Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ν. Γκατζούλη: «Η Ελληνική Κυβέρνηση, με την σύνθετη ονομασία, έχει κάνει ένα τρομερό λάθος»

Έχουν μεγάλη σημασία οι λέξεις

Σας μεταφέρω από το GreekNews μία συνέντευξη κόλαφο για τους πολιτικούς της χώρας μας που τολμούν να διατυμπανίζουν ότι ασχολούνται με την εξωτερική μας πολιτική... Εκτός εάν ασχολούνται απλώς και δεν εργάζονται προς όφελος των Ελληνικών συμφερόντων!!!
Η πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας, Ν. Γκατζούλη, έδωσε μία συνέντευξη μέσα από την οποία αναφέρεται σε μεγάλες αλήθειες που κρύβονται συστηματικά από τους Έλληνες. Μία συνέντευξη που δόθηκε στον Λάμπρο Παπαντωνίου σχετικά με το Σκοπιανό αλλά και τον Μπάρακ Ομπάμα.
Η συνέντευξη

Ουάσιγκτον/Λάμπρος Παπαντωνίου/Greek News- Η Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας, στις Ηνωμένες Πολιτείες, κ. Νίνα Γκατζούλη παραχώρησε προς την εφημερίδα μα, την εξής ενδιαφέρουσα αποκλειστική συνέντευξη, για τις διαφορές Ελλάδας-Σκοπίων, αλλά και για την έκτακτη συνάντηση που είχε με τον Προεδρικό υποψήφιο, Γερουσιαστή Μπαράκ Ομπάμα. Το πλήρες κείμενο έχει ως ακολούθως:

Ε. κ. Γκατζούλη, σας ευχαριστούμε θερμά για την συνέντευξη σας, προς την εφημερίδα μας. Ως Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας, θα θέλατε να μας πείτε που ίσταται όλη αυτή η ιστορία με τα Σκόπια, με την ευκαιρία της επικείμενης επίσκεψης της Υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιαννη, στη Νέα Υόρκη, όπου και θα έχει διάφορες επαφές.
Α. κ. Παπαντωνίου και εγώ σας ευχαριστώ πολύ. Σε μιας από τις εκδηλώσεις, στις οποίες θα παραβρεθεί η κ. Μπακογιάννη, έχω προσκληθεί, και θα παραστώ με την ιδιότητα της Προέδρου της Παμμακεδονικής. Ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον διπλωμάτη μας, κ. Παναγιώτη Γιωτόπουλο, της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ουάσιγκτον, η κ. Μπακογιάννη θα έλθει μόνο για τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Δηλαδή, από ό,τι μου είπε, δεν θα υπάρξουν οποιεσδήποτε άλλες διεργασίες γύρω από το Σκοπιανό.

Ε. Τι είδους εκδήλωση είναι αυτή στην οποία προσκληθήκατε ως Παμμακεδονική;
Α. Πρόκειται για δεξίωση διαφόρων ομογενειακών παραγόντων και φορέων , στην οποία με έχουν προσκαλέσει. Εκείνο που θέλω να τονίσω, είναι πως, όπως μου είπε η Ελληνική Πρεσβεία, η κ. Μπακογιάννη έρχεται αποκλειστικά και μόνο για τις εργασίες του Οργανισμού Ηνωμένων Έθνών. Δεν γνωρίζω τίποτε άλλο.

