Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο "δημοκράτης" Ερντογάν προτρέπει σε μποϋκοτάζ μη φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ


Δεν τους αξίζει η Ευρώπη!!!


O τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τα μέλη του κυβερνώντος κόμματος να μποϊκοτάρουν τα μέσα ενημέρωσης που είναι επικριτικά προς την κυβέρνηση σε μία κίνηση που δημιουργεί ερωτηματικά για την ελευθερία του Τύπου στην υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ χώρα.

Ο Ερντογάν είχε τις τελευταίες εβδομάδες συγκρουστεί με τον μεγαλύτερο όμιλο μέσων ενημέρωσης της Τουρκίας Dogan Yagin για τις πληροφορίες του σχετικά με διαφθορά στην οποία φέρεται να ενέχεται η κυβέρνησή του. Η τελευταία αρνείται οποιαδήποτε διασύνδεση με σκάνδαλα και κατηγορεί τον όμιλο για εκστρατεία συκοφάντησης σε βάρος της.

«Στην χώρα αυτή τα μέσα ενημέρωσης έχουν χάσει την αξιοπιστία τους. Ετσι προσκαλώ τα μέλη του κόμματος να αρχίσουν εκστρατεία κατά των μέσων ενημέρωσης τα οποία δημοσιοποιούν εσφαλμένες πληροφορίες», ανέφερε σε δηλώσεις του από την τηλεόραση προς το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK), την Πέμπτη.

Ο όμιλος Dogan Yayin,που ελέγχει σχεδόν τα μισά από τα έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας, κάλυψε μία δίκη στην Γερμανία σχετικά με ένα ισλαμικό φιλανθρωπικό ίδρυμα που είχε κατηγορηθεί για κατάχρηση εκατομμυρίων ευρώ και ότι έστειλε μέρος των χρημάτων αυτών στην Τουρκία, μεταξύ άλλων και σ' ένα φιλοκυβερνητικό θρησκευτικό τηλεοπτικό κανάλι.

Την Τρίτη, τρία ανώτερα μέλη, μεταξύ των οποίων ένας Τούρκος, του ιδρύματος κρίθηκαν ένοχα και καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης. Οι τουρκικές αρχές άρχισαν έρευνες για πιθανές διασυνδέσεις με την Τουρκία ύστερα από έντονες πιέσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης, μέσα ενημέρωσης και μέλη του κυβερνώντος κόμματος.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε τον όμιλο που ελέγχεται από τον εκατομμυριούχο Αϊντίν Ντογάν για «τρομοκρατία των μέσων ενημέρωσης»και εκβιασμό. Φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης κάλυψαν την υπόθεση για διαφθορά αλλά λιγότερο επιθετικά.

Ο Αϊντίν Ντογάν δήλωσε προς το πρακτορείο Ρόιτερ αυτή την εβδομάδα ότι θέλει να τερματιστεί αυτή η διαμάχη και απέρριψε τις κατηγορίες ότι ο δικός του όμιλος, στον οποίο ανήκουν μεταξύ άλλων η πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα Χουριέτ και το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, δημοσιεύουν μόνο αρνητικά ρεπορτάζ για την κυβέρνησή του.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]