Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι "δημοσιογράφοι" ανέλαβαν την αιτιολόγηση του παραλόγου

«Αξίζει να το δεις» και...

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ…


Έτυχε να πετύχω χτες την εκπομπή-χάβρα της Τατιάνας Στεφανίδου, και προσπάθησα ν’ αντιληφθώ τις θέσεις των προσκεκλημένων για το πρόσφατο δολοφονικό χτύπημα εναντίον τριών αστυνομικών που είχε ως τραγικό αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του εικοσάχρονου Διαμαντή Μαντζούνη.
Περιττό να επισημάνω ότι η ηχορρύπανση της εν λόγω εκπομπής ήταν, όπως άλλωστε είναι το κατάπτυστο Ελληνικό έθιμο, ανυπόφορη για άτομα φυσιολογικά. Το πάλεψα, όμως, διότι κυρίως ήθελα ν’ ακούσω την καθηγήτρια Κοινωνιολογίας Μαρία Τζάνη, την οποία θαυμάζω και εκτιμώ.
Βεβαίως, μέσα στην τηλεοπτική βαβούρα των πολιτισμικά άξεστων όσο και αλαζονικών καλεσμένων, που έχουν το καφροπαράδοτο χούι να φωνασκούν όλοι μαζί κι ας μην ακούγονται, μόλις και μετά βίας έπιασα δυο τρεις λέξεις απ’ όσες άφησαν την κ. Τζάνη ν’ αρθρώσει. Είναι κι αυτό θέμα νοημοσύνης των τηλεπαρουσιαστών και των τα τηλεοπτικά παράθυρα κατακλυζόντων "επωνύμων" της ιδεολογικά και ηθικά χρεοκοπημένης εποχής μας. Είναι ηχηρό σύμπτωμα της γενικευμένης νοσηρότητας που επικρατεί στην τριτοκοσμική χώρα μας –και γιατί να το κρύψομε άλλωστε;– που ο καθένας δεν αφήνει τον άλλο ν’ αρθρώσει άποψη. Και μετά βαυκαλιζόμαστε με φρούδες ελπίδες ότι μπορούμε να ομονοήσουμε για ν’ αντιμετωπίσουμε τα κρίσιμα προβλήματα που ταλανίζουν τη χώρα μας…

Εξάλλου είναι και οι άτιμες οι διαφημίσεις που πέφτουν ξαφνικά, κατά "σύμπτωση" όταν πάει κάποιος να πει μια ζουμερή αλλά ενοχλητική για το σύστημα κουβέντα… Βλέπετε το παραδάκι πρέπει να πέφτει ώστε να πέφτουν και οι παχυλές αμοιβές των "στρατευμένων" δημοσιογράφων–σταρ, ο δε το ζουνάρι σφίγγων από την πατροπαράδοτη λιτότητα μαζοχιστής λαός πρέπει να ενημερώνεται οπωσδήποτε για υψηλής ποιότητας εκπομπές όπως το «Ράδιο Αρβύλα», τα CD με το "εμπνευσμένο" "Στο τσιγάρο που κρατώ", και άλλα αποχαυνωτικά άσματα όπως και περιττά ή άχρηστα προϊόντα που ο πολίτης οφείλει οπωσδήποτε να καταναλώσει... Επ’ ευκαιρία, ξέρεις πόσο βαρύ είναι να ορκίζεσαι στο πιο ιερό και όσιο της φυλής σου, στο τσιγάρο; Δεν υπάρχει σοβαρότερος όρκος για τον καπνιστή!
Με υπολανθάνουσα την προσπάθεια της Τατιάνας να εντοπιστούν κάποια αδύνατα σημεία στην προσωπικότητα του χαροπαλεύοντος 21χρονου αστυφύλακα -γιατί άραγε;- καταναλώθηκε πολύτιμος χρόνος της εκπομπής σε άσχετες ερωτήσεις της παρουσιάστριας προς το θείο του πυροβοληθέντος άτυχου εικοσάχρονου. Κατόπιν πεισματικής και έντεχνης εκμαίευσης της Τατιάνας, ο θείος είπε ότι ο χαροπαλεύων Διαμαντής είχε δώσει εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο τρεις φορές (πότε πρόλαβε;) και δεν είχε πετύχει, και ότι πήγε στην Αστυνομία για να έχει σίγουρο επάγγελμα στο Δημόσιο – εμ για τί άλλο θα πήγαινε κυρά μου; Για τί άλλο πάνε τα φτωχόπαιδα στην Αστυνομία παρά για ένα κομμάτι ψωμί; Λες να ζήλεψε τον παραδοσιακό εξευτελισμό του σταυρωμένου «μπάτσου» ή να πήγαινε γυρεύοντας για φτύσιμο, λιθοβολισμό, βάσανα και κινδύνους; Εξάλλου, τι ήξερε ένας θείος, και τι δικαίωμα είχε για ν’ αποφανθεί ως προς τα κίνητρα που οδήγησαν το παιδί να γίνει αστυνομικός;
Αλλά και αν υποθέσομε ότι ο Διαμαντής Μαντζούνης είχε γίνει αστυφύλακας από υπερβολική αγάπη προς το λειτούργημα αυτό, δηλαδή δεν έβλεπε την ώρα και τη στιγμή για να προστατέψει την κοινωνία από τους κουκουλοφόρους και τους κακοποιούς, θα ήταν τότε άτρωτος και απρόσβλητος στα πυρά των τρομοκρατών; Γι’ αυτό λέω ότι οι δημοσιογράφοι ή έχουν “άνωθεν” εντολές να ροκανίζουν το χρόνο μιας εκπομπής σε ώρα εθνικής κρίσης με βλακώδη, άσχετα και επουσιώδη, ή είναι νοητικά ανεπαρκείς. Μάλλον το πρώτο ισχύει αφού κάθε φορά που επρόκειτο ν’ ακουστεί κάποιος υπαινιγμός σε πιθανό ξένο δάχτυλο με στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας, η Τατιάνα μας εξανίστατο και διέκοπτε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Και μετά μου λέτε να μην είμαι καχύποπτη… Είναι διαπιστωμένο πλέον ότι οι τηλεπαρουσιαστές παθαίνουν υστερική κρίση όταν γίνεται αναφορά σε ξένα κέντρα. Γιατί αντιδρούν έτσι, άραγε; Ποια είναι τα αόρατα αφεντικά των ΜΜΕ;
Εκείνο, όμως, που μ’ έκανε να βγω εκτός εαυτού ήταν το ημερολόγιο με τα εμπρηστικά συνθήματα που μόλις και μετά βίας κατάφερε να δείξει ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέροντας ότι αυτό το είχε εκδώσει και το διακινούσε δωρεάν η "Αυγή", το επίσημο κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, την Κυριακή, 4 Ιαν. 2009. Μερικά από τα συνθήματα του ημερολογίου ήταν: "Καραμανλής ή Χάος; ΧΑΟΣ", "Λεφτά για την Παιδεία και όχι για τους μπάτσους", "Έχουμε εξέγερση, Τα Χριστούγεννα αναβάλλονται", "Merry crisis and a happy new fear".
Τι έτι χρείαν έχομεν μαρτύρων για το ποιος πολιτικός χώρος απεργάζεται το χάος και τον τρόμο στη χώρα μας;

Σχόλιο ιστολογίου: Θα μπορούσε να είναι και σύντομο ανέκδοτο: "Τατιάνα η δημοσιογράφος"!!! Η αιτιολόγηση του παραλόγου στην οδό του μηδενισμού!!!
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]