Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ΝΑΤΟ καταγγέλει την Ρωσία πως παραβίασε το Διεθνές Δίκαιο...

Ξέχασε το ΝΑΤΟ να βγάλει
παρόμοια ανακοίνωση
και για το Κόσσοβο;



Οι 26 υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ συμφώνησαν σήμερα κατά την έκτακτη σύνοδό τους στις Βρυξέλλες ότι η Ρωσία παραβίασε το διεθνές Δίκαιο με τη στρατιωτική εισβολή της στη Γεωργία, τόνισε σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ Ντέιβιντ Μίλιμπαντ.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση στην έδρα της Συμμαχίας, ο κ. Μίλιμπαντ υπογράμμισε: «Δεν υπήρξε κανένας διχασμός σήμερα. Τα μέλη του ΝΑΤΟ ήταν σαφή ότι η Ρωσία παραβίασε το διεθνές Δίκαιο καθώς και τους κανόνες της διεθνούς σκηνής». Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε επίσης πως η Μόσχα θα πρέπει να συνειδητοποιήσει τις συνέπειες των πράξεών της.

Οι 26 στην κοινή τους διακήρυξη απευθύνουν προειδοποίηση για τις σχέσεις της Συμμαχίας με τη Μόσχα, παρέχοντας παράλληλα στήριξη στη Γεωργία.

Πιο αναλυτικά, οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ αναφέρουν πως «εξετάζουν σοβαρά» τις επιπτώσεις των ρωσικών ενεργειών στη Γεωργία και πως οι σχέσεις με τη Μόσχα «δεν μπορούν να συνεχιστούν ως συνήθως» μέχρις ότου τα ρωσικά στρατεύματα αποσυρθούν πλήρως από τη χώρα.

Επίσης, αποφάσισαν τη συγκρότηση μίας επιτροπής ΝΑΤΟ-Γεωργίας με στόχο την εμβάθυνση των σχέσεων με την Τιφλίδα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ υποστήριξε πως δεν υπάρχει καμία ένδειξη για ρωσική αποχώρηση από την Γεωργία και σημείωσε πως η Ρωσία προς το παρόν δεν σέβεται το ειρηνευτικό σχέδιο που εγκρίθηκε από τον πρόεδρο Μεντβέντεφ.

Πάντως, δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters που βρίσκεται στην περιοχή του Καυκάσου μετέδωσε πως οι ρωσικές δυνάμεις άρχισαν σήμερα να αποχωρούν από την πόλη Γκόρι της Γεωργίας. «Σας διατάσσω να πραγματοποιήσετε πορεία κατά μήκος του δρόμου Γκόρι-Τσχινβάλι-Βλαντικαφκάζ», φώναξε ένας ανώτερος ρώσος αξιωματικός στα στρατεύματα πριν επιβιβαστεί στο θωρακισμένο όχημά του κοντά στο Γκόρι.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]