Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επιτέθηκαν σε Έλληνες στρατιώτες στην Φλώρινα!


Καθαρή προβοκάτσια


Σοβαρό επεισόδιο σε βάρος ανδρών μονάδας πεζικού προκλήθηκε χθες, αργά το απόγευμα, στο πεδίο βολής του χωριού Λόφων Φλώρινας από γνωστούς για τις "δραστηριότητές" τους κατοίκους της περιοχής, με αποτέλεσμα να επέμβει δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας και ο Εισαγγελέας.
Η στρατιωτική μονάδα είχε αναπτυχθεί χθες στο πεδίο βολής, που είναι για βολές όπλων ευθυτενούς τροχιάς και γενικότερα φορητού οπλισμού και όχι πυροβολικού, προκειμένου να εκπαιδευτούν στο λεγόμενο «δεκαήμερο πεζικού», κατά το οποίο διάστημα το στρατιωτικό προσωπικό μονάδων πεζικού διαβιεί στο ύπαιθρο και διανυκτερεύει σε ατομικά αντίσκηνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περί τις 8 το βράδυ, περίπου 25 κάτοικοι της περιοχής έφτασαν με τα αυτοκίνητά τους στον συγκεκριμένο χώρο και με φωνές, κορναρίσματα και αποδοκιμασίες απαιτούσαν αλλόφρονες από τους στρατιώτες να μαζέψουν τα αντίσκοινα και να εγκαταλείψουν άμεσα «την περιοχή τους».
Αμέσως ειδοποιήθηκε η Ελληνική Αστυνομία καθώς και η εισαγγελία και μέχρι αργά το βράδυ προσπαθούσαν (μέσω διαπραγματεύσεων) να εξασφαλίσουν την αποχώρηση των πολιτών.
Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό συμβαίνει για πρώτη φορά και έχει προβληματίσει τις στρατιωτικές (και όχι μόνο) αρχές, καθώς υπάρχει βάσιμη υποψία των αρμοδίων ότι το περιστατικό είναι καθαρά προβοκατόρικο και οι συμμετέχοντες σε αυτό ενεργούσαν καθ’ υπόδειξιν εξωγενών παραγόντων που το τελευταίο διάστημα προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην περιοχή.
Παράλληλα, πρέπει να σημειωθεί πως στην περιοχή Μελίτη, κάτοικοι της περιοχής (περίπου 25), τοποθετώντας ένα τρακτέρ σε δρόμο απέκλεισαν 4 Ελληνικά άρματα μάχης τα οποία διεξήγαγαν άσκηση στην περιοχή πλησίον του χωριού Λόφοι.
Οι προβοκάτορες, σε μία ύστατη προσπάθεια να εξεγείρουν τα πνεύματα και να δημιουργήσουν ένταση και σύγχυση, δεν δίστασαν να χτυπήσουν και τις καμπάνες του χωριού προκειμένου να δημιουργήσουν το ανάλογο κλίμα που θα ικανοποιούσε τα σχέδιά τους…
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να γίνει σαφές πως οι συγκεκριμένοι ανεγκέφαλοι σαφέστατα και δεν εκφράζουν τις πεποιθήσεις και την στάση ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι τους έχουν "απομονώσει". Σε καμία λοιπόν περίπτωση δεν πρέπει να συγχέεται η Ελληνικότητα και η αγάπη των κατοίκων προς την Ελλάδα, με τους πληρωμένους αυτούς ανεγκέφαλους, οι οποίοι προσπαθούν, μετά από μερικά ποτήρια κρασί και ούζο, να δημιουργήσουν θέματα εκεί όπου δεν υφίστανται.
Εν πάσει περιπτώσει, οι αρμόδιες αρχές γνωρίζουν καλύτερα από όλους μας πως να "χειριστούν" τις συγκεκριμένες παγίδες που στήνονται και δικό μας χρέος, ως Έλληνες πολίτες, είναι να αποδείξουμε πως οι δολιοφθορές και οι προβοκάτσιες είναι πολύ δύσκολο να βρούνε "ώριμο έδαφος" στον Ελληνικό λαό.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Νομίζω ότι δεν είναι κακό να αναφέρεται η πηγή απο όπου προέκυψε η είδηση, ήδη απο εχθές το βράδυ. Εκτός και αν τα δημοκρατικά αισθήματα δεν επιτρέπουν να αναφερθεί η πηγή που είναι η εφημερίδα "Στόχος"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το αντίθετο, θα έλεγα, τα δημοκρατικά αισθήματα επιβάλουν να γράψω την πηγή που είναι ο Στόχος και η Απογευματινή. Αλλά θα παρατήρησες πως το κείμενο είναι αρκετά διαφοροποιημένο. Και μην είσαι έτοιμος για καυγά... :) Λόγω ταχύτητας (να φύγω για τη δουλειά) παρέλειψα να αναφέρω την πηγή/ές μου. Ελπίζω να με συγχωρείς. Αλλά και η παρατήρησή σου είναι απολύτως δεκτή, όπως οφείλω άλλωστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]