Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι ΗΠΑ τώρα θέλουν εκεχειρία ενώ συνεχίζονται οι σφαγές στη Γάζα

Οι γιατροί επιλέγουν ποιοί θα ζήσουν!!!

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έστειλαν σήμερα το μήνυμα ότι επιδεικνύουν κάποια ευελιξία, λέγοντας ότι θα ήθελαν να δουν «μια άμεση εκεχειρία» στη Γάζα, αλλά δήλωσαν πως οποιαδήποτε τέτοια συμφωνία θα πρέπει να είναι διαρκής, βιώσιμη και «αορίστου χρόνου».
Κατά τα φαινόμενα, η διεθνής κατακραυγή έχει επηρεάσει τον επόμενο κάτοικο του Λευκού Οίκου και εξαναγκάζει τον Μπους να προχωρήσει έμμεσα και μέσω του Στέητ Ντηπάρτμεντ στην δήλωση περί άμεσης εκεχειρίας, ενώ λίγες ώρες πριν ο ίδιος ο Μπους δήλωνε στα ΜΜΕ πως "το Ισραήλ αποφάσισε να προστατευθεί"!!! Ο Μπάρακ Ομπάμα δήλωσε διπλωματικά πως "δεν γίνεται να υπάρχουν δύο φωνές, επειδή αυτή τη στιγμή άλλος είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ", σε μία προσπάθειά του να αποποιηθεί των ευθυνών και της ζοφερής "διαθήκης" που κάποιοι προσπαθούν να του φορτώσουν, πριν ακόμη αναλάβει τα καθήκοντά του.
Η κατάσταση όμως στη Γάζα έχει ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο μετά τις ανηλεείς επιθέσεις των Ισραηλινών. Βομβαρδίζονται όλα τα κτίρια, επειδή θεωρούνται στόχοι από τους αρρωστημένους εγκεφάλους των Ισραηλινών. Αποτέλεσμα, είναι μία εκατόμβη νεκρών, κυρίως αμάχων, γυναικών και παιδιών.

Τα νοσοκομεία δεν έχουν πλέον φάρμακα και κάθε φύσης υγειονομικών υλικών, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τον τεράστιο όγκο των τραυματιών που μεταφέρονται από κάθε μέρος της Λωρίδας της Γάζας.
Γιατροί δηλώνουν πως τα περισσότερα θύματα είναι άμαχοι και μόνο 2 στους εκατό μεταφερόμενους είναι πολεμιστές της Χαμάς!!! Τα περισσότερα θύματα είναι γυναίκες και παιδιά, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός θυμάτων και εγκλωβισμένων τραυματιών στα ερείπια των βομβαρδισμένων κτιρίων.
Ένας γιατρός της ομάδας των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, δήλωσε πως η κατάσταση είναι πέρα από τραγική. Η έλλειψη των φαρμάκων τους αναγκάζει να επιλέγουν ποιοί θα ζήσουν και ποιοί θα πεθάνουν... Η πραγματικότητα είναι ωμή και οδηγεί έναν λαό σε αφανισμό ο βομβαρδισμός που γίνεται από τις στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ.
Σήμερα, σε μία πρωτοφανή επίθεση, βομβαρδίστηκε ένα στρατόπεδο της Χαμάς στο κέντρο της πόλης της Γάζας, από 14 πολεμικά αεροσκάφη ταυτόχρονα. Μαρτυρίες που μεταφέρονται στον έξω κόσμο μιλούν σεισμό που ένιωσαν κατά τη διάρκεια αυτού του φοβερού βομβαρδισμού, ο οποίος κατέστρεψε όλα τα γειτονικά κτίρια της περιοχής της επίθεσης.
Ο αντιπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού στη Γάζα δήλωσε πως δεν υπάρχουν πλέον καύσιμα για τις γεννήτριες των νοσοκομείων, ενώ το ηλεκτρικό ρεύμα έχει κοπεί εδώ και ημέρες. Φοβάται πως όταν θα σταματήσουν οι γεννήτριες των νοσοκομείων, οι νεκροί θα ξεπεράσουν κάθε δυσοίωνη πρόβλεψη. Δυστυχώς όμως, οι καταγγελίες του Ερυθρού Σταυρού δεν δείχνουν να συγκινούν τους Ισραηλινούς, οι οποίοι δεν δέχονται καμία εκεχειρία αλλά δηλώνουν πως θα συνεχίσουν για άγνωστο χρονικό διάστημα, έως ότου επιτύχουν τον στόχο τους...!
Οι τραυματίες αργοπεθαίνουν στη Γάζα περιμένοντας τα ασθενοφόρα, τα οποία δεν μπορούν να προσεγγίσουν λόγω των μαχών, καταγγέλλει η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.«Οι κινήσεις των ασθενοφόρων συνδυάζονται με τις ισραηλινές αρχές και τις παλαιστινιακές ομάδες προκειμένου να εξασφαλισθεί πως οι εργαζόμενοι του Ερυθρού Σταυρού δεν θα εγκλωβισθούν στις εχθροπραξίες. Δυστυχώς όμως, στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό απαιτεί πολλές ώρες προτού καταστεί δυνατόν στ' ασθενοφόρα να φθάσουν στους τραυματίες», εξηγεί στο ανακοινωθέν του ο Ε.Σ.
«Ορισμένες φορές τ' ασθενοφόρα δεν μπορούν ούτε να φθάσουν στους τραυματίες εξαιτίας των συγκρούσεων και των βομβαρδισμών», τονίζει ο οργανισμός.«Οι τραυματίες πεθαίνουν απλώς περιμένοντας ένα ασθενοφόρο», τονίζει ο επικεφαλής του γραφείου του Ε.Σ. στη Γάζα Αντουάν Γκραν, ενώ ο επικεφαλής του οργανισμού στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη Πιερ Βετάς υπογραμμίζει πως τα νοσοκομεία, το ιατρικό προσωπικό και τ' ασθενοφόρα θα πρέπει να γίνονται σεβαστά ανά πάσα στιγμή. Τα ασθενοφόρα θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σ' όλες τις ζώνες προκειμένου ν' απομακρύνουν τους τραυματίες.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]