Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προειδοποίηση Μεντβέντεφ για «συντριπτική απάντηση»


Όποιος ενοχλήσει Ρώσο

θα πάρει συντριπτική απάντηση


Δικαιώνονται όσοι αναλυτές πίστευαν ότι η Ρωσία εξέρχεται από την κρίση στον Καύκασο με μια νέα και ενισχυμένη εθνική αυτοπεποίθηση. Η επιβεβαίωση ήλθε διά στόματος του Προέδρου της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος προειδοποίησε χθες ότι οποιαδήποτε επίθεση εναντίον Ρώσων πολιτών θα τύχει «συντριπτικής απάντησης».

«Αν κάποιος πιστεύει ότι μπορεί να σκοτώνει τους πολίτες μας και να διαφεύγει ατιμώρητος, εμείς δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ. Αν κάποιος το προσπαθήσει και πάλι, η απάντησή μας θα είναι συντριπτική», δήλωσε ο κ. Μεντβέντεφ απευθυνόμενος σε βετεράνους του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στη ρωσική πόλη Κουρσκ, κατά τις εκδηλώσεις της επετείου της σημαντικής μάχης που έγινε εκεί στο Β.Π.Π.

Ο Ρώσος Πρόεδρος διακήρυξε ακόμη: «Έχουμε όλους τους απαραίτητους πόρους, πολιτικούς, οικονομικούς και στρατιωτικούς. Αν κάποιος έχει οποιεσδήποτε αυταπάτες γι' αυτό, θα πρέπει να τις εγκαταλείψει».

Ολοκληρώνοντας το μήνυμα του, ο κ. Μεντβέντεφ σημείωσε: «Δεν θέλουμε να επιδεινώσουμε τη διεθνή κατάσταση, αλλά επιθυμούμε να μας σέβονται, να σέβονται το κράτος μας, το έθνος μας, τις αξίες μας». Στο ίδιο μήκος κινήθηκε και στο Βλαντικαυκάς της Β. Οσετίας, όπου δήλωσε ότι η γεωργιανή επίθεση κατά της Νότιας Οσετίας «δεν πρόκειται να μείνει ατιμώρητη».

Μιλώντας στα ρωσικά στρατεύματα, ο κ. Μεντβέντεφ υποστήριξε πως «αυτό που έκαναν οι γεωργιανές αρχές ξεφεύγει από τα ανθρώπινα. Οι πράξεις τους δεν μπορεί να εξηγηθούν και ακόμα περισσότερο δεν μπορεί να μείνουν ατιμώρητες».

Ο Ρώσος Πρόεδρος τόνισε πως η χώρα του ακολουθεί «μια σκληρή γραμμή σε ό,τι αφορά την ασφάλεια όλης της περιοχής, τη διατήρηση της ειρήνης και τη σταθερότητα στη Νότια Οσετία. Θα κάνουμε όλα τα αναγκαία και κανείς δεν πρέπει να τρέφει αυταπάτες».

Η Μόσχα φαίνεται διατεθειμένη να επανεξετάσει τις σχέσεις με το ΝΑΤΟ, αντιδρώντας στις επικρίσεις που δέχεται από δυτικούς αξιωματούχους. Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ, Ντμίτρι Ραγκόζιν, δήλωσε χθες πως σε κάθε περίπτωση, οι σχέσεις της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ «θα επανεξετασθούν, διότι οι δηλώσεις του γ.γ. της Συμμαχίας, Γιαπ ντε Χοπ Σέφερ, περί υπερβολικής χρήσης της δύναμής της από τη Ρωσία, ήσαν απαράδεκτες».

Ο κ. Ραγκόζιν, σε συνέντευξή του στην επίσημη ρωσική εφημερίδα «Ρασίσκαγια Γκαζέτα», σημείωσε ότι «πρόκειται για μη σοβαρές δηλώσεις, ακόμη περισσότερο μάλιστα όταν προέρχονται από την πλευρά του επικεφαλής ενός οργανισμού όπως το ΝΑΤΟ. Ενός οργανισμού που είχε χρησιμοποιήσει μία δυσανάλογη δύναμη πυρός εναντίον ενός αμάχου πληθυσμού, ιδίως στο πλαίσιο του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία το 1999».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]