Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Μπακογιάννη πρέπει να πει επιτέλους τι συζητάει με Νίμιτς-Ράις και Σκόπια!


Δηλώσεις που κρύβουν αλήθειες

και οι αλήθειες που μας κρύβουν


Συναντήθηκε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Ντόρα Μπακογιάννη, με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, προκειμένου να τον ενημερώσει σχετικά με τις εξελίξεις που υπήρξαν στη Νέα Υόρκη για το θέμα των Σκοπίων.
Σε αυτό το σημείο ξεπροβάλλει και η πρώτη απορία: Δηλαδή, όσο ήταν στη Νέα Υόρκη δεν τον ενημέρωσε για οποιαδήποτε εξέλιξη και ενεργούσε ασκώντας προσωπική εξωτερική πολιτική; Θέλω να πιστεύω πως όχι… Απλά σήμερα τον ενημέρωσε εκτενέστατα σχετικά με τις «αντιδράσεις» που υπήρξαν (από την ομογένεια), που υπάρχουν (από τους Έλληνες πολίτες) και που θα υπάρξουν (από όλους τους Έλληνες).

Γιατί, από όσα εντέχνως έχουν διαρρεύσει προς τον Τύπο (παραδοσιακή τακτική μέτρησης των αντιδράσεων για πολιτικές κινήσεις ενάντια στην θέληση των πολιτών), η κα Μπακογιάννη έχει δεχτεί ή έχει παραχωρήσει στα Σκόπια οτιδήποτε περιλαμβάνει την λέξη Μακεδονία. Makedonski, Βόρεια Μακεδονία, Άνω Μακεδονία κ.λ.π. Φυσικά δεν ρώτησε ΠΟΤΕ τους Έλληνες για τις συγκεκριμένες θέσεις της, ευελπιστώντας πως θα την σώσει το «αμερικανικό ιππικό»!!!
Στη συνέχεια, η κα Μπακογιάννη, σε δηλώσεις της προς τους δημοσιογράφους δεν δίστασε «να ρίξει το φταίξιμο στο σαμάρι», δηλαδή, να πει ότι βρισκόμαστε σε μία δύσκολη διεθνή συγκυρία!
Η ερώτηση έρχεται αυθόρμητα στο μυαλό και του απλούστερου ανθρώπου: Ποια διεθνής συγκυρία επηρεάζει τις σχέσεις και τις όποιες αποφάσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τα Σκόπια; Ποιοι είναι εκείνοι οι παράγοντες που λειτουργούν αποτρεπτικά στο να επιβάλλει η χώρα μας την δίκαιη άποψή της στο κρατίδιο, αλλά και στην διεθνή πολιτική σκηνή;
Η κινητικότητα που επικαλείται η ελληνίδα ΥΠΕΞ μάλλον έχει να κάνει με τις ενέργειες που υπολείπονται σχετικά με την τελική ονομασία των Σκοπίων, που καμία σχέση δεν θα έχει με τις Ελληνικές θέσεις και απαιτήσεις. Μάλιστα, η χώρα μας ολοφάνερα πλέον παίζει τον ρόλο του κομπάρσου και παρακολουθεί τις εξελίξεις, αφήνοντας στον Νίμιτς, στον Φριντ και στην Ράις να «κανονίσουν» έτσι ώστε τα Σκόπια να δεχτούν να λέγονται «…Μακεδονία…». Η Ντόρα, απλώς κατάφερε να μας αντιμετωπίζουν απαξιωτικά ακόμη και τα Σκόπια και επιπλέον να δώσει τον τελευταίο λόγο στον εθνικιστικά κινούμενο Γκρούεφσκι!!!
Μέχρι στιγμής οι Έλληνες δεν έχουν ενημερωθεί για την πολιτική που ασκεί η κα Μπακογιάννη. Κανείς (ούτε η ίδια) θέλησε ποτέ να ενημερώσει τον Ελληνικό λαό, για το περιεχόμενο των συζητήσεων που γίνονται εν τη απουσία του... Η μυστική διπλωματία, ίσως να είναι προϋπόθεση που τέθηκε προκειμένου να γίνουν αυτές οι συζητήσεις. Αλλά, ποιός πήρε την άδεια των Ελλήνων πολιτών για να ασκήσει τέτοιου είδους διπλωματία; Και από ποιόν;
Η Ελλάδα, απλά έχει μείνει να περιμένει την απόφαση του λαού των Σκοπίων!!! Δεν υπάρχουν δηλαδή για την εξωτερική πολιτική της κας Μπακογιάννη Έλληνες πολίτες για να αποφασίσουν για το όνομα και έχει παραχωρήσει αυτό το δικαίωμα μόνο σε αυτούς που καθημερινά προσβάλουν οτιδήποτε Ελληνικό υπάρχει!
Λυπούμαι πολύ, αλλά η λύση που έχει να δώσει ο κ. πρωθυπουργός, τουλάχιστον στο συγκεκριμένο θέμα, είναι η ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ της κας Μπακογιάννη από το υπουργείο Εξωτερικών, η ταυτόχρονη διαγραφή της από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και η άμεση αλλαγή στάσης εξωτερικής πολιτικής, η οποία θα είναι πλέον απαιτητική και θα δώσει νέο στίγμα στον κάθε Νίμιτς (που τολμά να είναι και πρόεδρος φιλοσκοπιανού κυβερνητικού οργανισμού) που τον αποδεχόμαστε (κακώς) ως ενδιάμεσο συνομιλητή για να λύσει τις διαφορές (που δημιουργήθηκαν από την μία μόνο πλευρά, αυτή την Σκοπίων).
Η κα Μπακογιάννη, στις σημερινές της δηλώσεις είπε και κάτι πολύ σημαντικό: «Ο Ελληνικός λαός έχει προβλήματα και η κυβέρνηση έχει μία εντολή. Να δουλέψει και να τα λύσει. Και αυτό θα γίνει. Θέλει πολύ δουλειά τώρα».
Δηλαδή, μέχρι τώρα κα Μπακογιάννη δεν δουλεύατε (στον τομέα σας); Αν ισχύει αυτό, τότε απλά μας δουλεύατε… Και φαντάζομαι γνωρίζετε την λαϊκή παροιμία που λέει: «Μια του κλέφτη, δυό του κλέφτη, τρεις και η κακή του ώρα…» Φανταστείτε τίνος η κακή ώρα έρχεται λοιπόν… Εσείς και η υπερκόπωση που πάθατε…
Κωνσταντίνος
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. σωστα τα λες φιλε μου,μονο ενα λαθος κανεις...δε τη λενε την ΥΠ.ΕΞ. μας κα.Μπακογιαννη...εχει ξαναπαντρευτει αρα το σωστο και ηθικο θα ηταν να την αποκαλουμε κα.Μητσοτακη ή κα.Κουβελου(ετσι δεν ειναι το επιθετο του αντρα της;).δεν ειναι δυνατον να την αποκαλουμε Μπακογιαννη....τι σχεση μπορει να εχει δηλαδη μαζι του;ακομα και στην πολιτικη πορεια κανενα κοινο στοιχειο..ο συγχωρεμενος Μπακογιαννης ηταν ελληνας και προσπαθουσε για το λαο μας...η κα.Μητσοτακη αντιθετως προσπαθει για το καλο ολων των αλλων πλην του ελληνικου λαου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]