Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Γκρούεφσκι δηλώνει ότι οι ΗΠΑ θα μείνουν στο πλευρό των Σκοπίων


Οι ΗΠΑ δε θα γκρεμίσουν

την εταιρική σχέση με την ΠΓΔΜ


Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, επανέλαβε την άποψη ότι δεν αναμένει σοβαρές αλλαγές στην αμερικανική πολιτική έναντι της ΠΓΔΜ, μετά τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, τον ερχόμενο Νοέμβριο.

«Είναι ολοφάνερο ότι υπάρχουν κάποιες διαφορές σχετικά με το Ιράκ και τα άλλα ζητήματα . Όσον αφορά, όμως, στο ζήτημά μας δεν αναμένω αλλαγές. Σε γενικές γραμμές, οι ΗΠΑ δύσκολα αλλάζουν την εξωτερική τους πολιτική, όχι τόσο απότομα, ιδιαίτερα όταν γίνεται λόγος για στρατηγικές εταιρικές σχέσεις. Η Μακεδονία και οι ΗΠΑ έχουν συνάψει στρατηγική εταιρική σχέση και από την προηγούμενη ιστορική εμπειρία, παρατηρώντας την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, είναι ολοφάνερο ότι αυτές δεν αλλάζουν σε μια νύχτα τις στρατηγικές εταιρικές τους σχέσεις, δεν γκρεμίζουν τις ήδη οικοδομημένες, αλλά ούτε και οικοδομούν τόσο εύκολα νέες, επίσης μέσα σε μια νύχτα. Δηλαδή, δεν αναμένω κάποια σοβαρή αλλαγή σχετικά με την εξωτερική πολιτική έναντί μας», ανέφερε ο κ. Γκρούεφσκι σε συνέντευξή του στη «Φωνή της Αμερικής», στη σλαβομακεδονική γλώσσα.

Ο ίδιος, απαντώντας σε ερώτηση εάν θα υπάρξουν ενδεχόμενες αλλαγές στην αμερικανική πολιτική έναντι της ΠΓΔΜ, εάν στις εκλογές νικήσει ο Δημοκρατικός Μπαράκ Ομπάμα και ο υποψήφιος αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, «δεδομένης της υποτιθέμενης εγγύτητάς τους με το ελληνικό λόμπι», είπε ότι δεν αναμένει τεράστιες αλλαγές.

«Ίσως υπάρξουν κάποιες διαφορές, κάποιες αποχρώσεις. Ωστόσο, όλοι από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και από τα πολιτικά κόμματα των ΗΠΑ, με τους οποίους είχα συναντήσεις, λένε ότι δεν θα πρέπει να αναμένεται κάποια μεγάλη και σοβαρή αλλαγή. Απομένει, όμως, να το δούμε αυτό», επεσήμανε ο κ. Γκρούεφσκι.

Αναφορικά με τις προαναγγελίες, ότι το Σεπτέμβριο θα υπάρξει νέα πρόταση για το όνομα, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο κ. Γκρούεφσκι τόνισε ότι καταβάλλονται συνεχείς προσπάθειες για την εξεύρεση κάποιας λύσης, προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα του ονόματος.

«Εμείς καταβάλλουμε αδιάλειπτα προσπάθειες για την εξεύρεση κάποιας λύσης, προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα της ονομασίας. Όπως στο παρελθόν, έτσι και το Σεπτέμβριο θα καταβάλλουμε προσπάθειες, αλλά και μετά. Δεν είμαστε επικεντρωμένοι στο εάν αυτό θα συμβεί το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο. Αυτό για μας είναι ένα τεράστιο και ιστορικό ζήτημα και είναι σημαντικό να υπάρξει θετική έκβαση, αποδεκτή για μας και όχι επειδή αυτό τον μήνα θα πραγματοποιηθεί ετήσια Συνέλευση του ΟΗΕ, ή πάλι επειδή τον Οκτώβριο θα υπάρξει κάτι άλλο. Δηλαδή, δε συνδέουμε το ζήτημα με τέτοιου είδους γεγονότα», κατέληξε ο κ. Γκρούεφσκι.

Ο κ. Γκρούεφσκι βρίσκεται τις ημέρες αυτές στις ΗΠΑ, όπου συμμετείχε στο Συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]