Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σαρκοζί: «Το Ισραήλ θα επιτεθεί αν το Ιράν συνεχίσει το πυρηνικό του πρόγραμμα»

Έρχεται πόλεμος από το νότο;

Την ανησυχία του για μια ενδεχόμενη επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν, αν αυτό συνεχίσει τη διαδικασία απόκτησης πυρηνικών όπλων, εξέφρασε ο Νικολά Σαρκοζί σήμερα στη Δαμασκό, σε συνάντηση που έχει με τους ηγέτες της Συρίας, της Τουρκίας και του Κατάρ.

«Το Ιράν διακινδυνεύει πολύ συνεχίζοντας τη διαδικασία για την απόκτηση πυρηνικών όπλων- για το οποίο είμαστε βέβαιοι- διότι κάποτε, όποια και αν θα είναι η ισραηλινή κυβέρνηση, μπορεί να ξυπνήσουμε ένα πρωί και το Ισραήλ να έχει επιτεθεί», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος και πρόσθεσε: «Το θέμα δεν είναι αν αυτό θα είναι νόμιμο, έξυπνο ή όχι. Θα είναι καταστροφή. Οφείλουμε να αποφύγουμε αυτήν την καταστροφή»

Ο Σαρκοζί επέμεινε ότι το Ιράν πρέπει να σταματήσει τη διαδικασία εμπλουτισμού του ουρανίου, τονίζοντας ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να το βοηθήσει να αποκτήσει πυρηνική ενέργεια για ειρηνική χρήση, ως κίνηση καλής θέλησης.

«Σε κάθε περίπτωση, το Ιράν δεν μπορεί να αρνηθεί τη διενέργεια πλήρων και αδιάβλητων ελέγχων από τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενεργείας» τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος συμπληρώνοντας ότι η Συρία μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για να πείσει το Ιράν να αναστείλει τα σχέδιά του.

Το Ιράν απάντησε και ο στόλος των ΗΠΑ είναι ήδη εκεί

Το Ιράν όμως έχει ήδη απαντήσει πως δεν πρόκειται να σταματήσει το πυρηνικό του πρόγραμμα και ανακοίνωσε μάλιστα πως αν δεχθεί επίθεση θα απαντήσει άμεσα και δραστικά εξαφανίζοντας το Ισραήλ!!!

Με αυτά ως δεδομένα, η προειδοποίηση του Σαρκοζί μάλλον έγινε προκειμένου να αφυπνίσει τον υπόλοιπο κόσμο για τον επικείμενο πόλεμο μεταξύ των δύο κρατών. Ο Αμερικανικός στόλος εξάλλου εδώ και αρκετές ημέρες βρίσκεται με μεγάλη ναυτική δύναμη στην "καυτή" περιοχή...

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]