Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το σχέδιο Ράις-Φριντ σε πλήρη εξέλιξη - Δημοψήφισμα στα Σκόπια αφού προηγηθούν οι γνωστές "δημοκρατικές διαδικασίες"

Ήρθε η ώρα να «πιέσουν» τους Σκοπιανούς

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να «αντισταθεί» σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εξελίξεις, αντιθέτως, ο κ. Νίμιτς με χαρά του διαπίστωσε μία πλεονάζουσα διάθεση επίλυσης του «Μακεδονικού» προβλήματος από την πλευρά της κυρίας Μπακογιάννη κατά τη διάρκεια των συναντήσεών τους στη Νέα Υόρκη.
Με δεδομένη πλέον την πλήρη υποταγή της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και με απολύτως βέβαιη «σύμμαχο» στα σχέδιά τους την κα Μπακογιάννη, οι ινστρούκτορες του State Department προχωρούν στο επόμενο καλά σχεδιασμένο βήμα για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Οι συναντήσεις με τον κ. Τσερβένκοφσκι παρουσίασαν μία «χαλαρή» διάθεση των Σκοπίων, αλλά ο «άρχοντας του παιχνιδιού», ο Νίκολα Γκρούεφσκι δεν έχει πει την τελευταία του κουβέντα. Και φυσικά, πρέπει να στρωθεί κατάλληλα το «χαλί» απέναντι στον λαό της ευρύτερης περιοχής της Vardarska προκειμένου να αρνηθεί οριστικά τον πολιτικό Τσερβένκοφσκι (ο οποίος επέδειξε ασυγχώρητη χαλαρότητα ως προς τα αιτήματα των Σκοπίων) και να εγκαθιδρυθεί στην πολιτική πραγματικότητα του κρατιδίου-μορφώματος ο άνθρωπος που επέλεξαν οι ΗΠΑ για να διαφυλάξουν τα συμφέροντά τους σε ένα ακόμη «κάστρο» της εξωτερικής τους πολιτικής, στα Σκόπια.
Το βάρος πρόκειται να πέσει σε λίγες ημέρες, αρχικά μέσω του κ. Νίμιτς και στη συνέχεια μέσω του κ. Φριντ (διόλου απίθανο και μέσω της κας Ράις), στην μεταβολή της ακραίας εθνικιστικής συνείδησης που καλλιεργήθηκε εντέχνως από την εσωτερική κυβερνητική πολιτική του Νίκολα Γκρούεφσκι.
Οι «πιέσεις» προς τον λαό, για «το καλό του τόπου», για την εξασφάλιση της πλήρους ένταξης σε ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση θα ασκηθούν φυσικά και μέσω των διατεταγμένων (εντεταλμένων) ΜΜΕ της κυβέρνησης Γκρούεφσκι. Η πλύση εγκεφάλου που πρόκειται να επιχειρηθεί, οι εκβιαστικές τοποθετήσεις και οι εκφοβίσεις (όσον αφορά το αύριο) αυτών των ανθρώπων, προκειμένου να παραπλανηθούν ή και να συρθούν σε ένα δημοψήφισμα (μέσω του γνωστού και δοκιμασμένου αντιδημοκρατικού τρόπου εκλογών στα Σκόπια), όπου θα πρέπει να αρνηθούν τις ακρότητες με τις οποίες «μπολιάστηκαν», αναμένεται να ξεκινήσει από σήμερα, αφού πρώτα «εξαφανισθεί» πολιτικά κάθε ίχνος του Τσερβένκοφσκι.
Το σχέδιο απαιτεί γρήγορη εξέλιξη και αναμένονται αντιδράσεις (όπως είναι φυσικό σε κάθε πιεσμένη εκτέλεση σχεδίου) αλλά και λάθη, που ίσως να αναγκάσουν την κυβέρνηση Γκρούεφσκι να μεταβάλει ακόμη και την όλη διαδικασία (λόγω πίεσης χρόνου ίσως επικαλεστεί ψήφιση από την Βουλή των Σκοπίων και όχι από το λαό)!
Η Ελληνική θέση εξακολουθεί να είναι σε ρόλο παρατηρητή/κομπάρσου και δυστυχώς η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει και το ελάχιστο γόητρο της πολιτικής της σκηνής τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Γεγονός που θα ικανοποιήσει πλήρως την ανθελληνική κυβερνητική πολιτική Μπους, η οποία μετά το «όχι» του Βουκουρεστίου επιθυμεί διακαώς την εξαφάνιση της κυβέρνησης Καραμανλή και την αποσταθεροποίηση της πολιτικής ζωής στην χώρα, προκειμένου να απομακρυνθεί από τα «κελεύσματα» της Ρωσίας.
Τα παραπάνω, αποτελούν σενάριο εξέλιξης του σχεδίου Ράις (επαληθευτήκαμε στο πρώτο μέρος σχετικά με το «άδειασμα» Τσερβένκοφσκι) και κατά την ταπεινή μου γνώμη στόχο έχει την επαναφορά της «Αμερικανικής πυγμής» χρησιμοποιώντας την καταστροφή των πολιτικών τοπίων (και όχι πλέον κρατών) στα Βαλκάνια, τα οποία φλερτάρει με ιδιαίτερη επιμονή και πειθώ η Μόσχα.
Κωνσταντίνος
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]