Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η πολιτική της Ντόρας ή «το κουτί της Πανδώρας»;


Η πολιτική του αύριο της Ντόρας,


εφαρμόζεται με το...


«άστο για αύριο»!!!


Η υπουργός Εξωτερικών


που μονίμως βρίσκεται αλλού…


Το πρόσφατο επεισόδιο με την βιντεοσκόπηση της Τουρκικής ακταιωρού να αφήνει λαθρομετανάστες στην Ελλάδα ουδόλως, κατά τα φαινόμενα, επέδρασε στο μυαλό της κας Μπακογιάννη.

Το ότι υπάρχουν πλέον αποδείξεις βιντεοσκοπημένες που δείχνουν ξεκάθαρα την «παρέμβαση» που γίνεται από την πλευρά της Τουρκίας έτσι ώστε να σωρεύονται προβλήματα στον Ελλαδικό χώρο, προφανώς δεν αποτελεί απόδειξη για την υπουργό Εξωτερικών της χώρας μας!

Η απόφασή της να αφήσει για αργότερα την οποιαδήποτε διαμαρτυρία μέσω διαβήματος καταδεικνύει σαφέστατα και τις ουσιαστικές προθέσεις της για την ποιότητα της εξωτερικής μας πολιτικής. Επειδή όμως η κα Μπακογιάννη είναι υπουργός της Ελλάδας και όχι της Ισπανίας κι επειδή η συγκεκριμένη Τουρκική πρόκληση δείχνει πλέον πασιφανέστατα πως η Τουρκία σκοπό έχει να εκθέσει (με τη συγκεκριμένη μέθοδο μεταφοράς λαθρομεταναστών) την Ελλάδα στα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ε.Ε., πρέπει ίσως κάποιος να υπενθυμίσει στη Ντόρα ότι δεν μπορεί να χαράσσει προσωπικές πολιτικές σε θέματα εθνικού ενδιαφέροντος, αλλά είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει τις εντολές του Ελληνικού λαού.

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζει τι ακριβώς πρέπει να κάνει, της θυμίζουμε:

Να υπεραμύνεται των Ελληνικών συμφερόντων και να αντιστέκεται σε οποιαδήποτε περίπτωση υπερβάλλοντας εαυτόν προκειμένου να ικανοποιήσει τις υποχρεώσεις που έχει έναντι της Ελληνικής Πολιτείας και των Ελλήνων πολιτών.

Να προωθεί τις Ελληνικές θέσεις και τα δίκαια σε όλα τα «φόρα» παντί τρόπω και να βρίσκεται πάντα ένα βήμα εμπρός από εκείνους που τάσσονται κατά της Ελλάδας διεθνώς

Να ενημερώνεται εγκαίρως από τους συμβούλους της και να αντιμετωπίζει καταστάσεις πριν αυτές γίνουν «θλιβερή πραγματικότητα» για τα Ελληνικά συμφέροντα. Σε αντίθετη περίπτωση οφείλει να απολύει ΟΛΟΥΣ τους προσωπικούς της συμβούλους λόγω ελλιπούς ενημέρωσης.

Να τοποθετεί το εθνικό συμφέρον υπεράνω των προσωπικών της πολιτικών φιλοδοξιών και συμφερόντων και να συγκρούεται χωρίς δεύτερη σκέψη ακόμη και με εκείνους που είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν τις προσωπικές της φιλοδοξίες.

Να θυμάται πως ως υπουργός Εξωτερικών υπουργεί των συμφερόντων των Ελλήνων πολιτών και βρίσκεται υπόλογη σε οποιαδήποτε περίπτωση που δεν βρεθεί ικανή να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Η διεθνής συγκυρία είναι υπέρ της χώρας μας και οφείλει να εκμεταλλευθεί τα διεθνώς διαδραματιζόμενα και να εξασφαλίσει τα μέγιστα οφέλη στην Ελλάδα.

Η πολιτική του «…αργότερα» αρμόζει μόνο σε υποτελιακά καθεστώτα και εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο η κα Μπακογιάννη οφείλει να το καταθέσει στον Ελληνικό λαό, προκειμένου να διαφυλάξει την υστεροφημία της. Η στάση της στο Σκοπιανό ζήτημα είναι αρκετά συναινετική και έχει δημιουργήσει σαφείς υποψίες για τον πραγματικό ρόλο που έχει κληθεί να ικανοποιήσει. Η αδιαλλαξία των Σκοπίων όμως ίσως και να οφείλεται στην συγκεκριμένη πολιτική του «…αργότερα» που επέλεξε απέναντι στην Τουρκία η κα Μπακογιάννη.

Εάν δεν μπορεί λοιπόν η κα Μπακογιάννη να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της θέσης στην οποία βρίσκεται, μπορεί πάρα πολύ εύκολα να αποχωρήσει παραχωρώντας την θέση της σε άλλους ικανότερους. Άλλωστε, πάντα υπάρχουν οι… ικανότεροι!!!

Κωνσταντίνος

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]