Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ελλάδα να ζητήσει διεθνώς εγγυήσεις για την ελεύθερη είσοδο πολιτών στα Σκόπια

«Τώρα θέλει δουλειά, πολύ δουλειά»

Μετά την τελευταία είδηση πως τα Σκόπια ανοίγουν τα σύνορά τους για ελεύθερη διακίνηση χωρίς τη χρήση διαβατηρίου, επειδή υπέγραψαν τη Συνθήκη Σένγκεν, θα πρέπει η Ελληνική κυβέρνηση να προειδοποιήσει ΟΛΑ τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επικινδυνότητα που εμπεριέχει το συγκεκριμένο «άνοιγμα συνόρων».
Συγκεκριμένα, θα πρέπει μέσω των πρεσβειών ανά τον κόσμο, αλλά και δια της κυρίας Μπακογιάννη, να ενημερωθούν όλα τα υπουργεία Εξωτερικών για τις συνθήκες ασφάλειας που επικρατούν στο κρατίδιο αυτό, ασκώντας έτσι πιέσεις ώστε να κατατεθούν οι κατάλληλες εγγυήσεις, από τα Σκόπια προς την διεθνή κοινότητα, οι οποίες θα εξασφαλίζουν στο μέγιστο την ασφάλεια των εισερχομένων στην ΠΓΔΜ.

Θα πρέπει να τεθούν ερωτήματα κυρίως για το ποσοστό οπλοκατοχής πολιτών των Σκοπίων, όπως επίσης και για την πραγματική οικονομική κατάσταση της ΠΓΔΜ, προκειμένου να προφυλαχθούν ταξιδιώτες ή επιχειρηματίες που θα θελήσουν να επισκεφθούν ή να επενδύσουν στα Σκόπια.
Επίσης θα πρέπει να τεθεί ερώτημα για το ποσοστό εγκληματικότητας και να διευκρινισθούν οι συχνότερες «παραβατικές τάσεις» που συναντώνται στην ΠΓΔΜ και κατά πόσο εμπλέκεται το επίσημο κράτος στις παραβατικές-εγκληματικές συμπεριφορές συγκεκριμένων και οργανωμένων ομάδων.
Τέλος, θα πρέπει να τονισθεί η ποιότητα της εφαρμοσμένης δημοκρατίας που έχει εφαρμόσει στην πράξη ο κ. Γκρούεφσκι και οι κίνδυνοι που πηγάζουν από αυτή την λανθάνουσα προσέγγιση στον δημοκρατικό τρόπο ζωής και διακίνησης πολιτών.
Αλήθεια, τι εγγυήσεις μπορεί να προσφέρει ο κ. Γκρούεβσκι στους Έλληνες και Ευρωπαίους πολίτες ότι δεν κινδυνεύει η ζωή τους ή ότι δεν θα πέσουν θύματα κλοπής το λιγότερο;
Ποιες είναι οι εγγυήσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων σε τυχόν επενδύσεις που θα κάνουν ξένοι επενδυτές; Το παράδειγμα με τις πρόσφατες πιέσεις έναντι των Ελλήνων επιχειρηματιών, οι οποίοι με πολλούς τρόπους πιέζονται να εγκαταλείψουν τις επενδύσεις τους και να φύγουν από τα Σκόπια εξαιτίας της ύπαρξης πολιτικών διαφορών με την Ελλάδα, είναι χαρακτηριστικό και ενδεικτικό του κλίματος υποδοχής αλλά και της μακροπρόθεσμης(;) αποδοχής οποιασδήποτε επένδυσης επιχειρηματιών.
Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών οφείλει πλέον να σταματήσει αυτό το «άνοιγμα» και να δείξει στον νεαρό πολιτικό άνδρα της ευρύτερης περιοχής της Vardarska πως από εδώ και πέρα θα έχει μπροστά του, μονίμως, ένα τείχος που λέγεται Ελλάδα. Το χρέος της κυρίας Μπακογιάννη, η οποία επέστρεψε περιχαρής από τη Νέα Υόρκη και δεν προσπάθησε καν να κρύψει αυτή τη χαρά της (γιατί τόση χαρά τη στιγμή που η χώρα μας «χάνει» από τις συνομιλίες;), είναι ιδιαίτερα αυξημένο απέναντι στους πολίτες της Ελλάδας, απέναντι στους κατοίκους της Μακεδονίας και απέναντι σε όλους τους Έλληνες της γης…
Είχατε δίκιο τελικά κυρία Μπακογιάνη… «Τώρα θέλει δουλειά, πολύ δουλειά»
Κωνσταντίνος
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]