδα μας 100% αδιέξοδη.
Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ.) είναι αντίθετος με την παραχώρηση του πανάρχαιου ελληνικού ονόματος της Μακεδονίας μας με οποιοδήποτε συνοδευτικό επίθετο στους επήλυδες των Σκοπίων, διότι είναι βέβαιον ότι μετά από λίγο καιρό, το επίθετο πρακτικά θα εκλείψει και θα παραμείνει σκέτη η Μακεδονία. Αλλά έστω και αν εδέχοντο οι Σκοπιανοί να ονομασθεί η χώρα τους "Βόρεια Μακεδονία", όπως τους εκλιπαρούν οι κυβερνώντες σήμερα την Ελλάδα, με ποιό όνομα αυτοί θα (αυτο)αποκαλούνται;
Μήπως θα δεχθούν να (αυτο)αποκαλούνται "βορειομακεδόνες"; Mήπως οι κάτοικοι της Μεγάλης Βρεταννίας αποκαλούνται "μεγαλοβρεταννοί"; Eίναι βέβαια απορίας άξιον, πως και γιατί οι Σκοπιανοί δεν έχουν ήδη αποδεχθεί την πρόταση της σημερινής Κυβέρνησης, που δυστυχώς με περισσή επιπολαιότητα και ανεπίτρεπτη αφέλεια στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι, δηλαδή το σύνολον κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με την εξαίρεση του ΛΑ.Ο.Σ.
Γιατί όλοι αυτοί οι κύριοι (και κυρίες) περιφρονούν τόσο βάναυσα την, επανειλημμένα, εκφρασμένη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού για την μη παραχώρηση του ονόματος της ελληνικής Μακεδονίας σε Σλαύους;
Aν δεν υπηρετούν τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού, τότε ποίων άλλων τα συμφέροντα υπηρετούν;
Πρέπει να αντιληφθούμε ότι καμία σημασία δεν έχει η αναγνώριση των Σκοπίων από 100 ή 200 άλλα κράτη με το συνταγματικό τους όνομα που είναι "Δημοκρατία της Μακεδονίας". Την δική μας αναγνώριση και υπογραφή επιζητούν διότι καλώς γνωρίζουν και αντιλαμβάνονται ότι το όνομα της Μακεδονίας είναι Ελληνικό. Και δεν είναι απλά κάποιο Ελληνικό όνομα. Είναι ένα όνομα φορτισμένο με εθνολογικά, ιστορικά, φυλετικά, γλωσσικά, θρησκευτικά και πολιτισμικά ελληνικά στοιχεία εδώ και 4.000 χρόνια.
Αν, ό μη γένοιτο, οι κκ Καραμανλής/Μπακογιάννη τους παραχωρούσαν το όνομα της Μακεδονίας μας, παραχωρούσαν δηλαδή το δικαίωμα σε μία γειτονική κρατική οντότητα να ονομάζεται "Μακεδονία", οι Σκοπιανοί, λίγο καιρό μετά, θα μας ζητούσαν δημοψήφισμα στην, κατ αυτούς, σκλαβωμένη νότια Μακεδονία, την δική μας Μακεδονία δηλαδή, ώστε να αποφασίσουν οι κάτοικοί της αν θέλουν να ενταχθούν στην "μητέρα πατρίδα" τους.
Εφ όσον λοιπόν δεν τους αναγνωρίζουμε το δικαίωμα να λέγονται Μακεδόνες και η πατρίδα τους Μακεδονία, δεν μπορούν να προβάλουν εις βάρος μας εδαφικές αξιώσεις.
Διότι περί αυτού και μόνον πρόκειται.
Όποιος παραχωρεί το όνομα, παραχωρεί και εμπράγματα δικαιώματα επ αυτού!
Πρέπει συνεπώς άμεσα η ελληνική κυβέρνηση να οδηγήσει τις διαπραγματεύσεις περί την σύνθετη ονομασία σε ναυάγιο και να καταγγείλει την ενδιάμεση συμφωνία Αθηνών-Σκοπίων που τυπικά έχει ήδη λήξει. Δεν μπορεί μία Χώρα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, να σύρεται από τους Σκοπιανούς από σύσκεψη σε σύσκεψη σχεδόν 20 χρόνια, αν βέβαια αυτή η Χώρα θέλει να λέγεται και να θεωρείται σοβαρή από τους φίλους της αλλά και από τους εχθρούς της.
