Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σημαντικό το θέμα της Αμμοχώστου στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού

Γερμανοί βουλευτές στηρίζουν την Κύπρο

Πρόοδος στο ζήτημα της κατεχόμενης Αμμοχώστου θα επενεργούσε θετικά στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, εκτιμά η ομάδα Φιλίας Γερμανίας - Κύπρου στο γερμανικό Κοινοβούλιο.
Η γερμανική ομάδα εξέδωσε την περασμένη Παρασκευή ανακοίνωση σχετικά με τη συνάντηση αντιπροσωπείας του Δήμου Αμμοχώστου, υπό τον Δήμαρχο Αλέξη Γαλανό, με μέλη της Ομάδας Φιλίας που πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαΐου 2009, στα κεντρικά κτήρια της Βουλής στο Βερολίνο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, ο οποίος συνοδευόταν από το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστα Χατζηκακού, ενημέρωσε τα μέλη της Ομάδας τόσο για το ζήτημα της Αμμοχώστου όσο και για τις πρόσφατες προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.
"Ο Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Dietmar Bartsch συμφώνησε με τον Δήμαρχο ότι συγκεκριμένες και χειροπιαστές πρόοδοι στο ζήτημα της Αμμοχώστου θα είχαν σίγουρα μεγάλο όφελος για τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού", αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η ανακοίνωση υπενθυμίζει ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σε επανειλημμένα ψηφίσματα από το 1983 χαρακτήρισε τη στρατιωτική κατοχή της Αμμοχώστου από τουρκικά στρατεύματα, καθώς και το στάτους κβο ως μη αποδεκτά και ζήτησε την επιστροφή των νομίμων κατοίκων της. Από την περιοχή Βαρώσια της Αμμοχώστου εκδιώχθηκε το 1974 όλος ο πληθυσμός, η δε περιοχή είναι περιφραγμένη και φυλάσσεται από στρατιωτικούς. Από τότε, ιδιαίτερα αυτή η περιοχή, έχει αφεθεί στα στοιχεία της φύσης και έχει ερημώσει.
Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι σε μια εκστρατεία συλλογής υπογραφών το περασμένο έτος, πάνω από 30.000 κάτοικοι της Αμμοχώστου απαίτησαν τον τερματισμό της στρατιωτικής κατοχής και την επιστροφή της πόλης τους στους νόμιμους κατοίκους της. Επίσης, οι κάτοικοι της Αμμοχώστου ζητούν από τον τουρκικό στρατό να αφήσει μια ομάδα ειδικών του ΟΗΕ στην περιφραγμένη περιοχή των Βαρωσίων με στόχο την εκπόνηση μελέτης για την κατάσταση των κτηρίων και της υποδομής.
Η αντιπροσωπεία από την Αμμόχωστο εξέφρασε τις ευχαριστίες της για τη συνομιλία με τους Γερμανούς Βουλευτές και ζήτησε την περαιτέρω υποστήριξή τους τόσο στη Βουλή όσο και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για βελτίωση των πολιτικών συνθηκών με στόχο την επιτυχία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό».


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]