Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ιερώνυμος για τις επιδοτήσεις της Εκκλησίας από Κοινοτικά προγράμματα


Διαφανείς συνεργασίες Εκκλησίας-Κράτους


Η ανάπτυξη των δομών της Εκκλησίας και η χρηματοδότηση των έργων υποδομής μέσω κοινοτικών κονδυλίων βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, των Συνοδικών Ιεραρχών και των επικεφαλής των Οικονομικών και Αναπτυξιακών Υπηρεσιών και Οργανισμών της Εκκλησίας της Ελλάδος, με τους υπουργούς Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Προκόπη Παυλόπουλο, Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργο Αλογοσκούφη, τον υφυπουργό Γιάννη Παπαθανασίου, τους γενικούς γραμματείς των Περιφερειών της χώρας, καθώς και οικονομοτεχνικούς παράγοντες των υπουργείων, στο Διορθόδοξο Κέντρο της Ιεράς Μονής Πεντέλης.
Κατά την ομιλία του στη σύσκεψη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην περιουσία που έδωσε η Εκκλησία στο κράτος, όπως για παράδειγμα την κεντρική βιβλιοθήκη, το παλιό πανεπιστήμιο, τον Ευαγγελισμό, το Αιγηνίτειο, Αρεταίειο, κλπ και επεσήμανε με νόημα:

«Αυτές οι εμπειρίες μπορούν σήμερα να μας οδηγήσουν σε συνεργασίες που θα αποφέρουν αγαθά αποτελέσματα στην καθημερινή ζωή των συνανθρώπων μας. Συνεργασίες διάφανες, ειλικρινείς, όχι μονοβαρείς. Συνεργασίες σε απλές και σε δύσκολες υποθέσεις με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του σημερινού ανθρώπου».
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφης, ανέφερε ότι το θέμα που συζητείται, είναι διαχειριστικό για την ανάδειξη έργων υποδομής και πρόσθεσε ότι αυτό που πραγματεύονται όλοι οι παράγοντες, είναι πώς θα προετοιμαστεί καλύτερα η Εκκλησία για να διεκδικήσει τα κοινοτικά κονδύλια.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, διευκρίνισε πως δεν είναι συγκεκριμένο το ποσόν, αλλά όπως είπε, ισχύει η προγραμματική συμφωνία για 30 εκατομμύρια ευρώ. Πρέπει -τόνισε- να δούμε ποιά έργα είναι επιλέξιμα για να προωθηθούν.
Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, αφού σημείωσε ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοιου είδους συνάντηση για την πορεία των έργων, τόνισε τους διακριτούς ρόλους Εκκλησίας -Πολιτείας, στο πλαίσιο των οποίων όπως είπε, η Εκκλησία θα διεκδικήσει τους πόρους, σεβόμενη το κοινοτικό δίκαιο και τους πολιτειακούς κανόνες και νόμους. Θα σταθούμε δίπλα στην Εκκλησία τηρώντας το νόμο, κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]