Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παμμακεδονική προς Μπακογιάννη: Γιατί βιάζεστε να κλείσετε το Σκοπιανό όταν όλα είναι υπέρ μας;

Αμερικανικές εκλογές και πιέσεις


«Ο πρώτος που αναφέρθηκε σε "Μακεδονική" μειονότητα στη Μακεδονία στη διακυβέρνηση του George Bush ήταν ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Nicholas Burns και ακολούθησε ο ομόλογός του Daniel Fried ο οποίος τους υπεραμύνθηκε λέγοντας πως "αυτοί οι άνθρωποι υπάρχουν".
Η Αμερικανίδα εμπειρογνώμονας του Ο.Η.Ε. για θέματα Μειονοτήτων Gay McDougall, κατέφτασε πρόσφατα στην Ελλάδα ... με σοβαρή αποστολή "να ανακαλύψει" μειονότητες και συναντήθηκε με εκπροσώπους της αυτοαποκαλούμενης "Μακεδονικής μειονότητας" στη Φλώρινα και Έδεσσα.
Γιατί δεν έχουμε προβάλλει το πολύ συγκεκριμένο στοιχείο της υπάρξεως 2.500.000 Μακεδόνων της Ελλάδας;
Σε ποια μειονότητα αναφέρονται;».

Οι πιέσεις και οι προθέσεις της παρούσης διακυβέρνησης των Η.Π.Α. είναι σαφέστατες» υπογράμμισε η κυρία Γκατζούλη: «Τον ερχόμενο μήνα θα διεξαχθούν οι Αμερικανικές εκλογές. Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα οι ισορροπίες θα έχουν ανατραπεί. Και οι δύο υποψήφιοι υπόσχονται μεγάλες αλλαγές στις πολιτικές τους. Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, Τζον Μακ Κέιν αν και φειδωλός στα θέματα που αφορούνστην Ελλάδα δεν θα φέρει τουλάχιστον το στίγμα της αποτυχίας στο Βουκουρέστι ενώ στο πλευρό του βρίκεται μερίδα Ελληνο-Αμερικανών.
Από την άλλη, οι φιλελληνικές θέσεις του Μπαράκ Ομπάμα και του υποψήφιου αντιπροέδρου Τζον Μπάιντεν στρέφουν την πλειοψηφία της ομογένειας προς τους δημοκράτες. Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. και στην Ε.Ε. έχουμε σημαντικούς συμμάχους.
Γιατί βιαζόμαστε να κλείσουμε το θέμα της ονομασίας της π.Γ.Δ.Μ. με μία διακυβέρνηση που βρίσκεται στο τέλος της και που οι προθέσεις της είναι σαφείς;
Επίσης, μήπως απ’ εδώ και στο εξής, εκμεταλλευόμενοι την αδιαλλαξίατων Σκοπιανών, την ευμένεια των φίλων και αλλαγών στο πολιτικό πλαίσιο της υπερδύναμης, θα έπρεπε να αναθεωρήσουμε τις δικές μας θέσεις και να ξαναγυρίσουμε στην αρχική απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1993;
Είναι δυνατόν στο βωμό των σχέσεων "καλής φιλίας και γειτονίας" κυρία Υπουργέ να δεχθούμε το αρχαίο Ελληνικό όνομα της Μακεδονίας να εκχωρηθεί σε ένα σλαβοαλβανικό κρατίδιο με ιστορία μόλις δεκαεφτά χρονών;»
«Δεν πρέπει οι πιέσεις και η βιασύνη της παρούσης Αμερικανικής διακυβέρνησης η οποία εκφράζεταιτόσο στα προβλήματα που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό των Η.Π.Α. όσο και στην εξωτερική της πολιτική να επηρρεάσει την Ελληνική στάση. Η ευθύνη της υπουργού των Εξωτερικών και της παρούσης Ελληνικής κυβέρνησης είναι τεράστια καθώς ο χειρισμός τoυς στο ζήτημα της π.Γ.Δ.Μ. θα διαμορφώσει ένα σημαντικότατο μέρος της ιστορικής μας πορείας η οποία θα επηρεάσει και τις μελλοντικές γενεές Ελλήνων» δηλώνει ο καθηγητής κ. Αγελαράκης.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]