Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Χριστόφιας δεν θέλει την Ελλάδα στην Κύπρο!

«Τέλος στην πίεση από έξω»

Το παρελθόν της φιλίας του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, προέβαλε σε συνέντευξη Τύπου στο Συμβούλιο της Ευρώπης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, θεωρώντας ότι μπορεί να συμβάλλει στην επιτυχία των διαπραγματεύσεων.
«Η κατάσταση είναι επικίνδυνη και ύστερα από 35 χρόνια λέμε "φτάνει πια"», δήλωσε υπογραμμίζοντας τη θέλησή του να παραμείνουν οι διαπραγματεύσεις «ως υπόθεση Κυπρίων».

«Πρέπει με σοβαρό τρόπο να διαπραγματευθούμε ως Κύπριοι», είπε και πρόσθεσε: «Ο Ταλάτ μιλάει τουρκικά, εγώ ελληνικά, έχουμε όμως μία κοινή γλώσσα που είναι η κοινή κατανόηση για τα προβλήματα της χώρας μας».
Αναφερόμενος στην από χρόνια φιλία που τον συνδέει με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη λόγω των κοινών τους αγώνων μέσα από τα κομμουνιστικά κόμματα στα οποία ανήκαν, δήλωσε:
«Κατανοώ ότι ο φίλος μου αντιμετωπίζει προβλήματα, πρέπει όμως να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν παρά την πίεση που ασκείται από τα έξω, για να μπορέσουμε να πούμε στους ξένους "φτάνει πια". Εάν δείξουμε και εάν έχουμε θάρρος, θα μπορέσουμε σύντομα να λύσουμε το πρόβλημα, εάν όχι, τότε και εμείς θα είμαστε υπεύθυνοι για το νέο αδιέξοδο», είπε και αναρωτήθηκε:
«Εάν δύο παλιοί φίλοι με την ίδια πολιτική και ιδεολογική τοποθέτηση αποτύχουν, ποιος θα μπορέσει να πετύχει, ένα σοβινιστής ή ένας εθνικιστής; Δεν το πιστεύω, είναι αδύνατον. Η επιθυμία μου, το όνειρο και το όραμά μου είναι να πετύχουμε και ελπίζω αύριο να ακούσετε τα ίδια λόγια από τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ».
Αργότερα, ο κ. Χριστόφιας είχε ολιγόλεπτη συνάντηση στο Στρασβούργο με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη. Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας χαρακτήρισε τη συνάντηση φιλική και πρόσθεσε πως αντάλλαξαν ορισμένες απόψεις με τον κ. Ταλάτ και τον ενημέρωσε για την ομιλία που είχε κάνει νωρίτερα ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ).
«Άκουσα ότι ο κ. Ταλάτ έφθασε κοντά στο γραφείο μας. Έτσι κτύπησα την πόρτα, μπήκα και ρώτησα εάν είναι δυνατόν για εμένα να κάνω μια ειρηνική εισβολή. Και έτσι και έκανα. Καθίσαμε μαζί. Ανταλλάξαμε ορισμένες απόψεις. Τον ενημέρωσα για την ομιλία μου, ότι εφάρμοσα ότι του είπα κατά τη συνάντησή μας στη Λευκωσία. Με είχε ρωτήσει τι θα πεις στο Στρασβούργο και είπα ότι επρόκειτο να πω ότι σε αγαπώ. Έτσι και έκανα σήμερα, νομίζω, κατά μια πολιτική έννοια ασφαλώς και αναμένω την απάντηση του κ. Ταλάτ αύριο», ανέφερε ο κ. Χριστόφιας.
Ο κ. Ταλάτ, ο οποίος βρίσκεται στο Στρασβούργο για να προβεί αύριο σε δήλωση ενώπιον της ΚΣΣΕ για το Κυπριακό, πραγματοποίησε σήμερα σειρά επαφών με αξιωματούχους του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Με τις συγκεκριμένες του δηλώσεις (που χρωματίστηκαν με το κόκκινο χρώμα) ο κ. Χριστόφιας απεκδύεται πλέον το ένδυμα της Ελληνοκυπριακής φιλίας και αλληλεγγύης και μετακινείται στον χώρο της ανεξάρτητης πολιτικής δράσης, χωρίς να είναι σε θέση να προσφέρει την επαρκή ασφάλεια στους Ελληνοκυπρίους από τον Τουρκικό στρατό!!!
Δυστυχώς, οι πλέον απαισιόδοξες προβλέψεις για τον κ. Χριστόφια επιβεβαιώνονται πλέον από τον ίδιο, ο οποίος σε μία απροσχημάτιστη και άνευ λόγου ενέργεια δεν δίστασε να παραδώσει «γη και ύδωρ» στον Τουρκοκύπριο (γνωστό για τις δραστηριότητές του κατά των Κυπρίων και του Ελληνισμού) ηγέτη κ. Ταλάτ!!!
Η μάσκα δεν έπεσε, αλλά αφαιρέθηκε από τον ίδιο τον Ελληνοκύπριο(;) ηγέτη, που δεν κατανοεί, προφανώς, το βάρος της συγκεκριμένης του δήλωσης και προτιμά να εκτεθεί απέναντι στους Κυπρίους και τους Έλληνες προκειμένου να εξασφαλίσει τον διάλογο, επιδιώκοντας πάση θυσία (σύμφωνα με τα λεγόμενά του) την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος, αγνοώντας επιδεικτικά τόσο την ιστορία όσο και την σημερινή αδυσώπητη πραγματικότητα.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]