Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκόπια και Τουρκία έχουν κοινό μέτωπο κατά της Ελλάδας


Η Τουρκία μεταφέρει την "τεχνογνωσία" της

για τις μειονότητες στα Σκόπια!!!


Οι στενές τουρκοσκοπιανές σχέσεις συνεχίζονται εκτός συνόρων, με τις ομογενειακές οργανώσεις των δύο χωρών στις ΗΠΑ να προσπαθούν να επηρεάσουν την αμερικανική εξωτερική πολιτική.
Τούρκοι και σκοπιανοί ομογενείς προσπαθούν να επηρεάσουν την πολιτική των ΗΠΑ.
Ο Τουρκικός Συνασπισμός Αμερικής (TCA), «πολιτιστικός» σύλλογος Τουρκο-αμερικανών, ανακοίνωσε πρόγραμμα υποτροφιών για Σκοπιανούς για σπουδές στην Τουρκία.

Σκοπός της πρωτοβουλίας, είναι «η διεύρυνση των ιστορικών και πολιτιστικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών», ενώ ο πρόεδρος της Ενωμένης Μακεδονικής Διασποράς (UMD), Μετόντια Κόλοσκι, δήλωνε υπερήφανος που ο Κεμάλ Ατατούρκ «γεννήθηκε και σπούδασε στη Μακεδονία».
Στα μέσα Σεπτεμβρίου η συνεργασία UMD και TCA διευρύνθηκε, καθώς η δεύτερη ανακοίνωσε «ιστορική συμφωνία δωρεάς» στην πρώτη ύψους 150.000 ευρώ. Ετσι, η UMD προσέλαβε αμέσως και εκτελεστικό διευθυντή πλήρους απασχόλησης.
«Οι δύο κοινότητες συνεργάζονται ώστε η φωνή τους να ακούγεται διεθνώς σε ζητήματα, όπως η διεύρυνση του ΝΑΤΟ και τα ανθρώπινα δικαιώματα στα Βαλκάνια» δήλωσαν οι ηγέτες των δύο οργανώσεων.

Με... τεχνογνωσία Θράκης

Τα περίφημα «ανθρώπινα δικαιώματα» φαίνεται ότι έχουν επιλεγεί ως πεδίο μεταφοράς «τεχνογνωσίας» που έχει αποκτήσει η Αγκυρα με την «τουρκική» μειονότητα στη Δ. Θράκη, προς τους «Αιγαιάτες Μακεδόνες». Απόδειξη, η κοινή παρέμβαση των δύο πλευρών στην πρόσφατη διάσκεψη του ΟΑΣΕ στη Βαρσοβία, όπου στόχος τους ήταν οι «παραβιάσεις από την ελληνική πλευρά». Αλλά και τα πλακάτ που ύψωσαν τούρκοι διαδηλωτές στην Ουάσιγκτον με το σύνθημα... «Ελληνικός στρατός κατέχει τη Μακεδονία».
Στην ηγεσία της τουρκικής ομογενειακής οργάνωσης δεν βρίσκονται τυχαία άτομα. Πρόεδρός της είναι ο Τζέι Λίνκολν Μακάρντι, ο οποίος είχε χρηματίσει ακόλουθος στο αμερικανικό προξενείο της Κωνσταντινούπολης από το 1980 έως το 1984.
Τη θέση του νομικού της συμβούλου κατέχει ο Ντέιβιντ Σάλζμαν, δικηγόρος της τουρκικής πρεσβείας στις ΗΠΑ και πρώην πρόεδρος της συνέλευσης των τουρκικών αμερικανικών ενώσεων (ΑΤΑΑ).
Όσο για τη μεθοδολογία που χρησιμοποιούν Τούρκοι και Σκοπιανοί για την προώθηση των στόχων τους; Πρόσφατα η πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης Αμερικής, Νίνα Γκατζούλη υπενθύμισε ότι Αγκυρα και Σκόπια χρησιμοποιούν την ίδια εταιρεία «λόμπινγκ», την Hill and Knowlton που δουλεύει υπό την επίβλεψη του διαβόητου Χ. Κίσινγκερ.

Υστερόγραφο: Το 13ο Παγκόσμιο Συνέδριο της Τουρκικής Νεολαίας, με αντιπροσώπους από 36 χώρες, δεν έγινε καν στην Τουρκία. Αλλά στην ειδυλλιακή λίμνη της Αχρίδας στην ΠΓΔΜ.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]