Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΝΑΤΟ προς Σκόπια: Σημαντικός παράγοντας για την ένταξη το θέμα του ονόματος


No name... no NATO

Τη θέση πως το θέμα της ονομασίας αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας της Ατλαντικής Συμμαχίας εκφράζοντας την ελπίδα να βρεθεί σύντομα λύση.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της FYROM Μπράνκο Τσερβένκοφκσι, ο Γιαπ ντε Χουπ Σέφερ ανέφερε ακόμη πως η απόφαση του Βουκουρεστίου είναι μία πραγματικότητα, την οποία η κυβέρνηση των Σκοπίων θα πρέπει να συνειδητοποιήσει, παρά την απογοήτευσή της.
Επίσης υπενθύμισε ότι το ΝΑΤΟ λειτουργεί με βάση την αρχή της ομοφωνίας και ότι η απόφαση του Βουκουρεστίου είναι γεγονός.

Αναφερόμενος στα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές στην ΠΓΔΜ, υπενθύμισε ότι όλες οι χώρες που επιθυμούν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ θα πρέπει να έχουν «κανονικό πολιτικό πολιτισμό».
Από την πλευρά του, ο κ. Τσερβένκοφσκι επέμεινε ότι το θέμα της ονομασίας είναι ένα διμερές ζήτημα στο οποίο το ΝΑΤΟ δεν έχει ρόλο.
Επανέλαβε δε ότι το όνομα στάθηκε εμπόδιο στην ένταξη της χώρας του στην Ατλαντική συμμαχία, παρόλο που πληρούσε όλα τα κριτήρια, όπως υποστήριξε, για να γίνει μέλος της.
Τέλος, επανέλαβε ότι η ΠΓΔΜ επιθυμεί να βρεθεί σύντομα μια δίκαιη λύση που όμως δεν θα θίγει την ταυτότητα και την πολιτιστική της κληρονομιά.
Εν τω μεταξύ, το απόγευμα έγινε γνωστό από τα Ηνωμένα Έθνη πως ο προσωπικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα Μάθιου Νίμιτς έχει προσκαλέσει τα μέρη για «μερικές συναντήσεις» την ερχόμενη Τρίτη, 7 Οκτωβρίου, στη Νέα Υόρκη.
Ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα σημείωσε πάντως πως ακόμη δεν είναι σε θέση να διευκρινίσει αν θα πραγματοποιηθούν χωριστές ή κοινές συναντήσεις με τους αντιπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]