Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τσερβένκοφσκι: Ο Γκρούεφσκι αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες του

Βαθαίνει η ρήξη στα Σκόπια

Πλήρης διάσταση απόψεων σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ διαπιστώθηκε κατά τη συνάντηση τη Δευτέρα του προέδρου της χώρας Μπράνκο Τσερβένκοφσκι και του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι.
Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος Μπράνκο Τσερβένκοφσκι δήλωσε ότι «δυστυχώς, αντί, στη σημερινή συνάντηση που είχα με τον πρωθυπουργό, να συμφωνήσουμε για τις θέσεις μας και να χαράξουμε κοινή γραμμή για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα για τη χώρα μας, η συνάντηση έληξε χωρίς αποτέλεσμα». Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ υπογράμμισε ακόμη ότι «οι διαφωνίες μεταξύ μας είναι πολύ μεγάλες. Δεν υπάρχει ενιαία θέση».

Όπως ανέφερε ο κ.Τσερβενκόφσκι, δεν άκουσε τη θέση του πρωθυπουργού Γκρούεφσκι για την τελευταία πρόταση του Μάθιου Νίμιτς και γνωστοποίησε ότι ο πρωθυπουργός απέρριψε όλες τις εισηγήσεις. Ωστόσο, ο Μπ.Τσερβένκοφσκι δεν έδωσε λεπτομέρειες για το περιεχόμενο των ιδεών του Νίμιτς, για να μην επιβαρυνθεί η διαπραγματευτική θέση της χώρας. Σημείωσε, πάντως, ότι «για εμάς είναι πολύ σημαντικό να μην απειληθεί η εθνική και πολιτιστική ταυτότητα του μακεδονικού λαού».
Ανάμεσα στις εισηγήσεις περιλαμβάνονταν και η αξιοποίηση της δυνατότητας που άφησε ο κ. Νίμιτς, να υπάρξει ακόμη μία συνάντηση στην οποία η ΠΓΔΜ θα παρουσίαζε με σαφήνεια τις θέσεις της, πριν ο μεσολαβητής του ΟΗΕ καταθέσει την οριστική του πρόταση.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες του που προκύπτουν από την διαπραγματευτική διαδικασία και αποφεύγει να τοποθετηθεί σχετικά καλώντας τον «σε αυτή την πολύ σημαντική στιγμή για την Δημοκρατία της Μακεδονίας, να επιδείξει μεγαλύτερη υπευθυνότητα και σοβαρότητα και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».
«Με άλλα λόγια τον καλώ να συμπεριφερθεί πραγματικά ως πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Μακεδονίας», κατέληξε ο Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]