Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μην το πείτε πουθενά: Ο Χριστόφιας κατάλαβε ότι οι Τούρκοι είναι αδιόρθωτοι


Το κλειδί είναι στα χέρια της Άγκυρας


«To κλειδί της λύσης δεν βρίσκεται στη Λευκωσία», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Χριστόφιας, απαντώντας σε ερωτήματα που του έθεσαν οι βουλευτές μετά την ομιλία του στην ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και πρόσθεσε: «Βεβαίως, οι Κύπριοι συμμετέχουν. Δεν θα μπορέσουμε, όμως, να καταλήξουμε σε συμφωνία, αν δεν το θελήσει η Τουρκία».
Για το θέμα των περιουσιών, ο κ. Χριστόφιας υπογράμμισε ότι «υπάρχει μία αρχή η οποία είναι αδιαπραγμάτευτη και η οποία θα πρέπει να γίνει αποδεκτή και από τις δύο κοινότητες. Σύμφωνα με αυτή, οι ιδιοκτήτες από το 1964 και μετά, παραμένουν οι νόμιμοι ιδιοκτήτες περιουσιακών στοιχείων».

Παράλληλα, ο κ. Χριστόφιας χαρακτήρισε «θαύμα» το ενδεχόμενο η Τουρκία να σεβασθεί το ψήφισμα 550 των Ηνωμένων Εθνών και δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους της Αμμοχώστου να επιστρέψουν στα σπίτια τους. «Η παλιά πόλη της Αμμοχώστου πρέπει να αναστηλωθεί, ώστε οι Τουρκοκύπριοι και οι Ελληνοκύπριοι να συνυπάρχουν με ειρηνικές συναλλαγές. Τούτο είναι στόχος και όραμά μας», είπε.
Ο κ. Χριστόφιας ξεκαθάρισε ότι η κυπριακή πλευρά έχει μπει σε διαπραγματεύσεις, όχι επί των αρχών, αλλά επί δευτερευόντων θεμάτων, καθώς όπως τόνισε «η ασφάλεια και οι εγγυήσεις δεν τίθενται υπό διαπραγμάτευση. Άλλωστε και η τουρκική πλευρά έχει, επίσης, κάποια μη διαπραγματεύσιμα σημεία, που είναι οι κόκκινες γραμμές»,
Και ο Κύπριος Πρόεδρος κατέληξε: «Η αποχώρηση των στρατιωτικών δυνάμεων είναι η προϋπόθεση για να ζήσουν ειρηνικά οι Κύπριοι και όπως οι ίδιοι το αποφασίσουν. Ποτέ δεν θα δεχθούμε δεύτερο κράτος στην Κύπρο, η λύση θα είναι μία Ομοσπονδία στην οποία θα μοιρασθούμε την αρχή, τα οφέλη και την ευημερία της χώρας μας».
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]