Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

''Μπλακ άουτ'' στην αστυνομία για 24 ώρες


Χωρίς επικοινωνίες!!!


Τυφλή η Ελληνική αστυνομία για 24 ώρες. Έμειναν χωρίς επικοινωνίες. Το πανάκριβο και πολυδιαφημισμένο σύστημα βγήκε εκτός.

Η αγορά του «μεγαλύτερου» και ακριβότερου συστήματος ασφαλείας C4Ι έσυρε την επικαιρότητα πολλές φορές με την εμπλοκή υπουργών, στελεχών υπουργείων και έπεσε στο τραπέζι των σκανδάλων μιας και το αγοράζουμε από τη Siemens. Ολοκληρωμένο το σύστημα αναμένεται να παραδοθεί τον Οκτώβριο του 2008, σήμερα η ΕΛ.ΑΣ. χρησιμοποιεί μόνο ένα μέρος αυτού, το tetra, μέσω του οποίου γίνονται όλες οι επικοινωνίες και η ανταλλαγή ακόμα και απορρήτων σημάτων.

Στο σκοτάδι

Αυτό το σύστημα από νωρίς το περασμένο Σάββατο έως την Κυριακή το πρωί έμεινε, κατά το μεγαλύτερο μέρος του, εκτός. Η αστυνομία λειτουργεί το σύστημα χρησιμοποιώντας δύο κέντρα. Το πρώτο είναι το μεγαλύτερο και μέσω αυτού ελέγχεται ολόκληρη η Αθήνα. Σήμερα η zougla.gr αποκαλύπτει πως σχεδόν το 90% του πρώτου κέντρου δεν λειτούργησε. Οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν, παρά μόνο με τα κινητά τους τηλέφωνα ή μέσω του παλαιού, επισφαλούς, αναλογικού συστήματος. Με λίγα λόγια αν ένας αστυνομικός, το Σάββατο το βράδυ, δεχόταν επίθεση κατά τη διάρκεια της σκοπιάς του, οι επιτιθέμενοι θα έπρεπε να περιμένουν να πάρει τηλέφωνο στην υπηρεσία του. Αν λειτουργούσε το tetra θα μπορούσε να είχε ειδοποιήσει με το πάτημα ενός κουμπιού.
Στο αρχηγείο της αστυνομίας προκλήθηκε πανικός, καθώς έγινε αντιληπτός ο τεράστιος κίνδυνος που διέτρεχαν όλες οι επιχειρήσεις των αστυνομικών και οι παρεμβάσεις ή παρακολουθήσεις των επικοινωνιών που θα μπορούσαν να γίνουν. Αμέσως κλήθηκε ο μηχανικός της εταιρίας που διαθέτει το σύστημα, αλλά το μυστικό της βλάβης δεν μπόρεσε να αποκαλυφθεί. Ακόμα και σήμερα η αστυνομία περιμένει το πόρισμα της saic.
Όπως αποκαλύπτεται δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελληνική Αστυνομία αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα. Τον περασμένο Ιούνιο έγινε κάτι αντίστοιχο, αλλά τότε γινόταν αναβάθμιση στο σύστημα, κάτι που δεν έγινε το περασμένο Σάββατο. Για την ιστορία και μόνο αναφέρουμε ότι αυτό συνέβη σε μια έντονη, πολιτικά, περίοδο και με τη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης σε εξέλιξη. Σε μια περίοδο κατά την οποία οι μισές κάμερες στους δρόμους είναι καμένες και ο μόνος τρόπος ελέγχου από την αστυνομία φαίνεται ότι είναι τo συγκεκριμένο σύστημα. Προβλήματα παρουσιάστηκαν και στο δεύτερο κέντρο, αλλά όχι στο βαθμό εκείνων του πρώτου.

Είναι πανάκριβο

Το tetra αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του C4I με κόστος που ξεπερνά τα 114 εκ. ευρώ, όταν ολόκληρο το C4Ι θα στοιχίσει στους Έλληνες φορολογούμενους 225 εκ. ευρώ. Είναι ένα πανάκριβο σύστημα που προφανώς δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους βλάβες ή προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο ολόκληρη τη χώρα. Μέχρι να βγει το πόρισμα κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι ακριβώς έχει συμβεί, όπως κανείς δεν ξέρει το αν έχουν ήδη παρακολουθηθεί οι επικοινωνίες. Όλα αυτά για ένα σύστημα που ακόμα το «χρωστάμε», καθώς αναμένεται να αποπληρωθεί μετά το 2010.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]