Ε. Ποια είναι η θέση της Παμμακεδονικής, σ’ ολη αυτή την υπόθεση της διένεξης με τα Σκόπια, γύρω από το όνομα;
Α. Η θέση της Παμμακεδονικής, κ. Παπαντωνίου, είναι πάγια, την γνωρίζουν όλοι, καθώς και η Ελληνική Κυβέρνηση. Ως Παμμακεδονική, αντιταχθήκαμε στην σύνθετη ονομασία, την οποία έχει προωθήσει η Ελληνική Κυβέρνηση, λίγο πριν από το Βουκουρέστι. Η Ελληνική Κυβέρνηση, με την σύνθετη ονομασία, έχει κάνει ένα τρομερό λάθος, γιατί δεν έχει προσδιορισθεί που θα είναι το επίθετο. Θα είναι πριν από την λέξη «Μακεδονία», ή απλώς μια σύνθετη ονομασία; Δεν μπορεί να είναι αυτό που συμπεριλαμβάνει ο κ. Νίμιτς στην πρότασή του «Νέα Δημοκρατία της Μακεδονίας», ή «Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας». Έχει μεγάλη σημασία η διαφορά μεταξύ «Δημοκρατία Νέας Μακεδονίας» και «Νέα Δημοκρατία της Μακεδονίας». Η «Νέα Δημοκρατία της Μακεδονίας», απλώς είναι μια «Μακεδονία» καινούργια. Βόρεια της Ελλάδας, αν ο προσδιορισμός είναι Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Ε. Τι σημαίνουν όλα αυτά για σας, κ. Γκατζούλη; Τι είναι εκείνο που φοβάστε;
Α. Αυτό σημαίνει, κ. Παπαντωνίου, πολύ καθαρά, ότι αυτοί θέλουν να ονομάζονται «Μακεδόνες». Πρόκειται για κλοπή ενός ενδόξου Ελληνικού ονόματος, καταξιωμένου από ιστορία χιλιάδων χρόνων, και που ανήκει στην Ελληνική Γη της Μακεδονίας, Πατρίδας του Μεγάλου Αλεξάνδρου! Δηλαδή, ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω, πως αλλιώς θα λέγονται «Βόρειοι Δημοκράτες της Μακεδονίας;»

Ε. Ποια ήταν η απάντηση της Αθήνας στις εύλογες αυτές αιτιάσεις σας και ανησυχίες, να μη γίνει αποδεκτή μια τέτοια ονομασία;
Α. Λάβαμε μια επιστολή από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, που ευγενικά μας ευχαριστεί για τις επισημάνσεις μας και στο πως θα πρέπει να συμβάλλουμε και εμείς στον αγώνα αυτό. Και μας παροτρύνει να συνεχίσουμε την στήριξη και την υποστήριξη, για να συνεχίσουν απρόσκοπτα και αποτελεσματικά το έργο τους. Ήταν μια απάντηση, που λάβαμε, στις 17 Ιουλίου, στην επιστολή μας προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κώστα Καραμανλή, στις 30 Ιουνίου.

Ε. Κ. Γκατζούλη, είχατε άλλη επαφή με τις Ελληνικές Αρχές από τις 17 Ιουλίου μέχρι σήμερα;
Α. Μόνο σε επίπεδο Πρεσβείας, όταν, στις 10 Σεπτεμβρίου, παρευρισκόμενη στο επίσημο δείπνο, που παρέθεσε ο Πρέσβης, κ. Αλέξανδρος Μαλλιάς, στην πρεσβευτική κατοικία, προς τιμήν της δυναμικής Αμερικανίδας ομοσπονδιακού βουλευτού, Κάρολιν Μαλλόνι., στην οποία ανέπτυξα και τις θέσεις μας, σε κατ’ ιδίαν συζήτηση, που είχα μαζί της. Θα πρέπει να προσθέσω εδώ, ότι επισκεφθήκαμε την Ελλάδα, το περασμένο Καλοκαίρι, και συναντηθήκαμε με αρκετούς Υπουργούς και Βουλευτές, μόνο όμως στο χώρο της Μακεδονίας μας, τους οποίους ενημερώσαμε και ανταλλάξαμε χρήσιμες απόψεις. Είδαμε και τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης. Επιστρέψαμε αρκετά ικανοποιημένοι.

