Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Λαζόπουλος, ο παραγωγός της…

Όπως τον περιμέναμε…

Λόγος πολύς, λόγος ακραίος, λόγος ρηχός, λόγος… λόγος… λόγος… Και τον λόγο τελικά έχει ο γνωστός και μη εξαιρετέος Λάκης! Που ήρθε και πάλι στην ζωή μας μέσω ενός εκτ' των όλων όσων καταγγέλλει, δηλαδή της τηλεόρασης!!!
Η είσοδός του έγινε όπως από πολλούς προβλέφθηκε, άρα εξακολουθεί να μην μας ξαφνιάζει και να παραμένει στα επίπεδα πλήρους προβλεψιμότητας.
Άλλωστε, τον μάθαμε καλά και απλά μας δίνει την ευκαιρία να τον γνωρίσουμε ακόμη καλύτερα σε αυτή τη νέα τηλεοπτική χρονιά…

Ο ίδιος ισχυρίζεται πως παράγει τέχνη… οι «άσπονδοι φίλοι» του ισχυρίζονται πως βγάζει τα απωθημένα του ή στην καλύτερη περίπτωση «σπρώχνει» πολιτικούς και πολιτικές, με απλά λόγια δηλαδή προπαγανδίζει!!!
Είναι γνωστό πως από την αρχαιότητα η τέχνη λειτουργεί έτσι ώστε να στέλνει μηνύματα όχι μόνο πολιτιστικά αλλά και πολιτικά και το έκανε με έναν ιδιαίτερα κομψό τρόπο, δίνοντας το δικαίωμα στον άνθρωπο να αναγνώσει αυτά τα μηνύματα, να σκεφθεί και να εξάγει (ο καθένας) τα προσωπικά του συμπεράσματα…
Σήμερα, το είδος της τέχνης που επικαλείται ο γνωστός μας Λάκης, παράγει και μεταδίδει μηνύματα πολιτικού περιεχομένου (και προτιμήσεων του ίδιου) αφού πρώτα εκμεταλλευθεί τα κακώς κείμενα της πολιτικής ζωής της χώρας. Φροντίζει βέβαια ο ηθοποιός να «ντύνει» και να «στολίζει» με ανέκδοτα και αστεία γεγονότα (τηλεοπτικά και μη) την γενικότερη εμφάνιση των (καθόλου υπογείων) μηνυμάτων του.
Αυτή η τέχνη, όμως, είναι η τέχνη της προπαγάνδας… Της ανοιχτής προπαγάνδας που όμως ενώ εστιάζει στην πειστική μεταφορά των μηνυμάτων, απευθύνεται σε ανυποψίαστους απλούς πολίτες τους οποίους μεταχειρίζεται ως αντικείμενα προς μεταφορά σε τόπο όπου θα νιώσουν την ασφάλεια που επιζητούν. Τα «προσωπικά βιώματα» που αναπαρίστανται πείθουν για το δίκαιο του μηνύματος και το γέλιο χαλαρώνει τον ανυποψίαστο τηλεθεατή για να τον μετατρέψει σε «ασφαλή δέκτη» του πολιτικού μηνύματος που ακολουθεί.
Μόνο που εδώ ο Λάκης μας προβληματίζει με το εάν παράγει προπαγάνδα η οποία είναι τέχνη ή επιστήμη!!! Όντας πολύ καλός είναι ο ηθοποιός Λάκης στην μεταφορά των κειμένων που του παραδίδονται και με σχεδόν τέλεια γλώσσα σώματος, πείθει για τις «λύσεις» που προτείνει… Μόνο που οι λύσεις δεν έχουν απαντήσεις στα προβλήματα του τηλεθεατή… Και τα πρόσωπα που αναδεικνύει μοιάζουν να είναι σκοτεινές φιγούρες που επιθυμούν να κινήσουν τις μαριονέτες-τηλεθεατές…
Πολύ καλή η δουλειά που κάνει ο Λάκης. Και με καλές χρηματικές αποδόσεις… Μόνο που είναι άτοπο ο πλούσιος να «ενδύεται» ως φτωχός και συμπαρίσταται στα βάσανα του απλού πολίτη, όντας ο ίδιος μη απλός πολίτης και μακριά από όλα τα προβλήματα των Ελλήνων.
Κλείνοντας πρέπει να στείλω κι εγώ ένα μήνυμα: Λάκη μην κλαις άλλο, δεν με πείθεις
Κωνσταντίνος
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]