Να τους προτείνουμε νέα διαπραγμάτευση για το όνομά τους που δεν θα περιέχει το όνομα της Μακεδονίας που θα ξεκινήσει από μηδενική βάση.
Ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός έχει προτείνει το όνομα "Αλβανοσλαβία" για τους βόρειους γείτονές μας. Είναι μία ονομασία που δεν θίγει τις κατεστημένες Ελληνικές ευαισθησίες. Επί πλέον τους εκφράζει κατά τον τρόπον που αυτοί συγκροτούνται φυλετικά και γλωσσικά (είναι 30% Αλβανοί και 70% Σλαύοι, περίπου). Δεν έχουμε κανένα λόγο να βιαστούμε για την υιοθέτηση της πρότασής μας αυτής από τους Σκοπιανούς και άλλους καλοθελητές μας.
Ο καιρός θα λειτουργεί υπέρ ημών. Ίσως κάποτε αυτοί να αντιληφθούν ότι οι σοβαρές χώρες δεν παραχωρούν τα ονόματά τους σε άλλες χώρες. Ο πρόεδρος της Γαλλίας Ντε Γκώλ αρνήθηκε την είσοδο της Μεγ. Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση , αν το όνομά της το οποίον είχε προέλευση την Γαλλική επαρχία της Βρετάνης! Και η Μεγ. Βρετανία εισήλθε στην Ε.Ε. ως Ηνωμένο Βασίλειο (United Kingdom).
Oι νικητές σύμμαχοι του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου αρνήθηκαν να ικανοποιήσουν το αίτημα της ηττημένης Αυστρίας να ονομασθεί Γερμανική Δημοκρατία της Αυστρίας (Συνθήκη του Σαιν Ζερμαίν). Και η Αυστρία περιόρισε τις αξιώσεις της, στην ονομασία «Αυστριακή Δημοκρατία».
Οι νικητές σύμμαχοι του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου απαγόρευσαν στη ηττημένη Γερμανία να ονομάζει την ανατολική περιοχή της, Πρωσσία, διότι και μόνον αυτό το όνομα προκαλούσε δέος στους λαούς των νικητών. Σήμερα, 60 χρόνια μετά την λήξη του πολέμου αυτού, δεν υπάρχει το πρωσσικό τοπωνύμιο ούτε σε επαρχιακό δρόμο...!
Η Ιστορία είναι ο ασφαλέστερος οδηγός για την εθνική μας επιβίωση. Ας ενσκύψουν στην μελέτη της οι ανιστόρητοι και επιπόλαιοι πολιτικοί μας ταγοί. Τα ιστορικά μας ονόματα που έχουν ιδιαίτερη σημασία για εμάς, δεν τα παραχωρούμε σε κανέναν !
Μιχάλης Σ. Βάρδας
Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής
(2004-2007)
Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός
Αθήνα


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Λυση στο θεμα της ονομασιας δεν προκειται να υπαρξει ποτε, γιατι απλουστατα η ολη προπαγανδα των Σκοπιανων δεν το επιτρεπει.Θα πρεπει οι ελληνικες επιχειρησεις να δειξουν καποια πυγμη και να ασκησουν τετοια οικονομικη πιεση που να μην μπορουν να αναπνεουν οι Σκοπιανοι και επιπλεον να επιθυμουν και οι ιδιοι την διασπαση της χωρας τους
    Η μοναδικη (ρεαλιστικη)λυση για την αντιμετωπιση των Σκοπιανων ειναι ο οικονομικος πολεμος. Θα πρεπει να εξαθλιωθουν σε τετοιο βαθμο που να θελουν οι ιδιοι να τριτοχομηθουν σε εναν καθαρα αλβανοφωνο πληθυσμο (Τετοβο), σε εναν σλαβοφωνο και σε εναν Βουλγαροφωνο(ενσωματωμενο στην Βουλγαρια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]