Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Μπακι Μουν απάντησε στον Γκρούεφσκι αφήνοντας υπονοούμενα για "άλλα ζητήματα"...


Ο γ.γ. του ΟΗΕ αναφέρει ότι με την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, θα ανοίξει ο δρόμος για καλύτερες σχέσεις, οι οποίες θα συμβάλουν στη διευθέτηση κι άλλων ζητημάτων

Ποιά είναι τα άλλα ζητήματα

που ΘΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΘΟΥΝ;

Στο γραφείο του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ επιδόθηκε σήμερα, Τρίτη, απαντητική επιστολή του γ.γ. του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του Γκρούεφσκι στα Σκόπια.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο γ.γ. του ΟΗΕ, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του αυτή, σημειώνει:
«Σας εύχομαι καλή επιτυχία στην εκτέλεση των νέων σας καθηκόντων και ανυπομονώ να συνεργαστώ με εσάς και τα μέλη της κυβέρνησής σας για θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Πιστεύω ότι η κυβέρνησή σας θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις σε οικονομικό και θεσμικό επίπεδο και ότι θα συνεισφέρει στη γόνιμη συνεργασία στη νοτιοανατολική Ευρώπη.
Χαιρετίζω την πρόθεσή σας να με ενημερώσετε για τις θέσεις της χώρας σας σχετικά με διάφορα ζητήματα και εκτιμώ τη συμβολή σας στην ανάπτυξη σχέσεων καλής γειτονίας στην περιοχή των Βαλκανίων. Η Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών θα συνεχίσει να εργάζεται μαζί με εσάς και μέλη της κυβέρνησής σας για ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος. Ιδιαίτερα, ο προσωπικός μου απεσταλμένος, Μάθιου Νίμιτς, θα συνεχίσει τις επιβοηθητικές προσπάθειές του για εξεύρεση λύσης στην εκκρεμότητα της ονομασίας.
Έχω συνείδηση του ότι υπάρχουν κι άλλα ζητήματα, τα οποία θεωρείτε ότι πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης μεταξύ Σκοπίων και Αθήνας. Ελπίζω ότι με την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, θα ανοίξει ο δρόμος για καλύτερες σχέσεις, οι οποίες θα συμβάλουν στη διευθέτηση αυτών των ζητημάτων, καθώς και στην ενδεχόμενη επίλυσή τους».
Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του προηγούμενου μήνα, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, με επιστολή που προς τον Μπαν Κι Μουν επανέλαβε τους ισχυρισμούς του περί ύπαρξης «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα και περί δικαιωμάτων των Σλαβομακεδόνων πολιτικών προσφύγων από την περίοδο του εμφυλίου πολέμου.

"Θα διευθετηθούν και άλλα ζητήματα"

Η αναφορά του Μπάκι Μουν σχετικά με την μελλοντική επίλυση και άλλων ζητημάτων που υπάρχουν, είναι σαφέστατα ένα καθαρό μήνυμα προς την πλευρά του Σκοπιανού πρωθυπουργού, στο οποίο του μεταφέρει την πεποίθησή του πως ΟΛΑ ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ, αρκεί στην δεδομένη χρονική στιγμή να φανεί διαλλακτικότερος ο Ν. Γκρούεφσκι!!!
Είναι όμως δυνατόν να αναφέρεται στο μέλλον με τόση βεβαιότητα, εάν δεν έχει πάρει την συγκατάθεση και της Ελληνικής πλευράς;
Τι συμβαίνει αλήθεια στο υπουργείο Εξωτερικών, εν μέσω Ολυμπιακών Αγώνων;
Τα ζητήματα που τέθηκαν από την πλευρά των Σκοπίων είναι γνωστά και χαρακτηρίστηκαν ως γραφικότητες από το ΥΠΕΞ. Μήπως όμως τελικά καταλήξουν ΓΡΑΦΙΚΟΙ οι αρμόδιοι και άμεσα εμπλεκόμενοι διπλωματικοί υπάλληλοι, πολιτικοί, υπουργοί έως τον πρωθυπουργό της Ελλάδας;
Το "μήνυμα" προς τον Γκρούεφσκι ήταν πεντακάθαρο και σαφέστατα κατά των Ελληνικών θέσεων. Ο νέος κύκλος διαπραγματεύσεων ετοιμάζεται και θα αφορά ΤΑ ΑΛΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ, για να μην νοιώθει άσχημα το παραπαίδι των ΗΠΑ Γκρούεφσκι μαζί με την συμμορία που τον συνοδεύει στην πολιτική του πορεία;
Το μήνυμα πρέπει να γίνει ορατό όμως και από την Ελληνική κυβέρνηση που οφείλει να "κόψει τα φτερά" για οποιαδήποτε κίνηση κατά της χώρας μας. Γιατί, κατά τα πραττόμενα πλέον (και όχι κατά τα φαινόμενα) οι "δράσεις" του γ.γ. του ΟΗΕ είναι πλέον καθαρά αντίπαλες έως εχθρικές των Ελληνικών θέσεων.
Οι Έλληνες πολιτικοί οφείλουν να σταθούν στις θέσεις εκείνες που τους έχει τάξει ο Ελληνικός λαός και όχι ένα τσούρμο ανθελλήνων που περιτριγυρίζουν την πολιτική σκηνή (ΣΥΡΙΖΑ και οι διάφορες ομαδούλες του)...
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]