Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ικανοποιημένη η Λευκωσία από το ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης


Μελανό σημείο το εμπόριο


Η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη από το ψήφισμα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, διότι σ' αυτό περιέχονται πολύ ικανοποιητικές θέσεις για την Κυπριακή Δημοκρατία, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.
Σχετικά με την αναφορά σε ελεύθερο εμπόριο των Τουρκοκυπρίων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, «μέσω των δικών τους λιμανιών», ο κ. Στεφάνου είπε ότι η παρότρυνση αυτή βρίσκεται σε αντίθεση και σύγκρουση με την παράγραφο 9 του ιδίου ψηφίσματος, η οποία προβλέπει ότι δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται οποιαδήποτε μέτρα για την επίτευξη πολιτικών στόχων, που δεν συνάδουν με το στόχο της επανένωσης του νησιού.

Ο εκπρόσωπος επεσήμανε ότι το ψήφισμα περιέχει σωρεία θετικών αναφορών, όπως η παρότρυνση προς τους Τουρκοκυπρίους να μην επιμένουν σε δύο κράτη και να επιστραφεί η κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου.
Ο κ. Στεφάνου ανακοίνωσε ότι το Εθνικό Συμβούλιο θα συνέλθει αύριο για να μελετήσει τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και το θέμα του τρόπου λειτουργίας του θεσμού του Εθνικού Συμβουλίου.
Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης, κληθείς να σχολιάσει το ψήφισμα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, είπε ότι σ' αυτό υπάρχουν σημαντικά θετικά στοιχεία, αλλά και το αρνητικό σημείο των κατεχόμενων κλειστών λιμανιών για απευθείας εμπόριο Τουρκοκυπρίων και Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι όλοι να στηρίξουν τις προσπάθειες για την επίτευξη λύσης και να μην προβάλλουν απαράδεκτες θέσεις, ενισχύοντας έτσι την αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς», είπε ο κ. Αναστασιάδης.
Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος και πρόεδρος της Βουλής Μάριος Καρογιάν δήλωσε ότι το ψήφισμα του Συμβούλιου της Ευρώπης ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό, πλην της αναφοράς στο απευθείας εμπόριο.
«Μας ικανοποιούν σημαντικότατες αναφορές στην τουρκική κατοχή, στο πλαίσιο αρχών που πρέπει να λυθεί το Κυπριακό, στις αρχές που προβλέπονται από το Συμβούλιο της Ευρώπης, στην επιστροφή της Αμμοχώστου και άλλα. Οι όποιες συναλλαγές με τα κατεχόμενα δεν πρέπει να παραβιάζουν τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και να οδηγούν σε πολιτικά πλεονεκτήματα της άλλης πλευράς», ανέφερε ο κ. Καρογιάν.
Ο επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση, Αντρος Κυπριανού, απαντώντας σε επικρίσεις για το ψήφισμα, το χαρακτήρισε ικανοποιητικό.
«Ο επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας, από το βήμα της συνέλευσης διερωτήθηκε πώς όλοι οι ξένοι βουλευτές πριν τέσσερα χρόνια υποστήριζαν τις τουρκικές θέσεις και τώρα πιέζουν την αντιπροσωπεία της Τουρκίας», ανέφερε ο κ. Κυπριανού.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]