Ε. Κ. Γκαζούλη, επιτρέψτε μας να περάσουμε, τώρα, στην επίκαιρη ιστορία, με την έκτακτη συνάντηση που είχατε, με τον προεδρικό υποψήφιο του Δημοκρατικού Κόμματος, Γερουσιαστή Μπαράκ Ομπάμα, στην οποία δόθηκε ευρεία δημοσιότητα. Τι ακριβώς συνέβη;
A. Συναντήθηκα με τον Μπαράκ Ομπάμα, την περασμένη Παρασκευή, στο Ντόβερ του Νιου Χάμσαϊρ, όπου διαμένω. Την προηγούμενη ημέρα, ο σύζυγός μου έλαβε ένα τηλεφώνημα-πρόσκληση, για να παραστούμε σε μια κλειστή εκδήλωση, στην οποία θα παρουσιαζόταν ο Μπαράκ Ομπάμα, και θα εκφωνούσε λόγο. Ήταν μια εκδήλωση μόνο με προσκλήσεις. Μίλησε ο Μπαράκ Ομπάμα, επί 45 ολόκληρα λεπτά, παρουσιάζοντας το πρόγραμμά , που θα ακολουθήσει, αν θα εκλεγεί Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Στο τέλος της ομιλίας του, δέχθηκε ερωτήσεις. Σε κάποια στιγμή, σήκωσα και εγώ το χέρι μου, ζητώντας το λόγο. Πράγματι ήμουνα τυχερή, διότι μου δόθηκε ο λόγος. Ανέπτυξα στον κ. Ομπάμα πολύ καλά το θέμα μας, γιατί ήμουνα αρκετά καλά προετοιμασμένη.

Ε. Τι ακριβώς είπατε και ρωτήσατε τον Γερουσιαστή, Μπαράκ Ομπάμα;
Α. Κατ’ αρχήν, του πρόσφερα ορισμένα δώρα, συγκεκριμένα διάφορα βιβλία για την Μακεδονία μας, καθώς επίσης και ένα χρυσό νόμισμα της Παμμακεδονικής, το οποίο, στην μια πλευρά, έχει το κεφάλι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και στην άλλη, τον Ήλιο της Βεργίνας, με την επιγραφή της Παμμακεδονικής.

Ε. Σας άκουσε προσεκτικά ο Μπαράκ Ομπάμα, κ. Γκατζούλη;
Α. Τι να σας πω, κ. Παπαντωνίου, πράγματι, με άκουσε με πάρα πολύ μεγάλη προσοχή, αν και μιλούσα πολύ, για να του πω όσα μπορούσα περισσότερα, για το εθνικό μας αυτό θέμα, που μας πονάει όλους μας. Δεν μπορώ να σας περιγράψω την σκηνή .Μέχρι το τέλος, ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν κυριολεκτικά προσηλωμένος στα όσα του έλεγα. Όταν είδε πως μακρηγορούσα, στο τέλος με διέκοψε. Αλλά, πρέπει να σας πω, ότι έφυγα πάρα πολύ ικανοποιημένη, διότι αυτά που ήθελα να πω ,του τα είπα.

Ε. Και τι απάντησε, κ. Γκατζούλη, ο Μπαράκ Ομπάμα, σέ όλα αυτά, που του αναπτύξατε;
Α. Με όλη εκείνη την ευθύτητα την ευφράδεια, και την ειλικρίνεια που τον διακρίνουν, μου είπε «Εσείς γνωρίζετε πολύ καλά πόσο σας υποστηρίζω σ’ αυτήν την υπόθεση! Σας είμαι ευγνώμων για όσα μου είπατε και μου προσφέρατε. Και σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Και επαναλαμβάνω, πως υποστηρίζω το θέμα σας!» Εκείνο δε που με προξένησε μεγάλη εντύπωση, κ. Παπαντωνίου, ήταν, πως, όταν τελείωσε η εκδήλωση και ο κόσμος τον αποχαιρετούσε, τον πλησίασα και εγώ, αλλά όχι ακριβώς μπροστά. Ήμουνα λίγο πίσω. Και ενώ μιλούσε σε κάποια Κυρία, ο κ. Ομπάμα με είδε, άπλωσε ολόκαρδα το χέρι του, ανταλλάξαμε θερμή χειραψία, και μου είπε «Να μην ανησυχείτε!!». Συγκινήθηκα πάρα πολύ, γιατί διαπίστωσα , ότι όντως ο άνθρωπος άκουσε πολύ προσεκτικά τα όσα του είπα. Έφυγα πάρα πολύ ευχαριστημένη από την εκδήλωση. Πρόκειται για άνθρωπο πανέξυπνο, ευγενή, τίμιο και διορατικό. Πρέπει να σα πω ακόμη, ότι ο Γερουσιαστής Μπαράκ Ομπάμα είναι ένας από τους πρώτους, που έχει προσυπογράψει το Ψήφισμα S300 της Αμερικανικής Γερουσίας για τις διαφορές Ελλάδας-Σκοπίων.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]