Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τελείωσε η τελωνειακή διένεξη Ρωσίας - Τουρκίας

Η Τουρκία και η Ρωσία υπέγραψαν συμφωνία για τη ρύθμιση τελωνειακής τους διένεξης, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Χαγιατί Γιαζιτσί.

«Με το πρωτόκολλο αυτό η τελωνειακή κρίση ανάμεσα στην Τουρκία και τη Ρωσία επιλύθηκε με λογικό τρόπο», δήλωσε ο ίδιος, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Το πρωτόκολλο που υπεγράφη σήμερα ανάμεσα στις τελωνειακές υπηρεσίες των δύο χωρών προβλέπει «μια απλουστευμένη τελωνειακή γραμμή», μια διαδικασία που θα επιταχύνει τη διέλευση των τουρκικών προϊόντων από τα ρωσικά τελωνεία, εξήγησε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης.

Αυτό θα εφαρμοστεί για τις εταιρείες που θα στέλνουν εκούσια εκ των προτέρων στις ρωσικές αρχές πληροφορίες για τα προϊόντα που επιθυμούν να εξαγάγουν στη Ρωσία.

Σε πρόσφατη επίσκεψή του στην Τουρκία, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι ορισμένες εταιρείες είχαν παραβιάσει τους κανονισμούς των τελωνείων της χώρας του, αναγκάζοντάς την να λάβει πιο αυστηρά μέτρα και να προβεί στην ενίσχυση των ελέγχων. Από τα μέτρα αυτά είχαν πληγεί κυρίως τα τουρκικά φορτηγά, τα οποία υποβάλλονταν σε εντατικούς ελέγχους.

Οι τουρκικές εφημερίδες είχαν γράψει ότι οι ρωσικοί τελωνειακοί περιορισμοί μπορεί να ίσχυσαν σε αντίποινα για την υποστήριξη που εξέφρασε η Τουρκία προς τη Γεωργία κατά τη σύγκρουση στη Νότια Οσετία. Ωστόσο οι τούρκοι εξαγωγείς διευκρίνισαν ότι οι ρωσικές επιθεωρήσεις είχαν ξεκινήσει πολύ πριν τη σύγκρουση στη Γεωργία.

Οι περσινές εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας υπολογίζεται ότι έφτασαν στα 28,2 δισεκατομμύρια δολάρια (18,9 δισεκατομμύρια ευρώ).

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]