Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συστάσεις κάνει ο Ταλάτ στον Χριστόφια


Δεν του άρεσαν οι δηλώσεις Χριστόφια

Προσπαθεί να πάρει το πάνω χέρι


Εφαρμόζει την πολιτική της Τουρκίας

Με σκληρότερες θέσεις από την χθεσινή τοποθέτηση του στην έναρξη των απευθείας διαπραγματεύσεων για το κυπριακό εμφανίστηκε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

Ο κ. Ταλάτ, μετά από κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της «βουλής» του παράνομου κατοχικού καθεστώτος, σχολίασε με προκλητικό τρόπο τη συμπληρωματική δήλωση του προέδρου Χριστόφια κατά τη χθεσινή συνάντηση τους.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης χαρακτήρισε «ατυχή» τη δήλωση Χριστόφια. Ειδικότερα, σχολιάζοντας τη θέση Χριστόφια ότι η ομοσπονδία ήταν σημαντική υποχώρηση, που έγινε από τον πρόεδρο Μακάριο στη Συμφωνία Κορυφής του 1977 για την μετεξέλιξη του ενιαίου κράτος σε ομόσπονδο, ο κ. Ταλάτ δήλωσε ότι αυτό είναι λανθασμένο και υποστήριξε κατά τρόπο αυθαίρετο πως η Συμφωνία του 1977 αναφέρει ότι «επιζητούμε ομοσπονδία, αλλά δεν μιλά για μετεξέλιξη» του κράτους.

Υποστήριξε ακόμη ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι ενιαίο κράτος, αλλά είχε ένα λειτουργικά ομοσπονδιακό σύστημα.

«Όταν μιλάς για υποχώρηση σημαίνει ότι δίνεις κάτι», είπε ο Ταλάτ, διερωτήθηκε, γιατί ο πρόεδρος Χριστόφιας πήγε 31 χρόνια πίσω την στιγμή, που, όπως είπε, υπάρχουν πολλές συμφωνίες μετά το 1977, αλλά και ένας όγκος δουλειάς (body of work) από τα Ηνωμένα Έθνη.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης χαρακτήρισε ως «περίεργες» τις δηλώσεις Χριστόφια και πρόσθεσε ότι δεν έγινε καμία υποχώρηση προς τους Τ/κ στη Συμφωνία του 1977. «Ένα λειτουργικά ομοσπονδιακό κράτος μετατράπηκε σε διζωνικό ομοσπονδιακό σύστημα με την αποδοχή των υφιστάμενων δικαιωμάτων των Τ/κ», υποστήριξε.

«Αυτό δεν ήταν υποχώρηση, αλλά αποδοχή των δικαιωμάτων των Τ/κ σε άλλη βάση», επέμεινε.

Η συνεδρίαση της «βουλής» του παράνομου κατοχικού καθεστώτος για το κυπριακό σημαδεύτηκε με την αποχώρηση του αρχηγού του Δημοκρατικού Κόμματος Σερντάρ Ντενκτάς, ο οποίος επικαλέστηκε παρεμπόδιση της έκφρασης των απόψεων του κόμματός του.

Ο κ. Ταλάτ επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκε αντιπαράθεση κατά τη συζήτηση.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]