Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ευρωβουλή τάχθηκε κατά της Ρωσίας - Αντιστάθηκαν οι Έλληνες Ευρωβουλευτές


Μόνο οι Έλληνες κατά της καταδίκης!

Στην, κατά βάση μονομερή, καταδίκη της Ρωσίας για τα γεγονότα του Αυγούστου στη Γεωργία και τη συνεχιζόμενη κρίση στον Καύκασο προχώρησε χθες, μειοψηφούντων όλων των Ελλήνων ευρωβουλευτών, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο σε ψήφισμά του αναφέρεται στην παράβαση, από τη Ρωσία, της συμφωνίας εκεχειρίας της 12ης Αυγούστου, αλλά όχι στον ρόλο της της Γεωργίας που εν τέλει πυροδότησε την κρίση. Συγκεκριμένα, στο ψήφισμα, το οποίο εγκρίθηκε με 549 ψήφους υπέρ, 68 κατά και 61 αποχές, η Ρωσία καλείται να σεβασθεί την ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα της Γεωργίας και καταδικάζεται έντονα η μονομερής αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας. Ζητάει επίσης το Κοινοβούλιο να διερευνηθεί πλήρως η ακριβής αλληλουχία των γεγονότων που οδήγησαν στην κρίση ώστε να αποδοθούν ευθύνες, ενώ αναγνωρίζεται η σημασία της Γεωργίας σχετικά με τη βελτίωση της ενεργειακής ασφάλειας της Ε.Ε.

Ωστόσο η προσπάθεια, κυρίως από την πλευρά των Σοσιαλιστών, να εισαχθεί στο κείμενο και αναφορά στην «εσφαλμένη» στάση της Γεωργίας που οδήγησε στη σύγκρουση, απέτυχε πλήρως. Κατόπιν δε αυτού οι Ελληνες ευρωβουλευτές όλων των παρατάξεων διαχώρισαν τη θέση τους από το ψήφισμα και τις ευρύτερες ευρωπαϊκές πολιτικές ομάδες στις οποίες είναι ενταγμένα, με εκείνους του ΠΑΣΟΚ και τους κ. Παπαδημούλη του ΣΥΝ και Γεωργίου του ΛΑΟΣ να το καταψηφίζουν, τους δε της Ν.Δ. να απέχουν της ψηφοφορίας. Σε δήλωσή του ο επικεφαλής της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ., κ. Ι. Βαρβιτσιώτης, σημειώνει επίσης ότι «ανεξάρτητα από το μερίδιο ευθύνης που φέρουν η Γεωργία και η Ρωσία», «δικαιώθηκαν όλοι όσοι -μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα- είχαν αντιταχθεί στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου», επισημαίνοντας ότι την αναγνώριση αυτή «ο Πούτιν προβάλλει ως προηγούμενο για την αναγνώριση της Ν. Oσετίας και της Aμπχαζίας».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]