Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί το αίμα των Παλαιστίνιων είναι τόσο φθηνό;

Χτυπούν αστικές περιοχές

Συνεχίζοντας την πλήρως αδικαιολόγητη επίθεσή του, το Ισραήλ κλιμακώνει ακόμη περισσότερο από ώρα σε ώρα τη σφοδρότητα των "χειρουργικών χτυπημάτων" του, δολοφονώντας κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας, αλλά και την ανθρωπότητα ολόκληρη, η οποία δεν θα μπορέσει ποτέ να απαντήσει στο ερώτημα μίας Παλαιστίνιας μητέρας: "Γιατί το δικό μας αίμα να είναι τόσο φθηνό για εσάς;"
Η είσοδος των Ισραηλινών στρατιωτών και η μεταφορά των χερσαίων πολεμικών επιχειρήσεων μέσα σε κατοικημένες περιοχές οδηγούν σε μαζική δολοφονία των κατοίκων της Γάζας, οι οποίοι είναι τα τραγικά θύματα ενός ανθρωπιστικού εγκλήματος, εγκλωβισμένοι σε ένα τεράστιο πεδίο βολής και δεχόμενοι πολλαπλές επιθέσεις με υπερσύγχρονα όπλα...
Πώς θα φαινόταν άραγε στους Ισραηλινούς εάν η χώρα τους και οι πολίτες της δεχόταν ολομέτωπη επίθεση από έναν διεθνή υπερεξοπλισμένο αιμοσταγή στρατό; Ίσως στο ερώτημα αυτό να κρύβεται και η απάντηση στη λύση του αδιεξόδου. Ίσως τελικά η διεθνής κοινότητα και οι ηγέτες της θα πρέπει να πάψουν να βομβαρδίζουν με εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός και για εκεχειρία, με μια ολομέτωπη επίθεση και με συνεχόμενους παντός είδους βομβαρδισμούς κατά του Ισραήλ. Ίσως τελικά οι πολίτες και οι ηγέτες του Ισραήλ να καταλαβαίνουν μόνο αυτή τη γλώσσα.

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία βομβάρδισε 130 στόχους στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια της νύκτας, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.
«Οι αεροπορικές δυνάμεις μας επιτέθηκαν σε 130 στόχους στη Λωρίδα της Γάζας τη χθεσινή νύκτα. Η αεροπορία έπληξε ιδίως ένα τέμενος στη Τζαμπαλίγια, όπου βρίσκονταν κρυμμένα όπλα, καθώς και κατοικίες που χρησιμοποιούνταν ως οπλοστάσια, οχήματα που μετέφεραν εκτοξευτήρες ρουκετών, καθώς κι ενόπλους», πρόσθεσε. «Οι χερσαίες δυνάμεις εξάλλου συνέχισαν την προώθησή τους, επικουρούμενες από τους βομβαρδισμούς του πολεμικού ναυτικού».
Οι ισραηλινοί στρατιώτες μετακινήθηκαν σε μία ζώνη στα βόρεια και ζήτησαν από τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να μην πληγούν κατά τη διάρκεια των μαχών. Πολλές οικογένειες έχουν βρει καταφύγιο σε κοντινά σχολεία που λειτουργεί ο ΟΗΕ.
Τα ισραηλινά στρατεύματα, υποστηριζόμενα από τους βομβαρδισμούς του πυροβολικού και της αεροπορίας, προωθήθηκαν την Κυριακή σε βάθος σε πολλούς τομείς του παλαιστινιακού εδάφους που ελέγχεται από τη Χαμάς, στο οποίο εισέβαλαν το Σάββατο.
Μάχες σημειώθηκαν στην Τζαμπαλίγια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, η οποία εκκενώθηκε το 2005 από το Ισραήλ, και στη συνοικία Ζεϊτούν στο ανατολικό τμήμα της πόλης της Γάζας.
Παρά τη χερσαία επίθεση, 32 ρουκέτες και οβίδες έχουν ριφθεί από το Σάββατο το βράδυ στο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας, προκαλώντας ελαφρύ τραυματισμό σε μία γυναίκα, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.
Την ίδια στιγμή δεκάδες οικογένειες Παλαιστινίων εγκαταλείπουν με αυτοκίνητα ή φορτηγά τομείς όπου διεξάγονται επιχειρήσεις για να βρουν καταφύγιο σε πιο ασφαλείς ζώνες.
Στο μεταξύ το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ αρνήθηκε να επιτρέψει στους ξένους δημοσιογράφους να περάσουν σήμερα από το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, παρά την απόφαση δικαστηρίου.
Περιμένοντας μάταια ασθενοφόρο
Οι μάχες εμποδίζουν την παροχή περίθαλψης στους τραυματίες, αυξάνοντας δραματικά τον αριθμό των θανάτων, καταγγέλλει ο Ερυθρός Σταυρός.
«Οι κινήσεις των ασθενοφόρων συνδυάζονται με τις ισραηλινές αρχές και τις παλαιστινιακές ομάδες προκειμένου να εξασφαλισθεί πως οι εργαζόμενοι του Ερυθρού Σταυρού δεν θα εγκλωβισθούν στις εχθροπραξίες. Δυστυχώς όμως, στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό απαιτεί πολλές ώρες προτού καταστεί δυνατόν τα ασθενοφόρα να φθάσουν στους τραυματίες», τονίζεται.
Μάλιστα, «ορισμένες φορές τα ασθενοφόρα δεν μπορούν ούτε να φθάσουν στους τραυματίες εξαιτίας των συγκρούσεων και των βομβαρδισμών» και «οι τραυματίες πεθαίνουν απλώς περιμένοντας», τονίζει ο επικεφαλής του γραφείου του Ε.Σ. στη Γάζα Αντουάν Γκραν.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]