Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Μπακογιάννη δεν συζήτησε με τον Τούρκο ομόλογό της την προκλητικότητα της Τουρκίας


Αποφεύγει τις ρήξεις!


Ακόμη μία ελληνοτουρκική συνάντηση σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών έγινε το Σάββατο στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, όπου η κ. Μπακογιάννη και ο Α. Μπαμπατζάν εμφανίστηκαν ως οι σχέσεις των δύο χωρών να βρίσκονται και να αιωρούνται σε ειδυλλιακό «κενό αέρος».
Οι συναντήσεις αυτές και τα παραπλανητικά μηνύματα, τα οποία εκπέμπουν στη συγκεκριμένη συγκυρία, διευκολύνουν και στηρίζουν τον εξωραϊσμό της διεθνούς εικόνας της Τουρκίας, αλλά ουδόλως φαίνεται να θέτουν την Αγκυρα ενώπιον των προβλημάτων που η πολιτική της δημιουργεί τόσο στο Αιγαίο και στη Θράκη όσο και στην Κύπρο, ενώ δεν πρέπει να παραλείπεται και η (τουλάχιστον) ανοχή της στο πολύ μεγάλο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και η κατάσταση στη Γεωργία και γενικότερα στον Καύκασο ήταν τα θέματα που συζήτησαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας, σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις.
Η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και να επαναβεβαιώσουν ακόμη μία φορά τη θέλησή τους να εργαστούν περισσότερο για τη βελτίωσή τους. «Μιλήσαμε», είπε, «και για το θέμα της Κύπρου.
Οι διαπραγματεύσεις έχουν ξεκινήσει στο νησί και η ελληνική και η τουρκική πλευρά ενθαρρύνουν τους δύο ηγέτες να εργαστούν ώστε να συμφωνήσουν σε μια λύση». Από την πλευρά του, ο Αλί Μπαμπατζάν χαρακτήρισε αποδοτική τη συζήτηση και είπε ότι οι διμερείς σχέσεις προχωρούν και αναβαθμίζονται χρόνο με τον χρόνο.
«Πιστεύω», τόνισε ο Τούρκος υπουργός, «ότι είναι σημαντική ευκαιρία, ότι τώρα έχουμε δύο ηγέτες στη νήσο, οι οποίοι επιθυμούν να επιλύσουν τα ζητήματα. Υποστηρίζουμε πλήρως τη διαδικασία και ενθαρρύνουμε τους δύο ηγέτες για την ολοκλήρωση των συνομιλιών για την επίτευξη μιας συνολικής λύσης», σημείωσε και προσέθεσε ότι «είναι μια σημαντική ευκαιρία και ο χρόνος είναι επίσης ουσιαστικής σημασίας».
Δηλώσεις Λοβέρδου
Για δηλώσεις που δεν αποδίδουν την αλήθεια έκανε λόγο ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Α. Λοβέρδος, κάνοντας ειδική αναφορά στη συμπεριφορά της Τουρκίας σε μια σειρά θεμάτων που έχει προσθέσει στην «ατζέντα».
«Επί παραδείγματι, πώς νοείται η περαιτέρω βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων με βάση τη στάση της Τουρκίας σήμερα (π.χ. Θράκη, στάση της Τουρκίας ως προς τη FYROM) για την οποία συζήτησαν οι δύο υπουργοί; Και ποια ακριβώς είναι η στήριξη των δύο κυβερνήσεων στην προσπάθεια να λυθεί το Κυπριακό, με δεδομένη την ομιλία του Α. Γκιουλ στη ΓΣ του ΟΗΕ;», διερωτάται ο κ. Λοβέρδος και καταλήγει: «Δυστυχώς χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε πως οι δηλώσεις της υπουργού συνήθως δεν αποδίδουν την πραγματικότητα, εκφράζουν τη διπλωματία των κλισέ και, ειδικά ως προς ορισμένα θέματα, καλύπτουν μη ομολογούμενες δημοσίως πολιτικές επιθυμίες (π.χ. ως προς το Σκοπιανό προ του Βουκουρεστίου)».
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]